forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Apr 30, 2026 11:01 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 432 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: tehnica fotografica
MesajScris: Joi Mai 24, 2012 10:22 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Aoleu ce banding oribil face cateodata aparatul. :cry: Ce naiba doar 7 culori a citit in zona aia? :evil: Inteleg ca e pe 12 biti, dar totusi...
Interesant ca nu se vede la fel in toate programele de vizualizare imagini. In AcDsee zici ca e o poza facuta cu telefonul, in Windows Picture e mai ok desi se vede si acolo.

Asa arata in AcDsee:

Imagine

Si asa in Windows (unde e mai ok, dar doar din cauza ca nu arata toate detaliile):

Imagine

Sus

MesajScris: Vin Mai 25, 2012 11:41 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

io nu vad nimic...caut o lupa :)

Sus

MesajScris: Vin Mai 25, 2012 12:21 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Si imgur a comprimat imaginile, dar crede-ma, se vede nasol.

P.S. uite-te seara, cand nu bate lumina in monitor.

Sus

MesajScris: Sâm Iun 02, 2012 3:00 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Aparatul meu focuseaza defectuos chiar si pe timp de zi. M-am tot mintit pana acum ca e blur-ul dat de miscarea provocata de tremuratul mainii, dar nu, la 1/200s sigur nu poate fi vorba de asta. Mai le si nimereste, dar ar trebui sa le nimereasca tot timpul. Mai precis ies cu focus manual, dar nu am intotdeauna timp de asta. Iar sa focusez in live view in mananca baterie, plus ca si ala e limitat de lumina inconjuratoare.
La cadrele trase seara trecuta maxim 30% au fost in focus, restul prin balarii.

Aici crop-uri 100% din 2 cadre distincte cu focus automat pe nori, ambele confirmate ca fiind in focus cu beep-uit si patratel verde, dar...

prima e varza

Imagine

a doua e buna (desi cred ca se putea si mai bine)

Imagine

Sper sa fie de la obiectiv...nu-i ok sa-ti arunci cadrele bune la gunoi din cauza unor bube de genul asta.

Sus

MesajScris: Sâm Iun 02, 2012 10:40 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Super nuantele de la asfintit!

Sus

MesajScris: Sâm Iun 02, 2012 1:01 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

O sa pun in curand pe topicul de Cluj niste imagini de ieri. Intr-adevar un deliciu.

Sus

MesajScris: Lun Iun 04, 2012 11:17 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

soarele a apus sub plafonul de nori, o chestie totusi nu foarte rara, dar lumina a fost foarte buna si claritatea la fel, ploaia abia trecuse...

Sus

MesajScris: Joi Iul 19, 2012 12:36 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

http://www.myshuttercount.com/Query?p=f681fc4db18e7c89

25340 este numarul declansarilor pe camera mea in 13 luni. :) Avand in vedere ca obturatorul este garantat la 100.000 de declansari teoretic ar trebui sa ma mai tina inca 3 ani, dar eu sper sa o lungesc la 4 ani. :) Fara timelapse-uri nu cred ca depaseam 7000-8000 de declansari.

Sus

MesajScris: Joi Iul 19, 2012 2:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

eu am facut 9000 de fotografii in 4 ani :)

Sus

MesajScris: Dum Sep 09, 2012 12:27 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ce ziceti, merg ca fotografii de nunta? Fiti blanzi, ca nu am experienta cu fotografiatul oamenilor. :)
Majoritatea sunt NEprocesate, daca umblam la ele ar fi iesit mult mai bine (unele).

http://www.flickr.com/photos/46750966@N ... 470803364/

M-am uitat si pe pozele fotografului oficial si mi se pare ca au un contrast muuuult prea exagerat. Eu n-o sa fac niciodata asa ceva.

Sus

MesajScris: Dum Sep 09, 2012 11:02 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mi mi se pare foarte faine. In cazul unor astfel de fotografii cred ca cel mai important e sa surprinzi momentul potrivit.
Nu cred ca mai pune cineva de pe aici la indoiala talentul tau de fotograf. :wink:

Sus

MesajScris: Dum Sep 09, 2012 6:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

bune, nimic de spus...poate mai putin cele facute pe intuneric...te lansezi ?

apropo, tu folosesti blitz-ul ? sau nu sti mare fan :)

Sus

MesajScris: Dum Sep 09, 2012 9:21 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

catalin scrie:
Mi mi se pare foarte faine. In cazul unor astfel de fotografii cred ca cel mai important e sa surprinzi momentul potrivit.
Nu cred ca mai pune cineva de pe aici la indoiala talentul tau de fotograf. :wink:

Eu sunt relativ multumit, au iesit putin peste asteptarile mele. Probabil ca daca eram si platit imi dadeam si mai mult interesul. Cat despre talent, ziceti voi asa, dar nu stiu cati ati vrea sa va fiu fotograf la nunta. :)

doodoo scrie:
bune, nimic de spus...poate mai putin cele facute pe intuneric...te lansezi ?

apropo, tu folosesti blitz-ul ? sau nu sti mare fan :)

Nu sunt fan blitz, si chiar daca as fi fost nu l-as fi putut folosi pentru ca s-a stricat in timpul unei ploi semi-torentiale. :) Oricum o prima lectie in care am invatat multe, mai ales despre limitarile "echipamentului" pe care il folosesc cat si faptul ca la nunta trebuie sa fii tot timpul pe faza (eu de exemplu am ratat momentul cand s-a spart globul cu balonase deasupra mirilor...e drept, fiind ocupat cu un 50 de Jack :)). Evident, in afara sedintelor foto programate cand tu dictezi ce se intampla.
Ca vorbim de limitarile echipamentului, da, nici mie nu prea imi plac cele de interior, cu exceptia catorva, cum ar fi asta, de atmosfera, la care blitzul era exclus din ecuatie: http://www.flickr.com/photos/46750966@N ... 470803364/ sau asta, in care blitzul ar fi facut varza culoarea pielii miresei: http://www.flickr.com/photos/46750966@N ... 470803364/
Am zis ca poate ridic expunerea la procesare, but no sir, la iso 800-1600 deja e suficient zgomot as it is. Nu am putut sa pun nici iso 3200 sau 6400 pentru ca granulatia ar fi fost mult prea mare, si nici un timp de expunere mai lung de 1/30s pentru ca ar fi iesit miscate. Si asa la 1/30s - 1/60s multe au iesit miscate si am fost nevoit sa le sterg. Aici un body full frame la care poti sa pui linistit iso 6400 si un obiectiv luminos gen 35 mm f1.4 ar fi facut o diferenta colosala, si probabil ca da, n-ar fi fost nevoie de blitz la majoritatea pentru ca ar fi fost suficient de luminoase.
Si inca ceva...dar asta nu mai tine de mine. DA, Pentax K-r prezinta front focus imens in lumina slaba. Pacat ca n-am crezut pana n-am patit-o pe pielea mea. Si din aceasta cauza multe cadre potential frumoase au fost ratate din cauza focusului eronat. Si nu oricum, ci cu 2-3 metri in fata subiectului cand fotografiam de aproape. Trebuia sa folosesc focus manual, chiar daca dura mai mult si nu faceam atatea poze, procentul de "keepers" era mai mare.
Am fotografiat integral manual, poate totusi ar fi trebuit sa las macar white balance-ul pe auto, iar pe intuneric sa folosesc shutter priority. Imi lua ceva timp pana "reglam" fiecare paramentru. Singura care a ramas constanta a fost diafragma, la maximul de f3.5.
Am tras .jpeg, evident acest lucru se va schimba cand imi iau un calculator nou si vreo 2 carduri.

Mai e mult pana la lansare, intai trebuie sa fac un curs de acreditare PFA, ca nu ma risc sa ma bag la negru, apoi trebuie investit in scule mai bune. Sunt multi tepari "fotografi de nunta" pe piata, care nici nu cer mult dar iti fac niste poze praf. Eu n-o sa ma numar printre ei.

P.S. fotograful + cameraman la aceasta nunta = 1800 de lei. Fotografa cu un Canon din aceeasi clasa cu Pentaxul meu, nici macar nu avea blitz dedicat, tragea direct cu blitzul de pe aparat, ceea ce mi s-a parut cam penibil. Un singur obiectiv pe camera, nu l-a schimbat niciodata, un zoom scurt, parca Tamron (nu am vazut foarte bine...cred ca era 18...ceva. Sau avea f1.8, in fine). Nu mi s-a parut ca era prea interesata de ce se intampla in biserica si la sala, rar s-a sculat de pe scaun, era cam obeza, in majoritatea timpului a stat pe scaun si a mancat. Cameramanul filma pe caseta, acolo era ok.

Sus

MesajScris: Dum Sep 09, 2012 9:29 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Reusite pozele! Foarte bune cadrele!
Cred ca asta e cel mai lung mesaj de-al tau pe acest forum. :)

Sus

MesajScris: Dum Sep 09, 2012 10:16 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cred. :lol: Ma intind la vorba cand e ceva care ma pasioneaza. :oops:
Pentru un prim experiment, da, cred ca n-a iesit chiar rau.

Apropo...aici diferenta. E adevarat ca astia au un "nenorocit" de Nikon D4, varf de gama, si probabil si un D800, dar sunt si creativi:
http://www.jambor.ro/blog/wp-content/up ... nta-33.jpg
http://www.jambor.ro/blog/2012/02/06/fo ... a-la-cluj-–-horatiu-si-cosmina/

1000 euro cer doar pentru foto, si sincer, nu mi se pare mult. La nunta la care am fost a costat 5000 lei doar formatia...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 432 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]