forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Iun 14, 2026 7:01 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1586 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 106  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii la Iasi
MesajScris: Mar Mar 11, 2014 10:24 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In final a ajuns primavara si la voi :)

Sus

MesajScris: Mar Mar 11, 2014 10:51 pm 
Şi încă cum, 27 de grade maxima la sol, măsurată corect, nu ca la unele staţii Vaisala din diverse localităţi, printre care şi Oradea.
Aici e chiar de discutat, cum se măsoară această maximă la sol, cu senzorul îngropat sau cu termometrul cu mercur semi îngropat ?
Spre marea mea surprindere Clujul măsoară corect această temperatură, cu termometrul clasic cu mercur semi îngropat, deşi au staţie automată.

Sus

MesajScris: Vin Mar 14, 2014 12:33 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Da, a venit primăvara, chiar în forță :) Prima decadă are o abatere de 2 grade față de media multianuală a lunii martie.

Ziua de ieri a fost una mai moderată termic, minima fiind de +2,7 grade (0 la sol) și maxima de 14,1. În această dimineață a revenit bruma după absența de ieri, cu o minimă de -1,0 grade (-4 la sol) și o maximă de 15,3. Mâine și poimâine mă aștept la maxime mai ridicate.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 15, 2014 12:16 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Nici în această dimineață nu am văzut brumă, deși am avut -2 grade la sol (dar temperatura aerului n-a coborât sub 1,7). Ziua a fost cea mai caldă de până acum din acest an, cu o maximă de 19,8 grade și o medie de 9,3 grade.

La Vaslui, cu Cirrostratușii ajunși mai târziu decât la Iași, maxima a urcat până la 20,5 grade și astfel avem prima valoare (rotunjită) de 21 de grade din Moldova în acest an. De remarcat și amplitudinea de la Vaslui, de 22,8 grade.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 15, 2014 12:20 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Au fost 21,1 la Focsani azi. :) Maxima nationala de altfel si cea mai ridicata temperatura din 2014 in Ro.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 15, 2014 11:10 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Ah, văzusem maxima de la Focșani, dar, nu știu de ce, nu prea îl asociez cu Moldova :lol:

Azi Focșani și Tecuci au înregistrat o maximă de 23,1 grade, în timp ce la Iași s-au atins 22,6. Minima a fost de -0,5, astfel că avem o amplitudine de 23,1 grade. De remarcat și inversiunea termică, la Bârnova minima nopții nedepășind valoarea de +7,2 grade.

În ultimele două ore vântul a avut intensificări destul de susținute (până la 72 km/h la aeroport), iar de aproape jumătate e oră plouă slab spre moderat.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 15, 2014 11:29 pm 
35 de grade, maxima la nivelul solului, la Iaşi.
La Oradea, temperatura măsurată de mine, la sol, exact cum se procedează la staţiile meteo, cu termometrul meteorologic stas, a fost de 32 de grade.
Astăzi, la nivelul ţării, din cele 20 de staţii din flux care transmit pe mundomanz şi temperatura maximă măsurată la sol, ruşii de la rp5 nu mai dau valorile maxime, a fost de 38 de grade, ghici unde ?
La amicii de la Cluj, la o maximă de 17,8 grade la 2 m în aer la sol au avut 38 de grade.
La vară iar se va trece de 60 de grade.
De data asta voi fi pe fază şi voi urmări mundomanzul şi voi face şi propriile mele măsurători.
Oricum, după episodul ăsta mai rece, primăvara îşi va instala tabăra serios.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 15, 2014 11:37 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Eugene, nu stiu de unde ai valorile astea, insa numai reale nu pot fi.E exclus sa fie 38 la sol cu 17-18 in aer.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 15, 2014 11:57 pm 
La noi au fost 32 de grade la sol, la amiază, când în aer erau 18-19 şi deja apăruseră ciruşii în benzi, soarele se vedea voalat.
Am pus eu termometrul meu clasic, ăla stas ANM, la sol, săpat, exact ca la ANM, şi atâta arăta.
Fii sigur,că deşi mai arată uneori aiureli mundomanzul, dacă maxima în aer e confirmată şi de celelalte siteuri atâta e. Nu există niciun dubiu în privinţa asta.
Am revăzut valorile din 7 august anu trecut, când am fost la Alba Iulia, unde am văzut personal peste 60 de grade, parcă 62 şi în aceeaşi zi la Arad au fost tot peste 60, că na e staţie de flux.
Şi aici mă refer la varianta stas de măsurare, cu termometrul meteorologic clasic ordinar de maximă, semi îngropat în acel pătrat săpat, în colţul din partea dreaptă a perimetrului de măsurare.
Du-te într-o zi la voi la staţie şi te vei convinge, mai ales când va fi soare.
Sunt sigur că termometrele ordinare clasice sunt puse frumos la sol chiar dacă există staţie automată.
Iar azi valori peste 30 la sol au fost şi la Caransebeş 34, Deva 36, Drobeta 33.
Deci n-or fi aiurite cifrele astea toate, plus că sunt confirmate şi de ogimet.

Sus

MesajScris: Dum Mar 16, 2014 12:06 am 
Şi atenţie, e vorba de temperatura măsurată la nivelul solului, nu la 2, 5 sau nu ştiu câţi cm în sol, cum se face la Oradea şi automata trimite datele astea iar maxima la sol e de la Vaisală, fix pix.
În sol la 2 cm sau 5 cm e normal să nu fie ca pe sol, în stratul de suprafaţă.
Din câte am constatat, aşa se procedează şi la Miercurea Ciuc şi la Caransebeş şi cu siguranţă şi la Cluj sau Iaşi şi aici sunt CMR-uri, nu poveşti de staţii ca Oradea, maxima la suprafaţa solului, nu în sol.
Am să fac eu o mică investigaţie că nu prea sunt lămurit cu aspectul ăsta, de ce unii măsoară temperatura în sol şi nu la suprafaţă, de ce nu procedează toţi la fel.

Sus

MesajScris: Dum Mar 16, 2014 12:43 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
Eugene, nu stiu de unde ai valorile astea, insa numai reale nu pot fi.E exclus sa fie 38 la sol cu 17-18 in aer.

Valoarea este corecta.

Sus

MesajScris: Dum Mar 16, 2014 4:55 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Pasajul frontal din seara trecută a adus 3 mm la Iași (3,7 la postul hidro de pe Bahlui) și 4 mm la Bârnova. Începând cu ora 12 s-a înnorat și s-au mai semnalat și ceva intensificări ale vântului, până la 54 km/h până acum.

Sus

MesajScris: Lun Mar 17, 2014 6:03 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Precipitații foarte modeste la Iași în ultimele 24 de ore, 1,5 mm la ANM, 2 mm la postul hidro și 1,7 în sud, în zona lacului Ezăreni. În Vaslui în schimb s-au atins 9,9 mm în zona de est a județului.

Sus

MesajScris: Joi Mar 20, 2014 10:18 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Ploile din ultimele zile, inclusiv cea din seara trecută, care a fost destul de scurtă și modestă cantitativ (0,9 mm la stația meteo Iași, 1,3 în extrema sudică a orașului și 2 mm la Bârnova), au „înverzit” peisajul. :) Zarzărul, caisul și corcodușul au mugurii umflați și cred că vor înflori cu 2 săptămâni mai devreme decât anul trecut (14-16 aprilie în 2013). O să pun mâine niște poze.

Ziua de azi are cea mai ridicată temperatură medie din acest an de până acum, de 12,3 grade, iar maxima a ajuns la 21,0 grade, cea mai ridicată din Moldova.

Sus

MesajScris: Vin Mar 21, 2014 12:22 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Oho, deja aveti maxima de pana acum a anului mai ridicata decat Timisoara. :)
Aici e de 20.5°C pana acum si a fost inregistrata pe 15 martie.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1586 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 106  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]