forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Oct 09, 2024 10:41 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ziua Pamantului
MesajScris: Mar Apr 22, 2008 7:30 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Ast??zi se s??rb??toreÂ?te Ziua Interna??ional?? a P??m??ntului
Mar??i 22 aprilie 2008

22 aprilie este Ziua Interna??ional?? a P??m??ntului. Acum 4.54 de miliarde ani s-a n??scut planeta pe care noi o chem??m "cas??".

Ea a fost s??rb??torit?? pentru prima oar?? ?®n 1970, pentru a sublinia nevoia de a conserva resursele naturale ale P??m??ntului.

N??scut?? dintr-o miÂ?care a studen??ilor, Ziua P??m??ntului a devenit un eveniment educativ Â?i informativ. Grupurile ecologiste se folosesc de aceast?? ocazie pentru a atrage aten??ia asupra problemelor de mediu ale Terrei: poluarea aerului, apelor Â?i a solului, distrugerea ecosistemelor, dispari??ia a mii de specii de plante Â?i animale Â?i epuizarea resurselor naturale.

Se insist?? asupra solu??iilor care permit eliminarea, sau cel pu??in minimizarea, efectelor negative ale acivit????ilor oamenilor. Aceste solu??ii includ reciclarea materialelor, conservarea resurselor naturale precum petrolul Â?i energia, interzicerea folosirii produselor chimice d??un??toare Â?i oprirea distrugerii habitatelor fundamentale precum p??durile umede, av??nd drept exemplu cunoscuta p??dure a Amazonului Â?i protejarea speciilor de animale Â?i plante amenin??ate cu dispari??ia.

Multe ????ri de pe ?®ntreg mapamondul au preg??tit pentru aceast?? zi special?? numeroase evenimente. Italienii, de exemplu, s??rb??toresc Ziua P??m??ntului la Roma cu mult?? muzic?? Â?i proiect??ri de imagini provenite din toate col??urile Terrei. Â?i americanii sunt preg??ti??i s?? celebreze Mama Planet?? prin concerte dar Â?i ac??iuni precum cur????area oraÂ?elor sau p??durilor.

Sursa: Wikipedia.org

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Sâm Apr 26, 2008 11:26 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

DORESC SA ADUC DIN NOU IN ATENTIE PROBLEMA DEVRISARILOR ABUZIVE, LA CARE AUTORITATILE INCA INCHID OCHII, DIN PACATE.
http://www.protv.ro/stiri/romania-marea ... rilor.html
http://www.protv.ro/stiri/romania-marea ... hieni.html
http://www.protv.ro/stiri/romania-marea ... tilor.html
SPER CA ACESTE LINK-URI SA REPREZINTE UN SEMNAL DE ALARMA CAT SE POATE DE SERIOS, DEOARECE PADURILE SI VEGETATIA SUNT ESENTIALE PENRU EXISTENTA NOASTRA :!:

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Joi Mai 01, 2008 10:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Campania ProTv, legata de distrugerea padurilor si de atentionare autoritatilor asupra acestui dezastru, continua si este cat se poate de bine venita, intr-o tara, in care conceptul multora dintre noi e " SCOPUL SCUZA MIJLOACELE" prin care-ti atingi interesele personale sau prin care obtii venituri financiare.
Iata mai jos cateva link-uri foarte interesante:

http://www.protv.ro/stiri/romania-marea ... tului.html
http://www.protv.ro/stiri/romania-marea ... mania.html
http://www.protv.ro/stiri/romania-marea ... iseze.html
In cel de-al treilea link se arata ca in Austria padurile sunt protejate si ca nimeni nu face defrisari haotice. De ce nu s-ar putea impune si la noi legi clare prin care sa se protejeze mediul inconjurator, padurile si ecosistemele ? ! :roll: :!:
Astept si parerile celorlalti.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 28, 2009 10:45 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Tocmai ce trecu mizeria asta de EARTH HOUR si primaru Slatinei s-a conformat si a stins tot iluminatul public la ora 20,30. La ora 21,00 deja a aprins cateva portiuni, la 21,30 l-a reaprins in totalitate. Exceptie a facut un singur tronson de lampi stradale aflat intr-un cartier de case invecinat cu al meu, tronson care este separat in sensul ca are alimentare separata, din acel cartier, si este cu aprindere/stingere automata in functie de lumina exterioara, nu manual ca iluminatul din oras. :twisted:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Ziua Pamantului
MesajScris: Sâm Mar 28, 2009 11:37 pm 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

La Deva tot ca la Las Vegas e. Nimic nu ramane stins :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 28, 2009 11:46 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Am uitat sa mentionez ca pe strazile din Slatina, imediat dupa ce au stins becurili, mai multi indivizi s-au apucat sa dea cu pumnii/picioarele in masini, profitand de faptul ca nu sunt vazuti de proprietarii acestora datorita intunericului- alarmele masinilor au sunat ca nebunele.

Cica alte orase care au participat la "earth tzeapa"- cum i s-a zis pe un alt forum, :lol: au fost Iasi si Tulcea.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Mar 30, 2009 4:41 am 
Neconectat
Admin
Admin

Neaceasca85 scrie:
Am uitat sa mentionez ca pe strazile din Slatina, imediat dupa ce au stins becurili, mai multi indivizi s-au apucat sa dea cu pumnii/picioarele in masini, profitand de faptul ca nu sunt vazuti de proprietarii acestora datorita intunericului- alarmele masinilor au sunat ca nebunele.

Cica alte orase care au participat la "earth tzeapa"- cum i s-a zis pe un alt forum, :lol: au fost Iasi si Tulcea.

E greu pana ajung toti romanii la nivelul de mentalitate al lumii moderne . Nu zic ca in occident nu sunt uscaturi , dar parca totusi nu e chiar asa ca la noi .....

Sus

Subiectul mesajului: Re: Re:
MesajScris: Lun Mar 30, 2009 10:19 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

CaTaLyN scrie:
Neaceasca85 scrie:

E greu pana ajung toti romanii la nivelul de mentalitate al lumii moderne . Nu zic ca in occident nu sunt uscaturi , dar parca totusi nu e chiar asa ca la noi .....

Asta cam asa e. :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 30, 2009 12:21 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ce treaba are asta cu mentalitatea? EARTH (SHIT) HOUR este doar un cretinism si-mi va face imensa placere sa NU sting nici un bec in fiecare an. Nici vecinii mei n-au stins nimic. :twisted:

Daca te referi la vandalismul alora, asta este, suntem un popor violent. :(

Sus

Subiectul mesajului: Ziua Pamantului
MesajScris: Vin Apr 22, 2011 10:05 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Azi, 22 aprilie, se sarbatoreste Ziua Pamantului, o zi pentru ecologie si protectia mediului, o zi pentru un mediu si un aer mai curat! ..Cu aportul nostru, bineinteles!

Sus

MesajScris: Vin Apr 22, 2011 10:20 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Eu am sarbatorit ieri, am plantat 4 copaci :)

Sus

MesajScris: Vin Apr 22, 2011 10:37 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

asta nu-i ziua in care se sting becurile, nu?

Sus

MesajScris: Vin Apr 22, 2011 10:53 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Nu, la sfasitul lunii martie se sting becurile. Atunci este Ora Pamantului.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 22, 2011 10:54 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Aia cu becurile e pentru prosti, asta de acum e pentru cei mai mobilati nitel. :lol:

Sus

MesajScris: Vin Apr 22, 2011 3:13 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Si eu aceeasi parere despre Ora Pamantului .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]