forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Iun 14, 2026 10:36 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1586 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 106  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii la Iasi
MesajScris: Joi Apr 10, 2014 10:46 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Excelente chiar.

Sus

MesajScris: Vin Apr 11, 2014 10:54 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Da, a picat la fix acest ciclon :)

Până la ora 8:30, din acest episod s-au acumulat 21,2 mm la ANM Iași.

Seceta puternică din această parte a Moldovei se poate constata și din faptul că aici solul se raportează umed, dar fără bălți (ca la Suceava, de exemplu), această fiind și situația observată de mine.

Până acum cele mai însemnate cantități se înregistrează în zonele în care precipitațiile din după-amiaza și seara zilei de miercuri au fost mai importante: Bacău - 26 mm, Negrești - ca. 27 mm, Bârlad - 31 mm și Vaslui - 38 mm (aici ploile au fost mai intense în ultimele 24h, atingându-se o cantitate de 32,2 mm la vest de oraș, la stația hidro de la lacul Pușcași), dar și cele care au recuperat mult în ultimele ore (de exemplu Bârnova, de la o foarte modestă cantitate de 0,8 mm raportată ieri la ora 9, identică cu cea de la Iași, a ajuns la ca. 30 mm)

Temperaturile au scăzut în Subcarpații Moldovei, astfel că se raportează lapoviță la Rădăuți, Suceava și Târgu Neamț.

Sus

MesajScris: Vin Apr 11, 2014 1:44 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Având în vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se vor produce cresteri de debite si niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN
Se instituie COD GALBEN începând din data de 11.04.2014 ora 19:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Miletin (judetele Botosani si Iasi), Bahlui superior si pe afluentii sai (judetul Iasi), Bârlad superior si afluentii sai (judetele Vaslui si Iasi).

Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor râuri si pe cursurile de apa necadastrate.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine în zona costiera”.

Imagine

Sus

MesajScris: Vin Apr 11, 2014 5:33 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

La Vaslui cred ca deja s-a trecut de 70 mm...

Sus

MesajScris: Vin Apr 11, 2014 6:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

E bine ca aceasta cantitate s-a strans pe parcursul multor ore si astfel pamantul a putut sa preia apa de care avea nevoie.Cu ocazia acestui ciclon, mare parte a Moldovei a cam scapat de seceta pentru o perioada :)

Sus

MesajScris: Vin Apr 11, 2014 6:29 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

61 mm Vaslui. Inca nu a ajuns totusi la 70 :)

Sus

MesajScris: Sâm Apr 12, 2014 11:06 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Iașiul a ajuns în această lună la 44,6 mm și a depășit norma (43,9), la Bârnova 57,9 mm și mai are 8 mm până să atingă norma.

Sus

MesajScris: Joi Apr 24, 2014 11:43 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Ceață cu vizibilitate în jur de 200 m în acestă dimineață, care s-a risipit pe la ora 9.

Pe acestă lună avem până acum 73,3 mm la Iași (167% din normă) și ~97 mm la Bârnova (147% din normă). Așadar, până în acest moment un aprilie echilibrat, cu multe precipitații, dar fără inundații. :)

GFS mai pune 15 mm pentru marți și miercuri, să vedem cât va fi până la urmă...

Sus

MesajScris: Dum Mai 04, 2014 8:56 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Azi au reînceput mocăneștile din aprilie în Moldova, cel puțin în afară de lunca Prutului, unde am prins o aversă puternică pe la 16:20, și zona industrială a Iașiului...

Cu ultimii „stropi” din bateriile camerei...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Sus

MesajScris: Dum Mai 04, 2014 9:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Era o arătare acolo...

Sus

MesajScris: Lun Mai 05, 2014 12:07 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

...care a durat doar 5-6 minute. :) Când m-am apropiat de ea deja se disipase, ultima dată ajungând prin curtea fabricii Ceramica (cărămizi Brikston).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 05, 2014 1:47 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

F0 spre 1?

Sus

MesajScris: Lun Mai 05, 2014 12:35 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

0. Nu cred să fi fost pagube semnificative.

„Since landspout tornadoes can form from even nondescript developing thunderstorms, and sometimes before precipitation is detected on radar, they are next to impossible to forecast. Landspouts can form in rather benign synoptic environments (Brady and Szoke 1988) and in a variety of other synoptic settings” (Non-supercell tornadoes : A review for forecasters, Richard Smith, NWSFO Memphis)

Sus

MesajScris: Lun Mai 05, 2014 4:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Om bine documentat, ca de obicei :)

Sus

MesajScris: Mar Mai 06, 2014 4:33 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

După cum mă așteptam, modelele s-au înșelat punând minime pozitive în cea mai mare parte a Moldovei.

Cele mai scăzute temperaturi s-au înregistrat în depresiunile din Obcinele Bucovinei (-4,9°C la Seletin), dar minimele au fost negative și în depresiunile din Podișul Sucevei (-0,8°C la Rădăuți), Podișul Central Moldovenesc (-1,0°C la Bălțata, -0,9°C la Codrii, -0,2°C la Bravicea) și pe văile râurilor Nistru (-0,9°C la Râbnița, -0,8°C la Camenca) și Bârlad (-0,4°C la Vaslui). La sol, temperaturile au fost negative la mai multe stații (până la -5°C la Seletin și -4°C la Camenca).

La Iași, temperatura s-a oprit la ANM la 1,9°C, dar în zonele mai joase a orașului a scăzut mai mult, semnalându-se brumă pe arii destul de extinse (de altfel două stații meteo personale care dau date pe wunderground au avut minime de 0,6°C și 0,7°C, fiind situate la altitudini doar ușor mai coborâte decât stația ANM)

Să sperăm că efectele nu vor fi mari, deși sigur vor exista în cazul plantelor sensibile care nu au fost acoperite (legume, etc.).

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1586 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 106  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]