forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 01, 2026 8:40 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 60  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Statii meteo personale
MesajScris: Mie Aug 29, 2012 12:04 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Merci Mihai.
O sa incerc sa raspund pe rand.
Mike60 scrie:
Daca ai erori poate atunci este de la cablul serial intre statie si PC. L-ai verificat ? Poate astuia trebuia sa montezi feritele la capete. Incearca sa inversezi si alimentarea calculatorului. Adica intoarce stecherul in priza cu 180* - NU *C :D

Problema a aparut ieri intre statie si senzorul termo/higro: pe wirelles nu transmitea date, iar in modul cu fir transmitea cu erori. E posibil sa fi fost din cauza bateriilor. Acum sunt noi, nu mai am erori si sper ca nici sa nu mai apara.

Mike60 scrie:
Tu ai alimentare din priza pentru iluminarea statiei ?

Am legatura standard de la priza pentru alimentarea statiei. Nu am facut nicio imbunatatire pentru iluminare.
Mike60 scrie:
Ai adaptor serial / USB sau mergi direct pe serial ?

Folosesc adaptorul serial/USB.
Mike60 scrie:
Am inteles ca ai desktop. Foloseste seriala. Este mai sigura.

Am desktop, dar nu imi merge portul serial. Am mai incercat si in trecut sa conectez statia direct, dar nu "o vede".

Mike60 scrie:
Din cate vad ( dupa ora 20:00 ) tu ai problema doar cu viteza si directia vantului nu cu transmisia completa de date de la senzori.

Intre 20:46 si 22:31 statia nu a mai transmis niciun fel de date pentru ca in acel interval am demontat senzorul pentru schimbarea bateriilor si apoi dupa schimbarea bateriilor din consola au aparut problemele despre care spuneam mai sus. In final bine ca totul a revenit la normal.

Mike60 scrie:
Taie cablul telefonic in capat spre senzorul termo. Sertizeaza cu mufe noi ( cat mai bune - sunt de mai multe feluri ) si incearca. Sper sa nu fie probleme in anemometru ca este un pic mai greu de desfacut in interior.
Bafta si spor la treaba.

Datele de la anemometru vin corecte acum. Nici in log-ul statiei nu am mai vazut erori. Nici macar din cele care nu trec de WUHU.
Daca Doamne Fereste mai apar alte probleme o sa iau in calcul si posibilitatea schimbarii mufelor.

Sus

MesajScris: Mie Aug 29, 2012 9:20 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Pentru a conecta statia pe serial trebuie sa setezi serialul din PC.
Poate sa finctioneze sau pe portul 1 sau pe 3.
In setarile statiei poti sa vezi ce te obliga ea sa setezi iar pe urma modifici si in PC.
Voi intra remote in seara asta sa vad pe ce port este setat.
Uite ca ai o captura cum este la mine pe serial.
Bafta

Fişiere ataşate:
Untitled.jpg
Untitled.jpg [ 71.4 KiB | Vizualizat de 1746 ori ]

MesajScris: Mie Aug 29, 2012 9:29 pm 
Parca imi manifestam mai demult scepticismul fata de statiile Oregon, Vlad din Constanta are una instalata la Mamaia, e varza de tot, punctul de roua si umiditatea au cedat complet.
Prefer la orice ora La Crosse-ul, mult mai fiabila decat surata americana.
http://www.meteoconstanta.ro/oregon.html

Sus

MesajScris: Mie Aug 29, 2012 10:15 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Mai este una care incearca sa-si faca aparitia in Bucuresti dar nu prea reuseste. Tot Oregon :!:
http://www.wunderground.com/weatherstat ... =IBUCURES8

Fişiere ataşate:
wxStationGraphAll.jpg
wxStationGraphAll.jpg [ 103.32 KiB | Vizualizat de 1740 ori ]

MesajScris: Mie Aug 29, 2012 10:47 pm 
Se joaca proprietarul cu diverse softuri, acum parca e pe weather display ca e mai colorat si are o gramada de cioace.
Un prapadit de Oregon Scientific 928, nu dau 2 bani pe ea, desi are touch screen si toti senzorii independenti cu panouase solare.
Am citit atatea postari negative la adresa statiilor Oregon in general ca nici nu ma gandesc sa-mi cumpar vreodata asa ceva.
Chiar si Davis are mici imperfectiuni pe ici, pe colo.
Pana nu ma lasa balta La Crosse-urile nu ma gandesc la alte achizitii.

Sus

MesajScris: Dum Sep 02, 2012 11:09 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dupa doar cateva zile in care a mers struna, azi am dat peste alte probleme cu statia.
Intre ora 2:00 si 7:00 consola statiei nu a mai receptionat semnalul de la senzorul termo/hirgo. Precizez ca in ambele dispozitive am bateriile Varta de mai sus schimbate acum mai putin de o saptamana.
Desi la ora 7:00 legatura s-a reluat de la sine, in jurul orei 10:33 legatura a cazut din nou, moment in care am si observat problema. Dupa mai multe apasari ale tastei "+" pentru restabilirea comunicatiei, datele apar din nou pe consola. Urmeaza sa vad daca mai face figuri.

Intre senzorul termo/higro si consola sunt aproximativ 5 m in linie dreapta.

Sus

MesajScris: Dum Sep 02, 2012 9:42 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Este asa de greu sa folosesti cablu intre senzor se statie ? Gauri prin pereti :?:

Sus

MesajScris: Mar Sep 04, 2012 7:32 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cand am folosit cablu intre statie si senzor imi apareau foarte multe erori.
Poate o sa incerc sa-l schimb cu unul nou daca mai apar probleme de transmisie wirelles si sa mai incerc si varianta cu fir.

Sus

MesajScris: Mie Sep 05, 2012 10:31 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mihai, stiu ca parca ai scris mai demult despre asta, dar nu mai stiu unde.
Ziceai ca ai intre senzori si consola cablu telefonic cu 6 fire si mufa tot cu 6 pini.
Care e rolul celor 6 fire avand in vedere ca in pachetul original al statiei acel cablu are doar 4 fire?

Merci

Sus

MesajScris: Mie Sep 05, 2012 10:47 am 
Cablul respectiv este mult mai bine ecranat decat altele, ca de folosit tot 4 fire foloseste, eu de asta imi amintesc.
Am vazut pe diverse forumuri aceleasi sfaturi in legatura cu aceste cabluri.
De altfel asta ar cam fi singurul cusur al acestor statii, erorile ce apar datorate exclusiv legaturii dintre consola si senzorul termo-higro, mai ales la vant, unde ar fi indicat sa faci aceeasi operatie, the best protected cable in the market, adica sa-l schimbi si pe ala.
Eu nu l-am schimbat si apar erori si la mine dar le rezolva softul ca pe asta cablata folosesc Cumulusul, pe celalalta am alt senzor de vant.
Cauta si tu un cablu de cea mai buna calitate dpdv al ecranarii, nu conteza cu cate fire, minim 4, si le utilizezi doar pe cele 4, ca oricum sunt pe culori.
Si inca un sfat, nu lua mai mult decat ai nevoie, ca lungime, stas e de 10 metri iar ecranarea e inexistenta la cablul original de la statie.

Ultima oară modificat de eugenraduoradea pe Mie Sep 05, 2012 10:55 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mie Sep 05, 2012 10:53 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Am inteles, merci Eugen.
S-ar putea ca fix asta sa fi fost cauza problemelor legate de erori cu care m-am confruntat atat timp.
Doar acum cand am inceput sa o folosesc wirelles mi-am dat seama sursa erorilor pare sa fi fost chiar cablul telefonic.

Momentan o las wirelles pentru ca vad ca merge struna. De ieri seara am mutat consola pe biroul de langa geam, deci e la vreo 3 metri in senzorul termo/higro si n-ar avea de ce sa mai piarda conexiunea.

Daca va fi cazul sa trec pe cablu as putea lua chiar si cablu de retea cu 8 fire (cred ca e mult mai bine ecranat) si sa le sertizez pe cele 4 din mijloc pe o mufa telefonica?
Merci

Sus

MesajScris: Mie Sep 05, 2012 10:53 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Intre senzorul termo si consola am ~ 10m de cablu telefonic cu 6 ( sase ) fire din cauza ca este mai rezistent fata de cel cu 4 ( patru ) :wink: Acest cablu ajunge pe balcon unde am un prelungitor ( mama / mama ) de retea. Spre statie mai am o bucata mica de ~ 2m de cablu cu patru fire care intra in mufa senzorului.
Cablul de legatura intre senzorul termo si anemometru ( care are ~ 35 m ) este in schimb UTP. Pleaca la fel o bucata mica de ~ 2m un prelungitor mama / mama de retea si cablul UTP lung pana pe bloc. Fiind firele perechi si torsionate semnalul este cica ecranat ( este la fel ca la retea ). Unii au pus cablu FTP dar nu cred ca ajuta prea mult iar pretul este mult mai mare. Asa cum zicea Eugen erau ceva discutii pe forumuri cum sa legi perechile ( cele patru = 8 fire ) pentru un semnal cat mai bun. La fiecare capat de cablu - ca este telefonic patru sau sase fire, ca este UTP am pus ferita ( asa cum ai depistat tu ca se monteaza corect :idea: ).
Nu stiu exact cum este anemometrul tau. Posibil sa fie la fel ca al meu.
Cel de la LaCrosse 2357 are electronica in el. Pe doua fire este alimentarea iar pe celelalte doua semnalul care este decodat de interiorul senzorului termo.
La statia asta din UK WS2080 nu este nici o electronica. Ceva banal. Turatia este data de un releu reed activat de un magnetel mic iar directia de 16 relee reed inseriate cu rezistente. In functie de rezistenta masurata la capatul firului se stie in ce parte bate vantul.
Probleme destul de mari am avut doar cand aveam legatura cu PC-ul pe USB cu adaptor original al statiei. Acum fiind pe serial mai apare o data sa zicem la ~ 7 ( sapte ) zile un OFL. Nu sunt dezamagit de acest lucru din cauza ca nu apare pe Wunder..... iar eu datele statiei nu le salvez. Fac doar back-up la camera WEB din 10 in 10 minute pe calculator.
Eu sunt interesat doar de temperatura aproximativa in zona respectiva. Tot timpul am discutii cu soacra-mea din cauza ca ea se uita ( asculta ) buletinele meteo de la IMH :mrgreen: si apar diferente fata de mine destul de mari :)

Sus

MesajScris: Joi Sep 06, 2012 9:56 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mihai merci mult pentru detalii.
Pentru ca azi-noapte iar am avut eroare la conexiunea wirelles dintre senzori si statie (in intervalul 22:55 - 5:40) o sa incerc si eu cu cablu UPT sau telefonic cu 6 fire zilele astea.
In cazul anemometrului de la statia mea pot spune sigur ca are parte electronica in el. L-am desfacut de curiozitate acum vreo luna.

Sus

MesajScris: Vin Sep 07, 2012 9:17 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Nu trebuie neaparat cu 6 ( sase ) fire. Este mai scump.
Pune cu patru dar corect din punct de vedere legaturi electrice si mecanice. Sertizare corecta, mufe RJ bune.
Firele exterioare sunt alimentarea din consola iar interioare semnalul logic.
Bafta

Sus

MesajScris: Vin Sep 28, 2012 12:22 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

@Eugen
Iar m-am uitat la statiile Oregon din RO. Chiar asa naspa sa fie ?
Una singura de prin Timisoara parca indica presiunea mai normal. In rest :x
Poate ca astea mai destepte si mai scumpe sa fie pacatoase.
Ale mele neavand senzor de presiune si nici comunicatie cu PC-ul merg bine merci.
La una singura - BAR-339 nu mai functioneaza proiectia pe perete a ceasului si temperaturii de afara in rest displayul principal este ok.

- A mea din Bucuresti ( WS-2357 ) fii-miu nu a reusit sa reinstaleze portul ( com ) al statiei si nici remote nu pot sa m-a conectez. Ramane asa pana in decembrie.
- Asta din UK ( WH-2080 ) nu am unde sa instalez senzorii :( Stam la parter, am tufe de jur imprejurul cladirii si nu pot nici pe acoperis sa montez ceva din cauza ca nu am voie sa aduc modificari acoperisului. Ar trebui sa primesc aprobare de la consiliul local pentru asa ceva.
Ar mai fi o alternativa - un burlan de plastic care-mi face cu ochiul dar este cam subred. Poate doar pentru senzorul de temperatura cu casuta lui.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 60  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]