Vremea își menține și în Moldova aspectul de toamnă. Se pare că maxima de ieri (18,8°C) a fost pe locul 2-3 în topul celor mai scăzute maxime pentru data de 17 iunie din ultimii 50 de ani.

Sursa: Facebook Meteo Moldova
Mie sincer nu mi se par relevante recordurile astea zilnice. La o privire foarte sumară prin statistică am găsit o maximă de 16,8 pe 15 iunie 1965, 16,6 pe 27 iunie 1966 sau... 13,0 pe 19 iunie 1985. Deci nimic ieșit din comun în această perioadă. Cum nu sunt friguros din fire, nu mă afectează. Azi am avut treabă prin oraș și am luat geaca pe mine, dar la un moment dat a trebuit s-o dau totuși jos și am rămas într-o cămașă subțire cu mânecă scurtă.
Ieri au fost și câteva episoade de ploaie moderată în special în sudul orașului.
Cantitățile de precipitații din județ sunt modeste:
Iași ANM: 2,2 mm
Iași APM: 6,8 mm
Ungheni APM: 6,6 mm
Bârnova: 1 mm
Moșna: 9 mm
La stațiile din Republica Moldova s-a constatat reducerea semnificativă a cazurilor de ploi torențiale în luna iunie față de perioada 60-90 (de la 38,5% la 16,6%) și creșterea celor din iulie și august. Cam aceeași tendință o văd și la Iași (dacă facem abstracție de excepțiile din 2010 și 2013) și de multe ori un iunie modest a însemnat cantități excedentare în celelalte luni ale verii. Cel mai elocvent exemplu e 2004, cu 12,2 mm în iunie și cantități peste 100 mm în celelalte două (135,6 în august).