forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Apr 27, 2026 1:18 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Pentru stirile preluate din alte surse va rugam sa :
- scrieti si un mic rezumat al stirii
- sa precizati sursa

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Previziuni pentru August, Septembrie si Octombrie
MesajScris: Vin Aug 01, 2008 9:22 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Vara nu pleac?? uÂ?or. Meterologii anun???? c?? vom avea temperaturi de peste 35°C chiar Â?i ?®n luna august. Septembrie, ?®n schimb, va fi ploios, dar ?®n zilele c??lduroase mercurul din termometre va urca Â?i p??n?? la 30 de grade Celsius.

?Žn august, ?®n majoritatea regiunilor, temperaturile medii lunare vor fi mai mari dec??t valorile normale. ?Žn zilele cele mai calde, temperaturile maxime pot dep??Â?i 35 de grade Celsius, mai ales ?®n zonele de c??mpie. ?Žn cele mai reci nop??i, temperaturile minime pot cobor?®, ?®ns??, sub 10 grade Celsius. Cantit????ile de precipita??ii se vor ?®ncadra, ?®n general, ?®n limitele normale.

Luna septembrie aduce temperaturi maxime care pot dep??Â?i 30 de grade Celsius. Nop??ile vor fi ceva mai r??c??roase, temperaturile minime cobor??nd sub 5 grade Celsius. Cantit????ile de precipita??ii pot dep??Â?i valorile normale ?®n majoritatea regiunilor ????rii. Ploile vor fi ?®nso??ite de desc??rc??ri electrice Â?i vor fi condi??ii de grindin??.

Â?i ?®n octombrie va fi cald, mai ales ?®n sud-estul ????rii, unde temperaturile vor dep??Â?i 25 de grade Celsius. Minimele, ?®n schimb, vor avea valori negative, mai ales ?®n centrul Â?i nordul ????rii, favoriz??nd producerea brumei Â?i a ?®nghe??ului la sol.

sursa: www.antena3.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 04, 2008 8:55 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

o prognoza pe 3 luni trebuie intotdeauna luata drept ceea ce este. Sunt sanse mari ca o prognoza bazata pe climatologie sa fie mai buna, asta e demonstrat. Spre exemplu, prognoza pe aceasta vara a supraestimat temperaturile maxime: s-a prognozat depasirea frecventa a limitei de 35 si ocazional de 40 in iulie si august, iar in sud 35 a fost depasit doar in 2 ocazii, 40 pana acum nici o data

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 04, 2008 10:40 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

si adaug: este iminenta depasirea valorii de 35 pentru inca cel putin o zi in sud, dar deocamdata limita lui 40 ramane intacta vara asta...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 04, 2008 8:12 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

totusi au fost si cateva fenomene extreme, aici ma refer in mod special la ploile abundente din ultima vreme din moldova. Tot astfel in zona Bacaului pot spune ca primavara si inceputul verii au fost mai ploioase decat de obicei. Au fost si multe ploi izolate. Despre temperaturi insa, deocamdata vad ca acum sunt ceva mai mari dar inca nu (cred ca) au atins 35 grade.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 04, 2008 11:29 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Intr-adevar s-a supraestimat prognoza pt. vara aceasta...se pare ca toamna o sa-si intre in "drepturi " din a doua jumatate a lunii octombrie daca luam in calcul cum a evoluat vremea in ultimii doi ani. Nu stiu in alte parti cum a fost , dar in zona Banatului de 2 ani de zile , incepand cu iulie si pana in decembrie , vremea frumoasa si calda s-a situat indeosebi in prima jumatate a lunilor , pe cand vremea rea s-a situat in a doua jumatate. Daca ar fi sa ne luam dupa asta si dupa prognoza facuta de ANM , toamna aceasta va dura decat 2 luni de zile.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 05, 2008 10:19 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

cand am vazut prognoza pt vara aceasta am spus k e supraestimata...nimic nu anunta temperaturile prognozate,insa am zis pana acum cred destul despre anm..si sa nu se creada k am ceva cu ei..:P..toamna aceasta va fi una normala,nu vor fi ploi insemnate k toamna trecuta,iar temperaturile vor fi si ele in limite normale,toamna inseamna o imbinare intre vara si iarna,adica pot fi foarte bine peste 30 de grade in septembrie si sa ninga si sa fie sub -10 grade in noiembrie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 05, 2008 1:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Totusi, nu as fi atat de asupru cand evaluez prognoza pe lunga a ANM: mai toate prognozele numerice long range cu baza incepand din primavara la care am avut acces au indicat probabilitati mai mari de anomalii pozitive de temperatura si deficit de precipitatii in sud-estul Europei. Si de fapt sud-estul Europei a fost partea cea mai calda in vara asta, pt ca in medie am avut cel mai des talveg pe vestul Europei si dorsala pe est/sud/est, cum este prognozat si in urmatoarele 5-10 zile. Doar ca temperatura medie la scara globala nu a mai fost nici pe departe cea de anul trecut

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]