Eu am scapat de problema cu pluviometrul in momentul in care am facut niste mici modificari.
Nu cele pentru incalzirea lui
- Releul reed cu ajutorul letconului l-am apropiat la maxim de carcasa de plastic = adica distanta mica intre el si partea mobila a balansoarului ( cea cu magnetelul ).
- Balansoarul are un joc lateral pe axul lui. Este de ~ 1mm. Cine vrea poate sa puna o ceva gen saiba pentru a nu mai creste distanta intre el si carcasa de plastic.
Nu am mers pe schimbarea releului pentru ca este foarte bun. Eu zic ca nu are ce sa se strice in el atata timp cat nu trece curent mare prin el.
In pozele postate sper ca se intelege despre ce am scris mai sus.
Nu cred ca este problema de pozitionare - curenti de aer sau altceva.
Alta schimbare adusa este pozitionarea lui pe tija ( brat ). Cand era montat perpendicular atunci la orice adiere de vant se misca bratul si implicit balansoarul. Era o informatie eronata ca a plouat ceeea ce nu era adevarat.
PS. Nu are nici o legatura temperatura de afara cu informatia culeasa de releul din pluviometru. Este un magnet ( partea mobila ) care se plimba prin fata unui releu reed ( fixat pe o placa de textolit ). Releul reed este inchis ( vidat ) deci nu are ce sa inghete in el sau legaturile externe care sunt niste terminale ( fire ) banale. Este doar problema de fire sau mecanica.