Da, sta foarte bine
Slovenia si e de inteles daca ne gandim la ce vreme activa are.
Raportat la populatie am fost si eu putin surprins sa vad ca cea mai mare densitate de statii este in
Norvegia (ma gandesc ca si la ei o explicatie e vremea interesanta cu ciclonii care ii lovesc dintre Atlantic sau valurile de frig polar), dar cu siguranta ca si nivelul de educatie al populatiei si nivelul de trai explica aceasta densitate mare de statii meteo personale.
Desi era oarecum de asteptat,
Marea Britanie m-a uimit si ea cu numarul imens de statii meteo personale. Vremea activa de acolo (chiar daca de multe ori prea mohorata pentru gustul nostru) vad ca ii face pe multi sa devina meteo-amatori.
O alta surpriza a fost pentru mine
Grecia, care raportat la populatie are si ea destul de multe statii, iar peste o treime din ele sunt Davis-uri (deci statii scumpe). Oare le-au luat pe credit?
La cealalta extrema, o surpriza neplacuta a fost
Franta si
Germania cu un numar destul de redus de statii raportat la populatia imensa a celor doua tari.
Explicatia cred ca e una singura: fiind popoare destul de nationaliste au retele proprii de statii meteo personale, astfel ca relativ putina lume transmite datele si pe wunderground, desi site-ul americanilor este cel mai popular din lume cu peste
25.000 de statii pe tot globul.