Dragii mei, eu sunt Eugen si sunt din Oradea, m-a apucat microbul observarii si compararii de date meteo acum vreo doi ani si jumatate in urma, de atunci am inceput sa colectez diverse statii din gama La Crosse, am 4 statii meteo, doua cu posibilitate de conectare PC, din care una care transmite date de mai bine de un an de zile in wunderground, CWOP, hamweather si awekas.
Pot spune ca intre timp am strans un mic arsenal meteo, iata-l: o statie automata La Crosse 3600, una tot automata La Crosse2350, o statie La Crosse 1600 si o La Crosse 9115, mai am cateva statii simple temperatura umiditate si una mica Oregon cu care pot masura radiatiile ultraviolete si timpul de expunere la soare in functie de ten, am doua anemometre de buzunar, un Skywatch explorer si un Windmaster 2, plus un senzor de vant Inspeed vortex. Am vazut discutiile voastre pe tema statiilor meteo si pot sa va spun ca o statie Davis Vantage Pro cu toti senzorii, inclusiv radiatie solara si UV costa in jur de 800 si ceva de dolari in SUA. In Europa ajunge aproape de 1000 de euro. O statie Rainwise se poate cumpara din Romania, de la firma Echipot din Oradea cam cu 6200 de lei, cu conectare internet si senzor de radiatie solara. Sincer mi-ar face cu ochiul o statie Davis VP insa in momentul de fata nu am resurse disponibile in aceasta directie, poate in viitor.
Ar fi interesant de aflat cine e posesorul statiei Davis din Otopeni si daca e interesant de schimb de impresii cu alti pasionati de echipamente meteo si meteorologie in general.
In ceea ce priveste gama de statii meteo La Crosse va pot sta la dispozitie cu mai multe informatii acumulate in timp, calitati, defecte, plusuri si minusuri. Ideea lui Catalin din Resita e grozava insa pentru o retea tip wunderground ai nevoie de resurse serioase. eu nu am cine stie ce experienta in domeniul PC dar stiu ceea ce am nevoie. In Romania si in general in Europa de est nu sunt prea multe statii care sa transmita date pe internet, desi statii meteo sunt cu gramada si unele chiar scumpe din categoria Rainwise insa posesorii acestora nu au interesul sa impartaseasca datele si altora.
M-ar interesa o camera web de calitate care sa poata transmite imagini si in timpul noptii, am o pozitie locativa in Oradea care imi permite sa acopar o buna zona din oras.
Sper ca intr-un viitor nu prea indepartat sa reusesc si acest lucru. Daca pot ajuta pe cineva cu vreun sfat in acest domeniu al observarii si colectarii de date meteo imi puteti scrie pe adresa
eugenraduoradea@yahoo.com.
Iata si adresa la care puteti vedea cum functioneaza o statie meteo La Crosse 3600, foarte sensibila la interferente electromagnetice, din aceasta cauza furnizand si unele erori si un senzor de vant Inspeed vortex, care transmite date in timp real pe PC, la secunda si la 3, 4 secunde pe internet:
http://www.wunderground.com/weatherstat ... =IBIHOROR9
In rest, toate cele bune, Eugen Radu, Oradea