forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Iun 14, 2026 7:01 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1586 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 106  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii la Iasi
MesajScris: Mar Feb 25, 2014 1:27 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

De pe la 7:30 ninge slab, dar în oraș temperatura aerului și a solului nu sunt suficient de scăzute pentru a se depune (doar dimineața s-au „albit” un pic mașinile). O să merg un pic în afara orașului să văd dacă există zone în care s-a depus ceva.

La Bârnova sunt -2,4 grade, minima nopții fiind de -3,0 grade, spre deosebire de Iași unde n-a scăzut sub -0,4.

Stațiile meteo care raportează ninsoare sunt Iași, Bârnova, Cotnari, Roman și Negrești (deci județul Iași, estul județului Neamț și nordul județului Vaslui). De asemenea, ninge și în Republica Moldova, la Cornești (2 cm de zăpadă la ora 8 ), Fălești, Chișinău (1 cm la ora 8 ), Ștefan-Vodă (2 cm) și Bălțata (4 cm).

Sus

MesajScris: Mar Feb 25, 2014 10:37 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Ninsoarea a încetat la scurt timp după ce am postat mesajul anterior, iar vremea s-a menținut închisă toată ziua. La Bârnova stratul de zăpadă măsoară 5 cm și pe toate dealurile mai înalte din sudul Iașiului este zăpadă la peste 300 m altitudine.

Imagine

Imagine

În apropierea Iașiului mai putem vedea doar câteva mormane rămase din ianuarie:
Imagine

Se observă zăpadă proaspăt căzută:
Imagine

Puține petice mai sunt și prin pădurile de pe dealurile joase de lângă oraș. De fapt, în urma topirii și înghețului repetat, nu mai putem vorbi de zăpadă...
Imagine

Sus

MesajScris: Mar Feb 25, 2014 10:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Poti sa ii zici zapada "mumificata" :)))

Sus

MesajScris: Mie Feb 26, 2014 12:57 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

redeme scrie:
Ninsoarea a încetat la scurt timp după ce am postat mesajul anterior, iar vremea s-a menținut închisă toată ziua. La Bârnova stratul de zăpadă măsoară 5 cm și pe toate dealurile mai înalte din sudul Iașiului este zăpadă la peste 300 m altitudine.

Imagine

Zici ca-i Feleacul vazut din Someseni...identic domle. :)

Sus

MesajScris: Mie Feb 26, 2014 7:46 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Confirm si eu.

Sus

MesajScris: Mie Feb 26, 2014 11:03 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Multumim pentru poze Redeme.
Deja esti un observator de nadejde al vremii din Iasi. :wink:

Sus

MesajScris: Mie Feb 26, 2014 6:39 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

@Andrei87: Probabil mai puțin faptul că aici e foarte greu să ajungi... fără să te umpli de noroi :lol:
@catalin: Mulțumesc! :)

---
Dimineața ningea moderat, la ora 8 ANM raportând strat de zăpadă < 0,5 cm, care acoperă mai puțin de jumătate din suprafața solului, dar s-a topit până la prânz, când a mai fost o altă scurtă perioadă de ninsoare (dar la temperaturi pozitive).

La Bârnova, în schimb, cu o minimă nocturnă de -2,9 grade și cu temperaturi exclusiv negative, stratul de zăpadă a ajuns la 7 cm la ora 14.

Sus

MesajScris: Joi Feb 27, 2014 10:05 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

La Iași azi a fost o zi caracteristică pentru (mai mult de) jumătate din această iarnă, cu nori Stratus, fără fenomene semnificative și cu o temperatura ce a oscilat între -0,1 și +3,3 grade. De altfel, n-am mai văzut soarele de vineri...

La Bârnova maxima zilei a fost de 0,0 grade, iar stratul de zăpadă măsura 8 cm dimineața (între timp s-a mai tasat și a ajuns la 6 cm).

Tendința de încălzire a vremii pare sigură, cel puțin pentru acest week-end.

Sus

MesajScris: Joi Feb 27, 2014 10:29 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Foarte multe zile cu stratusi si la tine in aceasta iarna.Banuiesc ca si tie iti plac la fel de mult :mrgreen:

Sus

MesajScris: Dum Mar 02, 2014 2:06 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Zici că-s la ei acasă aici... De peste o săptămână nu am mai văzut deloc, nici măcar accidental, soarele... :| Și nici în zilele următoare nu prea sunt șanse.

Începând de ieri, vremea a marcat o încălzire, mai accentuată în această seară. Azi au fost câteva episoade de burniță foarte slabă și s-a mai topit și stratul de zăpadă de la Bârnova (de la 5 cm continuu ieri la ora 14 la sub 0,5 cm discontinuu azi la ora 20). Ceața a fost prezentă toată ziua în zona dealurilor din sudul Iașiului, fiind chiar foarte densă (vizibilitate sub 50 m în unele locuri). În Iași s-a instalat abia spre seară.

De remarcat și tendința de scădere a presiunii atmosferice începând cu ora 14, anunțând frontul cald ce se apropie.

Sus

MesajScris: Lun Mar 03, 2014 6:00 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

De ieri după-amiază a început să plouă, slab spre moderat uneori, înregistrându-se 5,6 mm până la ora 14 (6,4 mm la Bârnova). Temperatura a variat foarte puțin, de exemplu ieri maxima a fost de 6,1 și minima de 4,4.

Minima acestei nopți a fost de 3,5 grade (1,2 la Bârnova) și ploaia s-a oprit de circa 60 min. Oricum se pare că ploile nu vor pleca în această săptămână, iar în week-end sunt chiar mici șanse de ninsoare.

Sus

MesajScris: Mie Mar 05, 2014 8:54 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Noaptea trecută a plouat slab câteva ore, iar vremea s-a menținut închisă și umedă, cu episoade de burniță. Până la ora 8 se înregistraseră 0,8 mm la stația meteo Iași și 5 mm la Bârnova. S-au mai înregistrat 1,5 mm la stația hidro Iași (în zona sud-vestică) și 1,9 mm la stația hidro de pe lacul Ezăreni, în extremitatea sudică a orașului.

Deci precipitațiile au fost slabe cantitativ, iar temperatura s-a menținut cam în aceleași limite.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 08, 2014 9:53 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

După mai mult de 2 săptămâni, azi s-a întâmplat „minunea” și a apărut în sfârșit și soarele pe cer... :) Pe acest fond, minima nopții a scăzut la 2,0 grade, iar maxima zilei a urcat până la 10,6 grade. La Bârnova a fost mai rece, cu o minimă de 0,9 și o maximă de 6,5 grade, iar înainte de prânz s-a semnalat lapoviță.

Acum cerul este senin și mă aștept la minime negative în această noapte.

Sus

MesajScris: Dum Mar 09, 2014 10:11 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Minima nopții a fost într-adevăr ușor negativă: -0,1 grade (-1,6 la Bârnova) și mai scăzută la sol (-2,0).

A fost o zi frumoasă de primăvară cu o maximă de 13,0 grade (cea mai mare din această lună), dar cu vânt destul de intens de la prânz până seara, cu o intensitate maximă de 36 km/h la ora 15 și 50 km/h la rafală. Se pare că vremea se va menține frumoasă și în următoarele zile.

Sus

MesajScris: Mar Mar 11, 2014 10:01 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

O zi frumoasă de primăvară la Iași, cu o minimă a nopții de -1,1 grade și brumă dimineața (-5 grade la sol), și cu o maximă de +16,7 grade ziua și câteva intensificări slabe ale vântului la prânz.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1586 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 106  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]