forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 19, 2026 11:47 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 60  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 19, 2009 1:11 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu ma folosesc de umiditate pentru 2 chestii in principal:
- daca e senin intr-o dimineata (dupa o zi calda) si umiditatea depasesete 90% e foarte posibil sa apara ceata;
- pe grafic, cresterea brusca a umiditatii indica cu exactitate momentul in care a inceput ploaia. Daca aceasta e slaba, indicatia pluvometrului poate sa apara mult mai tarziu sau sa nu mai apara deloc, daca ploaia e neinsemnata cantitativ.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 19, 2009 2:07 pm 
Neconectat
Incepator
Incepator

La mine statia meteo are un scop usor particular...Sunt tatic de curand si vreau sa asigur un climat corect atat in camera de zi cat si in camera copilului.
Am avut mari probleme cu climatul din apartament (aer uscat, mucegai, umezeala pe pereti,etc) si desi geamurile stau deschise cel putin o ora pe zi nu reusesc sa aduc valorile aproape de normal.
Senzorul de exterior il folosesc pt camera de zi si statia ramane in camera copilului.Dupa ce aerisesc camera (aprox 15 minute ramane geamul deschis) umiditatea incepe sa cresca de la 42-43% la 55-58% in maxim 30 de minute si copilul incepe sa respire mai greu, saracul tine gura larg deschisa pt a respira cat mai usor.Imediat dupa ce camera este aerista se vede ca respira mult mai usor si somnul este linistit.
Vreau sa achizitonez si un umidificator pt camera dar mai intai vreau sa vad care sunt valorile corecte de temperatura si umiditate.
OK, acum ca v-am plictisit destul mai caut pe net niste statii...prefer pe cele luminate in diverse culori ca sa atraga atentia copilului si cu fel de fel de iconote (de ex cea cu copilul divers imbragat)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 19, 2009 2:45 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

asa e cu apartamentele noi din ziua de azi ... sunt de KKO ... facute la marea repezeala pe principiul "banu' sa iasa".... :twisted: :twisted: :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 19, 2009 2:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Primea mea statie meteo (Geonaute WS700) indica si plaja de confort pentru interior printr-o iconita.
Aceasta aparea daca temperatura era intre 20 si 25 de grade, iar umiditatea intre 40 si 70%.

In camerele incalzite cu calorifere mai ales, intotdeauna iarna umiditatea tinde sa scada foarte mult (prin incalzirea aerul de afara si implicit scaderea umiditatii relative a lui). La mine de ex e cam mereu intre 25 si 35% (geam intredeschis rabatat). Daca tin geamul inchis mai mult timp, datorita vaporilor de aer expirati creste pana pe la 50-55 %, dar la deschiderea geamului scade din nou brusc (intra in camera aer rece, cu o umiditate specifica mai mica, se incalzeste si ii scade umiditatea relativa).
Nu stiu cum de la tine se intampla sa creasca umiditatea la deschiderea gemului. Eu am observat mereu ca e invers cand e mult mai frig afara decat in casa.
Un umidificator ar fi foarte util in conditiile in care ai si un copil mic. :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 19, 2009 3:16 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Pai variante ar fi.
Am mai scris :D
- http://www.echipot.ro/Statii_Meteo/La%2 ... -1_44.html
- Cu schimbare de culori ar fi Oregon-ul BA339P.
- De ce nu schimbi statia care o ai acum cu una WS1070. Vei avea 2 x temperatura si 2 x umiditate. Inteleg ca asa ceva doresti.

Ulterior vei putea sa o modifici in interior. Schimbi led-urile. Pui unele care-si schimba singure culoarea :D
Vorbeste cu cei care o au si pune-le intrebari ce si cum lumineaza ea. Cate leduri sunt. Este adevarat ca pierzi garantia :!:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 19, 2009 4:33 pm 
Neconectat
Incepator
Incepator

Sunt frumoase ambele modele, si La Crosse si oregon-ul, chiar mai frumos...voi de unde le-ati cumparat si la ce preturi?Oregon-ul pare a fi mai apropiat de ceea ce caut eu, un aspect placut, home design si nu professional.
Imi cer scuze daca nu m-am exprimat inteligibil postul anterior, umiditatea scade cand deschid geamul la 40% si creste foarte rapid dupa ce il inchid, daca tin usa inchisa in 3 ore ajunge la 70% si deja simt eu ca ma sufoc!
Apartamentul este din anii '80 dar toata tamplaria e PVC cu geam termopan, glet si vopsea lavabila in 3 straturi pe pereti, centrala termica proprie si calorifer de 80cm+televizor , care face si el ceva caldura.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 19, 2009 4:44 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Este foarte normal ca in cateva ore umiditatea sa creasca mult. Asta din cauza termopanelor si din cauza umiditatii din casa ( bucatarie, baie ). Posibil si din cauza lui " bebe " :lol: . Scutece, pampersi, rufe, .....
Eu am patit la fel cu umiditatea. Eram suparat pentru ca in camera ( biroul meu ) umiditatea era foarte mare. L-am chemat pe ..... care a montat geamurile. Afara erau ~ 60% in interior :!: :!: 65 %. A deschis usa de la balcon. Dupa ~ 15 minute afara normal tot 60 :P dar in interior scazuse la 53%. Aceasta camera la mine este foarte aproape de baie unde sotia mea intinde rufe :twisted:. Si spala des :D
Caldura conteaza mai putin cand este vorba despre umiditate.
- Oregon-ul este mai dragut ( look ) dar nu are umiditate exterior.
- La Crosse - ai link de unde poti achizitiona.

Ultima oară modificat de Mike60 pe Joi Feb 19, 2009 4:50 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 19, 2009 4:48 pm 
Neconectat
Incepator
Incepator

Multumesc mult pt urare, sanatate multa copiilor si..taticilor, desigur!Am gasit acel model de AOregon doar pe ebay si e 80 euro, fara transport..cam mult pt mine.Voi mai cauta, succesuri la toata lumea!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 20, 2009 3:12 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Uite inca una care masoara interior / exterior - umiditate si temperatura
Si are si pe senzor display cu temp. si umiditatea :D
http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=36856

Sus

Subiectul mesajului: Re: Statii meteo personale
MesajScris: Vin Mai 15, 2009 7:30 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

cum pot accesa pe wunderground....datele de la statiile meteo personale din romania?

am selectat sus pe"personal weather stations"...si imi cere si un ID PWS....
ma ajuta cineva?:D

Sus

MesajScris: Vin Mai 15, 2009 7:40 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Pentru statii personale din Romania acceseaza linkul:
http://www.wunderground.com/weatherstat ... ry=Romania

Sus

MesajScris: Sâm Mai 30, 2009 8:04 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Diferenta intre Oregon si LaCrosse.
- Temperatura exterioara indicata corecta :P
- Umiditatea exterioara :cry:
Chiar sa fie asa de naspa senzorul de la LaCrosse ? Pozele facute in timp ce ploua, azi. Distanta intre senzori de ~ 2.5m.
Daca a turnat in seara asta indicatia sa fie de doar 93% ?
Oregon-ul este mult mai vechi, trimite semnal la trei statii din casa si are doar 1 ( una ) baterie AA ( si un led :mrgreen: )

Fişiere ataşate:
DSC03850.JPG
DSC03850.JPG [ 108.18 KiB | Vizualizat de 1674 ori ]
DSC03849.JPG
DSC03849.JPG [ 86.25 KiB | Vizualizat de 1676 ori ]

MesajScris: Sâm Mai 30, 2009 11:47 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nici La Crosse-ul meu nu a aratat vreodata o umiditate mai mare de 94% in toate cele 5 luni si ceva cat l-am avut instalat. Nici chiar cand era ceata...
Pe de alta parte, cand ploua umiditatea nu e chiar de 100%, ci are o valoare inferioara. Undeva intre 90 si 100.

Sus

MesajScris: Dum Mai 31, 2009 5:48 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

OK.
Cand este multa umezeala Oregon-ul indica mai mult. Eu cred ca normal.
Cand este umezeala putina de ce LaCrosse-ul indica mai mult fata de Oregon.
Unul din senzorii respectivi cred ca functioneaza aiurea :x .
Probabil nu lucreaza liniar ( logaritmic ) la fel - unul fata de celalalt.
Voi pe care il banuiti ca este defect :?:
Senzorii stau acum in soare

Fişiere ataşate:
DSC03852.JPG
DSC03852.JPG [ 88.32 KiB | Vizualizat de 1674 ori ]
DSC03851.JPG
DSC03851.JPG [ 83.6 KiB | Vizualizat de 1674 ori ]

MesajScris: Joi Iun 04, 2009 11:51 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Dupa furtuna ( sau ce o fi fost ) din data de 2 iunie am constatat ca un senzor ( suportul lui ) nu este bine fixat. Fixarea lui a fost facuta cu dibluri de plastic. La Crosse este fixat mult mai bine. Surub cu placa metalica + piulita fata de diblu plastic ( Oregon ). Vezi poze.
Tot dupa ..... 02-iunie-2009 vopseaua de pe senzorul Oregon a sarit. Farfurioara ne-fiind poroasa stratul de vopsea dat de mine nu a rezistat. Va trebui sa iau in calcul o varianta mai corecta.

Fişiere ataşate:
metal 2.JPG
metal 2.JPG [ 68.28 KiB | Vizualizat de 1674 ori ]
plastic 1.JPG
plastic 1.JPG [ 81.71 KiB | Vizualizat de 1674 ori ]
vopsea.JPG
vopsea.JPG [ 32.3 KiB | Vizualizat de 1674 ori ]

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 60  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]