Am incercat sa realizez un portal de meteorologie, avand grija sa
nu preiau date de la ANM numai am realizat linkuri la informatii de pe http://www.meteoromania.ro. Restul erau legaturi (circa 120) la site-uri din tari "civilizate" unde acest lucru nu deranjeaza pe nimeni sau chiar se incurajeaza realizarea acestor linkuri. Am avut indrazneala sa sugerez prin mail ANM sa faca publice pe site avertizarile imediate, care s-a vazut ca nu ajung la populatie. Niciun raspuns. Am trimis sugestia intr-un limbaj civilizat si fara sa acuz pe nimeni si Ministerului Mediului. Ca urmare aceste informatii sunt afisate si am primit si un raspuns scris de la ANM destul de vag. Am fost "fraier" si am trimis urmatorul mesaj de confirmare:
On 14/07/2010 15:30, Sipos Zoltan wrote:
Multumesc pentru raspunsul Dvs.
De asemenea am constatat o atentie mai mare pe care le acorda posturile TV in informarea mai rapida si in timp util a populatiei.
Dar la fel de benefic este si afisarea avertizarilor imediate (nowcasting) pe site-ul ANM, pagina la care am creat o legatura de pe portalul de meteorologie pe care il administrez.
Cu stima,
Sipos Zoltan
Si iata raspunsul: Referitor la legatura pe care v-ati creat-o preluand informatia de la
Administratia Nationala de Meteorologie, va rog sa notati ca fara acordul
nostru nu aveti voie sa preluati nici o informatie. Vom verifica ce
informatii meteorologice afisati si vom actiona conform prevederilor legale.
Cu stima,
............
Deci atentie
nu am preluat informatii, am creat un link.
Deci aveti grija. Nu preluam informatii si nici linkuri nu facem daca nu vrem-o patim.
Pacat ca nu avem resursele ca sa realizam o retea proprie de observatii cum s-a petrucut in Ungaria din motive similare. S-a dat in functiune chiar si un radar pentru precipitatiilor si o retea de detectare a fulgerelor spre marea indignare a celor de la OMSz (omologul ANM). Ar merita si ai nostrii.
P.S. Mi-am ciuruit site-ul sunt total dezamagit momentan. (scuze unele legaturi afisate la voi nu vor mai functiona un timp)