Mike60 scrie:
Intrebare ref. la termo/... am citit undeva pe forum ca se vopseste interiorul in negru. Este mai bine ?
Nu stiu daca softul cu care vine statia are posibilitatea sa pun ceva date pe net. Nu am citit nici cartea si nici nu am deschis plicul cu CD.
Asa este! Se recomanda vopsirea interiorului adapostului meteo in negru pentru a absorbi orice eventuala radiatie care ar putea patrunde.
Dar cu mult mai importanta decat vopsirea in negru a interiorului e vopsirea in alb a exteriorului (ca sa absoarba cat mai putina radiatie termica).
Scopul vopsirii in negru a interiorului este acela ca structura adapstului sa absoarba orice eventuala radiatie termica (venita dinspre pamant sau obiectele inconjuratoare) sau luminoasa care ar patrunde inauntru, evitand reflectarea acesteia spre senzorul termo. Un adapost bine construit lasa sa circule liber aerul in interiorul sau, dar nu permite vederea senzorului din exterior.
Presupun ca softul cu care a venit statia ta e HeavyWeather. Statia mea asemanatoare (WS 2355) pe acesta il are. Heavy Weather e un soft foarte simplu, dar cu ajutorul caruia datele inregistrate de statie sunt automat arhivate intr-un fisier.
Exista softuri mult mai complexe pentru gestionarea datelor si publicarea acestora pe internet (WsWin32 - pe care il folosesc eu, Weather Display, Ambient Weather etc).