forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Iun 12, 2026 3:43 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 53 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: martie 2011
MesajScris: Mie Mar 23, 2011 5:34 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

martie se va incheia cu mare probabilitate cu urmatorul verdict: o luna cu temperaturi usor peste mediile multianuale si cu precipitatii deficitare :!:
(ce nu se incadreaza in textul de mai sus sunt niste mici anomalii locale)

Sus

Subiectul mesajului: Re: martie 2011
MesajScris: Mie Mar 23, 2011 6:40 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

la temperaturi va fi destul de greu sa se treaca peste medie.Probabil ca doar zone izolate vor avea peste.Marea majoritate vor fi pe normal,si destule zone eu cred ca vor fi chiar pe minus,in special din Moldova.

Sus

MesajScris: Mie Mar 23, 2011 7:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

avand in vedere ca mai sunt 7 zile din martie, din care vreo 5 vor fi calde binisor, eu zic ca doar izolat vor mai ramane abateri negative ... si alea maruntzele...e drept ca nici plusurile nu sunt impresionante, asa incat mai bine spune ca martie e luna normala termic in 2011 :!:
in schimb la precipitatii e cam "dezastru" :mrgreen: la fel sunt si perspectivele care spun ca se adanceste "criza" :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mie Mar 23, 2011 7:41 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

aici ii dau dreptate lui doodoo :)

Sus

MesajScris: Mie Mar 23, 2011 9:14 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

partea usor rectificata da..e ok.In mare parte din tara vor fi medii apropiate de normal,ici-colo usor peste sau usor sub,insa fara abateri mari din nicio parte.La pp e foarte adevarat.De exemplu la Mures noroc cu ploaia de duminica,7mm,asa am ajuns si noi la 11mm,la fel cat in februarie,oricum suntem mult sub medie pana acum in 2011.

Sus

MesajScris: Mie Mar 23, 2011 9:20 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cred ca doodoo s-a lasat influentat in mult prea mare masura de situatia din Transilvania :!: Conform NOAA, ultimele 30 zile incheiate pe 21.03 au fost intr-adevar aproape pe MMA 1981-2000 la Cluj si Sibiu, unde temperatura medie corespunde intr-adevar caracterizarii "normal/usor peste". La restul statiilor monitorizate insa, temperaturile au fost clar sub medie, cu abateri sistematic sub -1 C, local sub -2 si chiar sub -3 C in Moldova (Bacau, Botosani). Avand in vedere estimarile ansamblului GFS, care prevad temperaturi la 850 hPa normale sau usor sub normal pana la sfarsitul lunii, cred ca luna martie va incheia mai degraba pe rece in toata tara exceptand Transilvania.
O exceptie notabila par a fi statiile de munte, Omu avea deja o abatere pozitiva de +1.42 ! Acestea vor fi probabil cele mai calde in martie 2011.

Sus

MesajScris: Mie Mar 23, 2011 9:26 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

totusi perioada 20-28 februarie a fost extrem de rece in Moldova.Cum inaintam spre 1 aprilie o sa vezi ca mediile vor urca simtitor si acolo.Vor ramane probabil sub,dar nu cred sa fie vorba de abateri mai mari de 1 sub medie,poate doar nordul extrem,ma gandesc la Darabani sa aiba spre -2 abatere.Si sudul parerea mea a ca va iesi pe normal,la perioada 61-90,nu perioada NOAA.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 26, 2011 1:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
la temperaturi va fi destul de greu sa se treaca peste medie.Probabil ca doar zone izolate vor avea peste.Marea majoritate vor fi pe normal,si destule zone eu cred ca vor fi chiar pe minus,in special din Moldova.

E TOT MAI CLAR CA MAREA MAJORITATE A STATIILOR VOR AVEA ABATEREA PE MARTIE UNDEVA INTRE -0.5/+0.5c, ADICA LUNA NORMALA :!: inclusiv sperietoarea moldova :mrgreen:

Sus

MesajScris: Sâm Mar 26, 2011 3:16 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Mi-as pune casa si masina la bataie ca Darabani va avea sub -1 abatere..:D

Sus

MesajScris: Dum Mar 27, 2011 4:51 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Intr-adevar, turnura spre cald pe care a luat-o finalul lunii martie - in ciuda unor estimari initiale medium range destul de reci pe ultimele 3-4 zile pentru zonele extracarpatice, cel putin - va aduce probabil martie in limitele mentionate, adica normal termic. Tendinta de revenire la cald dupa un sfarsit de iarna foarte rece mai ales in nord-est este foarte evidenta, de altfel, si pare sa aduca - dupa CFS cel putin - un aprilie cald, o prima luna cu adevarat calda la scara nationala din noiembrie incoace...Primavara 2011 vine insa si cu o nota sumbra, aceea a amenintarii secetei, care isi va arata probabil coltii in aprilie, cand regimul deficitar se va combina cu temperaturi ridicate si posibil cu vanturi intense...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 27, 2011 5:13 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Vom avea un aprilie ca in Egipt- cald si cu furtuni de praf si nisip, hai sa ne cumparam niste camile. :lol:

Pana nu am primele fulgere cu tunete ca lumea nu-mi schimb soarele de la avatar, asa ca s-ar putea ca si in toata luna aprilie sa il las asa. :)

Sus

MesajScris: Dum Mar 27, 2011 5:15 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

pe sait la anm e cu totul si cu totul alta prognoza...:D.Adica temperaturi normale cu tendinte spre rece in diferite zone si pp normale cu tendinte de excedent si pe la noi si in extracarpatic.OK,acelasi lucru era prognozat si pt martie,si a iesit cam pe dos.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 27, 2011 5:16 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Anemelul este mereu pe dos, poate evita sa vorbeasca despre seceta ca sa nu trebuiasca tandemul Base-Boc sa ia Doamne Fereste niste masuri din timp. :twisted: Eu cred ca va fi un an/o vara secetoasa si fierbinte, sper sa ma insel. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Dum Mar 27, 2011 5:29 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Si eu sper sa te inseli...

Sus

MesajScris: Dum Mar 27, 2011 8:08 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Fierbinte chiar mi-ar placea, dar asezonata cu furtuni beton...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 53 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]