Merci Mihai.
O sa incerc sa raspund pe rand.
Mike60 scrie:
Daca ai erori poate atunci este de la cablul serial intre statie si PC. L-ai verificat ? Poate astuia trebuia sa montezi feritele la capete. Incearca sa inversezi si alimentarea calculatorului. Adica intoarce stecherul in priza cu 180* - NU *C
Problema a aparut ieri intre statie si senzorul termo/higro: pe wirelles nu transmitea date, iar in modul cu fir transmitea cu erori. E posibil sa fi fost din cauza bateriilor. Acum sunt noi, nu mai am erori si sper ca nici sa nu mai apara.
Mike60 scrie:
Tu ai alimentare din priza pentru iluminarea statiei ?
Am legatura standard de la priza pentru alimentarea statiei. Nu am facut nicio imbunatatire pentru iluminare.
Mike60 scrie:
Ai adaptor serial / USB sau mergi direct pe serial ?
Folosesc adaptorul serial/USB.
Mike60 scrie:
Am inteles ca ai desktop. Foloseste seriala. Este mai sigura.
Am desktop, dar nu imi merge portul serial. Am mai incercat si in trecut sa conectez statia direct, dar nu "o vede".
Mike60 scrie:
Din cate vad ( dupa ora 20:00 ) tu ai problema doar cu viteza si directia vantului nu cu transmisia completa de date de la senzori.
Intre 20:46 si 22:31 statia nu a mai transmis niciun fel de date pentru ca in acel interval am demontat senzorul pentru schimbarea bateriilor si apoi dupa schimbarea bateriilor din consola au aparut problemele despre care spuneam mai sus. In final bine ca totul a revenit la normal.
Mike60 scrie:
Taie cablul telefonic in capat spre senzorul termo. Sertizeaza cu mufe noi ( cat mai bune - sunt de mai multe feluri ) si incearca. Sper sa nu fie probleme in anemometru ca este un pic mai greu de desfacut in interior.
Bafta si spor la treaba.
Datele de la anemometru vin corecte acum. Nici in log-ul statiei nu am mai vazut erori. Nici macar din cele care nu trec de WUHU.
Daca Doamne Fereste mai apar alte probleme o sa iau in calcul si posibilitatea schimbarii mufelor.