forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Oct 09, 2024 10:48 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 47 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 12, 2009 12:32 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Am mai discutat asta iarna ca Bucurestiul n-a avut niciodata statie de epurare, si nici nu va avea in urmatorii 3-4 ani. Dambovita intra in Bucuresti prin Lacul Morii, unde se preia apa pentru oras, apoi trece prin acel dig sub care se gaseste o caseta de beton ce aduna toate canalizarile din oras, care apoi la iesirea de la Glina se unesc cu raul. Cum ar veni, din Bucuresti nu mai iese Dambovita, ci iese raul "Cacatzui" :lol: , care apoi intra in ultimul segment al Argesului, apoi in Dunare. Sigur ca nu mai are decat bacterii si virusi, cum sa traiasca pesti in rezultatul "prestatiei" a celor 3-4 milioane de oameni din Bucuresti? :twisted:

Alte orase care se "usureaza" direct in apele Patriei sunt: Craiova, Galati, Braila, Constanta, Mangalia, Costinesti, Busteni, Calafat, posibil si altele, de care nu-mi mai aduc aminte acum, dar am vazut un reportaj pe tema asta asta vara.

Si nu se poate numi "spatiu steril"; steril inseamna un spatiu fara bacterii sau virusi, mai degraba sterp trebuia sa-i zici.

Sus

Subiectul mesajului: Re: FIRME SI INSTITUTII CARE POLUEAZA MEDIUL
MesajScris: Dum Apr 12, 2009 1:19 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Si mai auzeam oameni care erau grozav de fericiti ca au mancat peste "de la mama lui", din Delta. Mda...n-as manca nimic de acolo nici sa-mi tai o mana...

Sus

MesajScris: Dum Apr 12, 2009 8:14 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Problema cea mare nu o vad in rahatii si urina deversata cat in chimicalele de la detergenti si altele care se mai folosesc prin gospodarie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 12, 2009 1:08 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Si nici grasimea si returile de mancare- da: sapunul, samponul, balsamul, vopseaua de par, detergenti de rufe si de vase, produse de curatat, unele foarte puternice+ chimicale industriale, astea sunt adevarata problema pentru care este necesara statie de epurare. Dar si rahatii duc la eutrofizare care provoaca moartea pestilor.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 15, 2009 12:47 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

"Statia de epurare a Ploiestiului a fost amendata cu 3500 lei pentru deversarea in raul Prahova a unui volum important de apa fecaloid menajera." Asta am citit pe crawlul Antenei 3.

Sus

MesajScris: Vin Mai 15, 2009 12:32 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Andrei87 scrie:
Si mai auzeam oameni care erau grozav de fericiti ca au mancat peste "de la mama lui", din Delta. Mda...n-as manca nimic de acolo nici sa-mi tai o mana...

Da Andrei, intr-un fel ai dreptate dar pe de alta parte stuful si papura, verdeata de "balta" constituie cele mai bune epuratoare. Chiar sunt sisteme de epurare a apei menajere bazate pe mici balti de stuf si papaura.
Intrebarea este daca Delta are capacitatea de a filtra cam tot ce trece pe acolo. Eu unul ma tem ca nu.

Sus

MesajScris: Sâm Iun 20, 2009 2:15 pm 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

O minunata captura de pe webcam, la apus. De dupa deal rasare o dara de fum care o ia la dreapta...fumul de la Mintia :D
Imagine

Sus

MesajScris: Joi Noi 26, 2009 2:55 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Am vazut la TV o reclama la o emisiune care va incepe pe TVR1 si va fi se pare sponsorizata de Gabriel Resources... no shit

Sus

MesajScris: Vin Noi 27, 2009 10:53 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

V-am zis eu.... astia ne iau aurul.

Sus

MesajScris: Mar Iun 22, 2010 12:24 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pentru ca nu vreau sa deschid un topic separat, pun aici o poza cu "varsarea de ulei" :D , adicatelea scurgerea de petrol din Golful Mexic:

Imagine

Sus

MesajScris: Vin Iul 02, 2010 1:15 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ia uitati "miscarea de rezistenta" cu ce articol vine... http://www.jurnalul.ro/stire-observator ... 44084.html
Cam cat de seci trebuie sa aiba capetele incat sa creada ca banii aia vor ajunge unde trebuie si vor ajuta la ridicarea economiei, cel putin locala? Cam cat de naiv sa fii ca sa crezi ca zona respectiva va "prospera" pentru totdeauna, cand de fapt, va fi o falsa prosperitate pentru cativa ani, iar in urma va ramane dezastrul? Ne f**** in c** doar pentru atat?
Asta pentru cei care credeau ca Jurnalul National si poate trustul Intact sunt virgine...si pentru sarmanii care credeau in "principiile" doctorului Dan Voiculescu, care evident nu ar fi dat faliment fara cele cateva sute de mii sau milioane de euro primite de la RMGC pentru aceasta ampla campanie de presa...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 02, 2010 1:29 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Vorbesti exact ca Badea, in afara de injuratura desigur, si de a zice nasoale despre trustul Felix, faza cum ca sunt virgine e de la Badea 100%. :lol:

De cand varanul cu platosa a intervenit telefonic intr-o emisiune de-a lui GV Firea cu Norica Nicolai ca invitata cu "Cum indrazneste sa ma faca de kkt la televiziunea mea? Gabitzo iti mutzi cuibul de acolo cu tot cu invitati" taica-miu il uraste cu spume pe Voiculescu, si evita pe cat posibil Antena 3.

Eu zic asa: nu cumva FUND-atiile alea Mereu aproape-departe si Infundatia Dan Voiculescu sunt facute pentru a tzepui fraierestenii si se imbogateste shoparloiul si mai mult decat este de la conturile Ceausiste :?:

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Vin Iul 02, 2010 1:35 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Neaceasca85 scrie:
faza cum ca sunt virgine e de la Badea 100%. :lol:

:lol: nu

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Vin Iul 02, 2010 3:04 am 
Neconectat
Constanta
Constanta

Neaceasca85 scrie:
Vorbesti exact ca Badea, in afara de injuratura desigur, si de a zice nasoale despre trustul Felix, faza cum ca sunt virgine e de la Badea 100%. :lol:

De cand varanul cu platosa a intervenit telefonic intr-o emisiune de-a lui GV Firea cu Norica Nicolai ca invitata cu "Cum indrazneste sa ma faca de kkt la televiziunea mea? Gabitzo iti mutzi cuibul de acolo cu tot cu invitati" taica-miu il uraste cu spume pe Voiculescu, si evita pe cat posibil Antena 3.
Eu zic asa: nu cumva FUND-atiile alea Mereu aproape-departe si Infundatia Dan Voiculescu sunt facute pentru a tzepui fraierestenii si se imbogateste shoparloiul si mai mult decat este de la conturile Ceausiste :?:

dau o bere ....

Sus

MesajScris: Lun Feb 11, 2013 11:26 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Voi chiar dati 2 bani pe subiectele astea? Gigi Becali...Mitica Dragomir.....?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 47 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]