forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Apr 17, 2026 2:38 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 60  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 05, 2008 1:43 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Faina montarea anemometrului, dar daca reusesti sa-l pui pe bloc e si mai bine. Ca si senzorul termo/higro si pluviometrul.

Felicitari pentru achizitie si bafta mai departe! :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 05, 2008 1:54 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Anemometrul a fost montat ieri seara pe la 21:00 :-). Trebuia sa fac ceva, NU ?
Termo/higro si pluviometrul voi incerca sa le montez pe balcon cat mai departe de balcon.
Intrebare ref. la termo/... am citit undeva pe forum ca se vopseste interiorul in negru. Este mai bine ? Stiu ca nu se pune langa clima sau langa perete.
Azi sau maine voi merge sa cumpar ceva leduri pentru display.
In seara asta voi incerca softul.
Nu stiu daca softul cu care vine statia are posibilitatea sa pun ceva date pe net. Nu am citit nici cartea si nici nu am deschis plicul cu CD.

Mihai

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 05, 2008 11:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mike60 scrie:
Intrebare ref. la termo/... am citit undeva pe forum ca se vopseste interiorul in negru. Este mai bine ?

Nu stiu daca softul cu care vine statia are posibilitatea sa pun ceva date pe net. Nu am citit nici cartea si nici nu am deschis plicul cu CD.

Asa este! Se recomanda vopsirea interiorului adapostului meteo in negru pentru a absorbi orice eventuala radiatie care ar putea patrunde.
Dar cu mult mai importanta decat vopsirea in negru a interiorului e vopsirea in alb a exteriorului (ca sa absoarba cat mai putina radiatie termica).
Scopul vopsirii in negru a interiorului este acela ca structura adapstului sa absoarba orice eventuala radiatie termica (venita dinspre pamant sau obiectele inconjuratoare) sau luminoasa care ar patrunde inauntru, evitand reflectarea acesteia spre senzorul termo. Un adapost bine construit lasa sa circule liber aerul in interiorul sau, dar nu permite vederea senzorului din exterior.

Presupun ca softul cu care a venit statia ta e HeavyWeather. Statia mea asemanatoare (WS 2355) pe acesta il are. Heavy Weather e un soft foarte simplu, dar cu ajutorul caruia datele inregistrate de statie sunt automat arhivate intr-un fisier.
Exista softuri mult mai complexe pentru gestionarea datelor si publicarea acestora pe internet (WsWin32 - pe care il folosesc eu, Weather Display, Ambient Weather etc).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 7:39 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Am avut probleme cu net-ul. A treia oara in doua luni. Si nu a fost de la mine. ( RDS ). Totusi sunt multumit de ei.
- Ieri seara am instalat softul. Totul OK pana la legatura fizica statie - PC. Pe serial mergea pe USB NU. Nu sunt la prima instalare de serial dar nu am crezut ca se pune pe portul 16-COM. Rezolvat - pus pe 4. Legatura exista intre statie si PC.
Softul este foarte simplu. Mai mult nici nu ai nevoie. Cred ca este cam vechi. Voi cauta ceva mai nou. Este ceva Beta 2..... ? Nu are posibilitatea de a pune ceva pe web.
Pentru detalii tehnice ref. la setarea ei presiune si altele voi cauta pe acest forum. Sper sa gasesc.
Montarea senzorului de vant o voi face dupa sarbatori. Sa functioneze pe balcon o luna si pe urma SUS pe bloc.
Tot dupa sarbatori voi cumpara farfurii de ghivece de flori ( am vazut pe forum cum sa-l fac - termo ). Va fi montat impreuna cu pluviometrul pe o bara de dural iesita in afara balconului - 1.5/2m.
Daca statia, temp, higro, wind, direction - functioneaza voi trece in seara asta la modificarea fundalului ( verde - alb ). Pluviometrul sigur functioneaza ca are un contact REED - magnetic ( doua fire ).
Trecem la treaba

Mihai

PS. Intrebare - De ce daca fac legatura cu cablu intre statie si senzor termo bateria se descarca mai repede ? Nu se putea face sa fie alimentat tampon din statie ? Cred ca este foarte simplu. La statia la care am sperat - TE831X nu am mai avut rabdare - scrie ion manual ca daca se conecteaza cabul atunci alimentarea automat trece de pe baterii pe alimentare permanenta AC iar bateriile nu se consuma.

In attach diferenta de fundal Oregon modificat - La Crosse original

Fişiere ataşate:
DSC02417.JPG
DSC02417.JPG [ 34.54 KiB | Vizualizat de 1984 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 8:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mike60 scrie:
PS. Intrebare - De ce daca fac legatura cu cablu intre statie si senzor termo bateria se descarca mai repede ? Nu se putea face sa fie alimentat tampon din statie ?

Bateriile se consuma mai repede pentru ca la conexiunea prin cablu transferul de informatii de la senzori la consola se face din 8 in 8 secunde pe cand in modul wirelles se face la 128 sau 32 de secunde (functie de viteza vantului).
La modelul pe care il am eu WS2355 consola se poate alimenta de la priza si bateriile sunt doar pentru siguranta (in caz ca se ia curentul).

Mike60 scrie:
In attach diferenta de fundal Oregon modificat - La Crosse original

Ce tare! La Crosse aproape ca nu se vede... Extrem de proasta iluminarea. Eu nici macar nu o folosesc.

Spor la imbunatatiri!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 9:43 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Statia este alimentata in tampon - AC sau baterii. Asta am vazut acum ca am desfacut-o. Dar senzorul de afara nu cred ca este. In schimb ( mufa telefonica ) cablul care duce la senzor se poate schimba cu unul cu sase fire. Si va fi alimentat si senzorul din casa :-)
Sorry de calitatea proasta a pozei. Graba - ca sa termin cu cele trei leduri.
Continuam....

Mihai

PS. Daca deranjez pe cineva, adminul sa-mi spuna si nu mai postez. OK ?

Fişiere ataşate:
DSC02458.JPG
DSC02458.JPG [ 26.15 KiB | Vizualizat de 1980 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 9:48 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

cum adica daca deranjezi? da-i inainte ca noi citim :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 07, 2008 12:11 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Pun doar ceva poze si maine comentarii referitor la legaturi si calitatea placii electronice La Crosse.
In general sunt multumit.
Grila din spatele lcd-ului Oregon este mult mai buna. Din aceasta cauza lumina se reflecta in toate partile.
O seara buna

Mihai

PS. Oregonul are patru leduri ( jos ) pe o lungime sa zicem X iar La Crosse are trei ( lateral ) pe o lungime dubla !!!

Fişiere ataşate:
DSC02470.JPG
DSC02470.JPG [ 30.66 KiB | Vizualizat de 1979 ori ]
DSC02473.JPG
DSC02473.JPG [ 27.46 KiB | Vizualizat de 1973 ori ]
DSC02472.JPG
DSC02472.JPG [ 33.32 KiB | Vizualizat de 1973 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 07, 2008 12:42 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ai facut treaba foarte buna cu imbunatatirea iluminarii! Se vede mult mai bine acum!
Eu nici nu m-am uitat cate fire are cablul care leaga senzorul de consola, dar daca are 3 si la mine inseamna ca senzorul nu e alimentat... E bine de stiut asta! Oricum am pus baterii alcaline si au 2 luni. Sper sa ma tina pana la primavara macar. :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 07, 2008 10:25 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

[quote="catalin"]
Eu nici nu m-am uitat cate fire are cablul care leaga senzorul de consola, dar daca are 3 si la mine inseamna ca senzorul nu e alimentat...

Are 4 ( patru )
- mufele fizic, mufa semnal termo, mufa seriala

Pinii laterali raman liberi. Cu firele respective poti sa alimentezi senzorul termo din casa ( scapi de bateriile care stau afara in frig ). Nu stiu cat va fi caderea de tensiune pe firul de 10m. Se poate face proba.

Mihai

Fişiere ataşate:
DSC02450.JPG
DSC02450.JPG [ 40.09 KiB | Vizualizat de 1975 ori ]
DSC02449.JPG
DSC02449.JPG [ 39.77 KiB | Vizualizat de 1976 ori ]
DSC02465.JPG
DSC02465.JPG [ 41.54 KiB | Vizualizat de 1976 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 07, 2008 10:48 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

- Calitativ placa este lucrata naspa. Vedeti lipiturile.
- Alimentarea tampon a statiei ( baterii / DC ). Doua diode si IC-ul.
- EEpromul serial de salvare de date.

Daca adminul doreste sa mute postarile mele intr-un topic dedicat hardware-ului. Up to you :-)

Mihai

Fişiere ataşate:
DSC02451.JPG
DSC02451.JPG [ 60 KiB | Vizualizat de 1974 ori ]
DSC02457.JPG
DSC02457.JPG [ 43 KiB | Vizualizat de 1974 ori ]
DSC02425.JPG
DSC02425.JPG [ 37.76 KiB | Vizualizat de 1973 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 07, 2008 11:07 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Mike60 scrie:
- Calitativ placa este lucrata naspa. Vedeti lipiturile.
Daca adminul doreste sa mute postarile mele intr-un topic dedicat hardware-ului. Up to you :-)

Mihai

Nu e dupa dorinta mea ci dupa a utilizatorilor. In principiu forumul nu pune la dispozitie facilitati de mutare a posturilor ci a subiectelor cu totul, dar se poate lucra "prin spate" :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 07, 2008 11:15 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Modificare pentru a lumina permanent cand este alimentat la AC/DC cu ramanerea functiei de iluminare la apasarea oricarui buton cand este pe baterii.

Mihai

PS. Ledurile albe lumineaza mai puternic. Corect ? In serie cu ledul este o rezistenta de 100 ohmi. Nu am schimbat-o. Pentru a nu avea probleme ( incalzire in interiorul statiei - regulator, tranzistor final, rezistente, leduri ) am trecut din alimentarea originala nestabilizata de ( 6.53 sarcina - 8.78 gol ) in 5V stabilizat. Dupa doua ore de functionare nu se mai incalzeste nimic in interior si functioneaza perfect si legatura seriala cu PC-ul.

Fişiere ataşate:
DSC02466.JPG
DSC02466.JPG [ 60.15 KiB | Vizualizat de 1979 ori ]
DSC02461.JPG
DSC02461.JPG [ 38.27 KiB | Vizualizat de 1974 ori ]
DSC02455.JPG
DSC02455.JPG [ 32.38 KiB | Vizualizat de 1974 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 07, 2008 11:31 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mike60 , nu stii cumva ce mesaj trebuie sa primeasca microcontrollerul statiei WS2355 pt. a trimite datele inapoi la calculator prin cablu serial ( port COM )?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 07, 2008 12:49 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Este cam greu sa-mi dau seama ce IC este pe placa. Nu cred ca voi putea sa gasesc protocolul de comunicare cu statia.
As putea doar sa scot schema.

Mihai

PS. Poza facuta acum cateva minute

Fişiere ataşate:
DSC02450.JPG
DSC02450.JPG [ 49.63 KiB | Vizualizat de 1974 ori ]
DSC02479.JPG
DSC02479.JPG [ 29.11 KiB | Vizualizat de 1978 ori ]
DSC02438.JPG
DSC02438.JPG [ 74.08 KiB | Vizualizat de 1974 ori ]
Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 60  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]