forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 26, 2026 8:54 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 354 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 24  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Alte statii
MesajScris: Lun Apr 29, 2013 3:17 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Fiind bariera nu prea are cum sa fie foarte circulata acea strada ( daca se poate numi strada ). Cred ca nimeni nu trece pe acolo cu masina.
Da, este un centru nou construit.

Sus

MesajScris: Lun Apr 29, 2013 3:25 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

[quote="Andrei87"]Depinde si cat de circulata e soseaua.

Aglomerata binisor de dimineata si dupa ora 17:00.
Face legatura intre M3 cu Woking " Population 62,796 " ~ de doua ori mai mare fata de Campina.

Sus

MesajScris: Sâm Mai 18, 2013 11:52 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imagine

O statie, in Lacul Rosu.

Sus

MesajScris: Sâm Mai 18, 2013 12:24 pm 
Pare un punct pluvio.

Sus

MesajScris: Sâm Mai 18, 2013 12:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, e pe malul apei, dar nu stiu daca transmite si date meteo.
Mi-a placut amplasarea. Oricum, chiar si pluvio, are legatura directa cu meteorologia, asa ca e ok.

Sus

MesajScris: Dum Mai 19, 2013 1:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

e un pluvio automat de la ape, exista o retea in toata tara (project DESWAT)

Sus

MesajScris: Joi Iun 20, 2013 4:20 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Statia aeroportului Baneasa.
Imagine

Sus

MesajScris: Sâm Iun 22, 2013 11:03 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imagine
PARCA GC-Net Automated Weather Stations (AWS) are equipped with communication satellite transmitters that enable near-real time monitoring of weather conditions on the Greenland ice sheet. Transmission latency is as short as 4 minutes, typically 1-2 hours, and occasionally as long as 48 hours.
Hourly average data are transmitted via a satellite link (GOES or ARGOS) throughout the year. In addition, measurements are stored in solid state memory. The system is powered with two 100 Ah batteries, charged by a 10 or 20 W solar panel. The satellite data-link is powered by two separate 100 Ah batteries connected to a 20 W solar panel. This setup guarantees continuous data recordings and storage, even in the case of satellite transmission failure. The expected lifetime of the instrumentation is 5 years.

Sus

MesajScris: Vin Ian 10, 2014 12:33 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Apropo de statiile meteo personale din Europa care transmit date pe wunderground am facut in seara asta o statistica.
Iata ce a iesit:

Clasamentul dupa "total statii meteo":
Imagine

Clasamentul dupa "statii La Crosse seria WS23xx":
Imagine

Clasamentul dupa "statii Davis":
Imagine

Clasamentul dupa numarul statiilor in raport cu populatia "statii meteo la 100.000 de locuitori":
Imagine

Sus

MesajScris: Vin Ian 10, 2014 12:52 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Este si a mea :D

http://www.wunderground.com/weatherstat ... =IBAGSHOT2

In weekend voi monta pluviometrul. La rafalele de ploaie de aici merita efortul.
Am gasit unde si cum sa montez fara a gauri nimic.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 11, 2014 2:18 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ce bine sta Slovenia...

Sus

MesajScris: Sâm Ian 11, 2014 8:05 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, sta foarte bine Slovenia si e de inteles daca ne gandim la ce vreme activa are. :)

Raportat la populatie am fost si eu putin surprins sa vad ca cea mai mare densitate de statii este in Norvegia (ma gandesc ca si la ei o explicatie e vremea interesanta cu ciclonii care ii lovesc dintre Atlantic sau valurile de frig polar), dar cu siguranta ca si nivelul de educatie al populatiei si nivelul de trai explica aceasta densitate mare de statii meteo personale.

Desi era oarecum de asteptat, Marea Britanie m-a uimit si ea cu numarul imens de statii meteo personale. Vremea activa de acolo (chiar daca de multe ori prea mohorata pentru gustul nostru) vad ca ii face pe multi sa devina meteo-amatori.

O alta surpriza a fost pentru mine Grecia, care raportat la populatie are si ea destul de multe statii, iar peste o treime din ele sunt Davis-uri (deci statii scumpe). Oare le-au luat pe credit? :mrgreen:

La cealalta extrema, o surpriza neplacuta a fost Franta si Germania cu un numar destul de redus de statii raportat la populatia imensa a celor doua tari.
Explicatia cred ca e una singura: fiind popoare destul de nationaliste au retele proprii de statii meteo personale, astfel ca relativ putina lume transmite datele si pe wunderground, desi site-ul americanilor este cel mai popular din lume cu peste 25.000 de statii pe tot globul.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 11, 2014 11:47 am 
Nemţii sunt mai cumpătaţi, e în natura lor să fie educaţi aşa. :)

Sus

MesajScris: Sâm Ian 11, 2014 12:41 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

[quote="catalin"]

Desi era oarecum de asteptat, Marea Britanie m-a uimit si ea cu numarul imens de statii meteo personale. Vremea activa de acolo (chiar daca de multe ori prea mohorata pentru gustul nostru) vad ca ii face pe multi sa devina meteo-amatori.

Tinand cont ca nici o statie meteo pusa pe Wunderground si care a trimis macar o data date pe net nu poti sa o stergi atunci probabil din cauza asta sunt atatea.
Eu in timp de trei ani m-am mutat de 5 ori !!! Mai sunt doua resturi de informatii de la statiile mele montate in alte locatii pe care nu pot sa le sterg.
" ISHEFFIE7 " si " ILEICEST38 "

Sus

MesajScris: Dum Ian 12, 2014 1:08 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Stiu ca pare greu de crezut, dar numarul de statii meteo din situatia prezentata de mine mai sus este numarul statiilor active. Cele inactive de mai mult timp nu mai sunt vizibile.
De exemplu in Roamnia vechea ta statie din Bucuresti nu se mai vede:
http://www.wunderground.com/weatherstation/ListStations.asp?selectedCountry=Romania
Poti vedea datele inregistrate in istoricul ei doar daca ii mai stii ID-ul si o cauti dupa el.

Mike60 scrie:
Nu mai stiu cum sa setez :-(

Trebuie sa inlocuiesti in link-ul de mai jos ID-ul statiei cu al tau si sa stergi spatiul de la sfarsitul codului dintre "h" si "paranteza dreapta":

[flash=290,130]http://www.wunderground.com/swf/pws_mini_rf_nc.swf?station=ITIMISTI6&freq=30&units=metric&lang=EN[/flash ]

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 354 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 24  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]