Andrei87 scrie:
Cum pana mea eu, super weather-crazy, pot fi mega fericit cu viscolul de 60 km/h care a lasat 25 cm de zapada iar tu, miserupistul si cvasi-nepasionatul, faci nazuri la 90 km/h si 53 cm de zapada?!
Sa nu te mai aud Neaceasca, ca ma supar raaau. Da' vorbesc serios.
Pe sistemul better than nothing, te-ai mutat la Cluj unde viscolul nu exista, ai un job care nu te lasa sa pleci oricand vrei la CT, deci orice viscolash e mana cereasca. Aici sunt alte standarde impuse de vreme de-alungul timpului.
Am facut un singur naz si anume durata cam scurta, nu am prins mare lucru pentru ca s-a suprapus cu programul de somn 5-10 AM, nu pot renunta la somn pentru ca sunt praf fara el iar la orele 10-13 am avut de lucru la birou.
In rest a fost perfect, in cele 16 ore de viscol a fost perfect dar dupa aceea sa ninga linistit inca 2 zile, hmm, iar acum zilele astea am la greu vant sec, nu mai bine viscolea si ninsoarea aia calma?

Viscolul ideal dureaza 24-48 de ore, nu doar 16. Ninsoarea linistita ma cam enerveaza, doar daca are fulgi mari devine interesanta, sau daca incarca bine de tot copacii si firele.
Ca si katalinux, sunt pe sistemul Doamne Fereste sa se adevereasca dorintele mele meteorologice, care sunt la proportii aproape catastrofale.

Orice vant sub 70 la ora la rafala nu e un vant tare, punct. Prefer sa aibe de la 80 km/h in sus.
Am urmarit in ultimele 2 ore inregistrarea de pe camerele de supraveghere de la viscol, mare parte din actiune a fost cat dormeam, in alea 5 ore, la 06:50 cand a deschis, vantul i-a smuls vanzatoarei usa din mana si a izbit-o de balcon, crapandu-i usor geamul.
Iar intre 20:40 si 09:50 am numarat si notat 9 variatii de tensiune, 10.02.2010 desi a lasat 62 de comune fara curent fatza de 58 cel de acum, a avut doar 2 variatii, deci nota 10 la acest capitol, un viscol sudor.
Dar gandeste-te, la ora 12 s-a oprit brusc vantul ala superb, sau chiar la 11:30, brusc, nu sa scada treptat, cred ca te-ai fi ofticat nitel.