forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 15, 2026 8:30 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5098 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 340  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 02, 2013 5:25 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

28 de grade la ora 17 dar a inceput unul din cele mai mizerabile lucruri ale toamnei: front rece uscat, vantul are intensificari, cica maine nu mai mult de 23 de grade. :evil:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Slatina
MesajScris: Lun Sep 02, 2013 9:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

M-am saturat si eu de vant astazi.

Sus

MesajScris: Lun Sep 02, 2013 9:13 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aici nu, dar s-au ridicat cativa nori superbi.
In astfel de situatii cirrusii (nu primii de la sosirea frontului) au fost minunati, cred cei mai frumosi posibili si apar doar in septembrie-inceputul lui octombrie.
Cateodata imi e dor sa-i vad, dar rar in cursul anului vad asa ceva.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 03, 2013 12:52 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

La mine nimic frumos. Depresiv, cer prea limpede, soare care s-a dus jos de tot, vant prafuit. 18 grade acum, ce mizerie, in Antalya inca e boierie, 26, se va raci si acolo, vineri nu mai sare de 31 dar tot e bine.

In Dubai inca nici urma de racire, soarele in coborarea sa spre emisfera sudica isi ia fatza mai intai de la Siberia, acum de la noi si in cele din urma de la Tropicul Racului.

La mine iarna nici nu se mai vede din cauza caselor contruite in jur, ce vizibilitate faina aveam in 2000 si acum nu mai vad decat pereti, geamuri si acoperisuri. :cry:

Nu mai e septembrie 2013 ca in 2011 si 2012, nici eu nici supercell nu avem satisfactie de ceva. Si rece si secetos, sucks really bad. Prognoza arata 25-26 de grade zilele urmatoare, deci nasol seara cand se simte toamna, e nevoie de 30 ziua pentru a fi betoanele seara ca painea calda. La ce depresii ma incearca acum nu stiu ce as face in Irlanda Robertei. :lol:

Sus

MesajScris: Mar Sep 03, 2013 10:17 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

La mine s-a oprit vantul inca de azi noapte si asta ma bucura, ca altfel trebuia sa ma imbrac mai gros datorita faptului ca sporeste senzatia de frig.Trebuia sa te astepti ca nu va mai fi la fel pentru ca in 2011 si 2012 septembrie a fost o luna exceptional de calda :)

Sus

MesajScris: Mar Sep 03, 2013 3:27 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aici a batut vantul de vest si stiam din experienta inca inainte de era netului ca aduce scaderea presiunii, apoi ceva fain, sanse de ploaie si iarna de viscol, chiar daca "nu rupe gura targului"
Poate fac poza cu statia (dar trebuie sa o postez imediat) sa vedeti ca indica aceeasi presiune ca si la Filaret (din nimereala, nu ca ar fi extraordinar de buna la 200 RON, luata la pret redus de 100 RON)
In scadere, 1005 mb. acum.

Pentru comparatie, Filaretul, dar trebuie sa pun si poza cu statia, asa puteam sa pun de la mine... :oops:

BUCURESTI FILARET
03-09-2013 ora 15:00

Temperatură : 25.1 ºC
Vânt : 3.0 m/s, directia : VSV
Nebulozitate : cer partial noros
Presiune : 1004.2 mb, in scadere
Umezeală relativă : 15 %

Movcasting:
Intre orele : 11:30 si 17:30
In zona : local în judeţul Mehedinţi, inclusiv municipiul Dr. Tr. Severin, local în judeţul Dolj, inclusiv municipiul Craiova, local în judeţul Olt inclusiv municipiul Slatina, izolat în judeţele Gorj şi Vâlcea;
Se vor semnala : intensificări de vânt ce pot atinge şi depăşi la rafală 55-65 km/h;

Nu imi place sa aud de depresii, sper sa nu stii vreodata ce e cu adevarat.
M-am gandit, am vizualizat cum ar fi si ar fi bine daca mai e vant.
Ciclonul Islandez ar fi aproape si, nefiind o tara muntoasa, vantul ar fi bun.
Vantul m-ar ajuta mult. Nici foarte frig nu e iarna, rar ninge.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 03, 2013 6:53 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Fain fatza de ce se anunta, cald, soare si vant puternic de vest.

Sus

MesajScris: Mar Sep 03, 2013 6:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Au cam dansat copacii prin sudul Olteniei azi :lol:

Sus

MesajScris: Mar Sep 03, 2013 9:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Va fi interesant de urmarit vantul in continuare.
Poate vedem ceva ploi in sud.
Nu m-am mai uitat pe modele; am gasit o carte superba despre asteroizi si comete, dar care are un capitol de clima foarte interesant.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 04, 2013 7:58 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

26 maxima de azi, nu as vrea sa se raceasca mai mult de atat, inca mai sunt si altii in pantaloni scurti seara.

Acum un apus superb, cer limpede, avioane care se si aud plus un miros delicios de friptura de la vecinul, :lol: zic eu care nu sunt mare fan gratar ci tigaie. :lol:

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mie Sep 04, 2013 9:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
zic eu care nu sunt mare fan gratar ci tigaie. :lol:

adica esti mare fan de prajeli uleioase, fast food+junk food...logic ;)

Sus

MesajScris: Mie Sep 04, 2013 10:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Apus frumos pe cer senin...ma lasi?
Poate sub influenta fumului de la gratar ceva...

Avioane...ce am ras!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 05, 2013 3:06 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pai da, cer limpede si soarele aflat undeva unde se vedea neobturat de case/blocuri, dadea impresia ca se duce mult mai rapid. Avioanele lasau dare (contrails) scurte ce dispareau, in unele perioade se aud mai bine, erau vreo 4 deodata. Faine sunt si apusurile cu cirrusi care inrosesc absolut tot.

Rasaritul nu se poate vedea de blocuri si oricum la acea ora mereu somnul e de departe placerea number one, am vazut doar din masina pe camp rasarituri cap-coada.

doodoo, da, sosurile si prajelile mereu le-am adorat, bunica ne-a crescut cu mancare de cartofi in cratita rosie cu buline albe, ciorba servita la strachina metalica si mai ales fripturile prajite cu untura de porc in tigaie neagra. :P Maica-mea le face doar la cuptor dar nu sunt rele, ceva intre fiert si prajit dar cu prajeala delicioasa buna de intins painea/carnea in ea pe fundul tigaii.

Gratar mananc doar cat e proaspat si cald, dupa ce s-a racit nu mai e bun de nimic. Bag usturoi ca sa nu mai simt fumul ala, mirosul specific nu-mi place, nu pot manca altceva cu paine murdarita de gratar, ma scarbeste mirosul ala cand nu se brodeste.

Cand eram mic nu ma atingeam de iutzeli, ma speriau, acum sunt mare fan, inca nu am dat de iutzeala atat de rea pe care sa nu o pot manca, cica ar fi un sos chinezesc al dracu rau la un fast food cu "pui shanghai" din oras dar e prea departe. :lol:

Sus

MesajScris: Joi Sep 05, 2013 8:23 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ti-ai gasit cu cine sa discuti despre apusuri.
Nu cred ca ai avut cirrusi, dar daca ai avut atunci e genul de apus ideal.
In acest caz, ar fi fost visinii si nu ar fi fost nevoie decat de cateva scame ca sa ma lase masca.
Intr-o astfel de circulatie am prins un apus iarna, pe zapada.
Cateva fire cirrus si cativa stratus fractus pe un cer limpede...Dar putiiini de tot, doua scame mici.
Rosii-visinii. Pe zapada...The best forever!
Arata ca o semnatura pe cer...Un tablou in care era expusa doar semnatura...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 05, 2013 5:49 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu erau cirrusi aseara. Dar au fost astazi pe la orele 14-15.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5098 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 340  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]