forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Apr 27, 2026 11:13 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Pentru stirile preluate din alte surse va rugam sa :
- scrieti si un mic rezumat al stirii
- sa precizati sursa

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: inundatii in urma frontului din 18 iunie
MesajScris: Joi Iun 19, 2008 9:24 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

Frontul care a traversat Romania a fost bine dezvoltat, iar manifestarile destul de violente, cu multa grindina si oraje si ploi torentiale.
Noaptea trecuta, 18 iunie, aproape 50 de gospod??rii din jude??ul Satu Mare au fost inundate ?®n urma precipita??iilor abundente. Drumul Na??ional 17 D, care face leg??tura ?®ntre N??s??ud Â?i S??ngeorz-B??i, a fost blocat diminea???? timp de o or?? ?®n dreptul localit????ii RebriÂ?oara. Acolo, un p??r??u a ieÂ?it din albie. Apele au blocat un pode?? Â?i au inundat Â?oseaua.
Inundatii au fost si in comuna clujean?? C????c??u dup?? o ploaie toren??ial??, apa a intrat ?®n mai multe case Â?i gospod??rii .
In judetul Covasna a fost o furtun?? puternic?? si zeci de gospod??rii din comuna Dob??rl??u au fost inundate.

Astazi, 19 iunie o ploaie toren??ial?? care a durat 45 de minute a inundat str??zi din Oradea,circula??ia a fost ?®ngreunat?? sau chiar blocat?? pe mai multe artere din oraÂ?.

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Joi Iun 19, 2008 10:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Am inteles ca la Tg Mures s-ar fi format un vartej destul de puternic, despre ce a fost vorba mai exact? E posibil sa fi fost generat de o furtuna mezociclonica, avand in vedere grindina mare care s-a semnalat?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 20, 2008 3:44 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Cred ca am fi putut observa pe mozaicul radar ce a fost. Am fost plecat la ora cand s-a produs furtuna deci nu stiu...Poate are cineva imaginile doppler de atunci. Supercelula ar putea fi, dar ele tind sa fie de lunga durata, si la 21:30 dopplerul nu mai arata mare lucru la Targu Mures. Ar fi putut fi o furtuna care la 17:30 era clar de tot vizibila langa Cluj. Sau putea fi cea de langa Sibiu, care avea precipitatii puternice. Dupa cum se deplasa, ar fi ajuns in apropierea Targu Mures, dar nu foarte aproape.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 20, 2008 11:11 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Da, este cea de la Cluj care s-a deplasat spre Jud. Mures si s-a dezvoltat intr-o supercelula. Cum aratau norii din satelit la ora 19 ora Romaniei, in imaginea de mai jos, sau o animatie ce puteti vedea cu evolutia supercelulei in link-ul: http://oiswww.eumetsat.org/IPPS/html/De ... /index.htm

Fişiere ataşate:
Nori.JPG
Nori.JPG [ 43.02 KiB | Vizualizat de 1569 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 20, 2008 5:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

se poate vedea si din imaginea asta a dopplerului de la unguri furtuna de la Tg. Mures ( pata rosie din dreapta ). Precizez ca pata avea o miscare de la vest la est .

Fişiere ataşate:
furtuna tg. mures 18.06.2008.jpg
furtuna tg. mures 18.06.2008.jpg [ 53.6 KiB | Vizualizat de 1559 ori ]
Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]