forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Iun 14, 2026 5:36 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1586 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 106  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii la Iasi
MesajScris: Mar Dec 23, 2014 1:53 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

După ce azi-noaptea a plouat puțin slab, acum sunt stratuși și 12-13°C, cea mai oribilă vreme posibilă și cea mai de rahat circulație. :( Încălzirile și ploile în toiul iernii, împreună cu stratușii, mi s-au părut întotdeauna cele mai scârboase aspecte ale climei de la noi.

Sus

MesajScris: Mar Dec 23, 2014 5:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

hai ca te-ai cam pripit cu cele scrise mai sus ;)
e o circulatie foarte buna :)

Sus

MesajScris: Mar Dec 23, 2014 7:37 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Până la asfințit s-a văzut de vreo câteva ori soarele printre nori, abia apoi s-a înseninat. :|

doodoo scrie:

Primăvara și toamna, da. :wink: (vara circulația estică e net superioară la furtuni pentru Moldova)

Eu cred că fiecare anotimp are specificul și frumosul lui: iarna frig și zăpada, primăvara vânt, temperaturi în creștere, dar confortabile și muult verde, vara căldură și furtuni, toamna culori frumoase... Când se combină însă, de multe ori iese foarte aiurea. Cum să te bucure vremea de toamnă în timpul verii, cu burniță și fără furtuni, sau niște zile primăvăratice în decembrie, când peisajul este gri și monoton?

Sus

MesajScris: Mar Dec 23, 2014 10:05 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

redeme scrie:
Până la asfințit s-a văzut de vreo câteva ori soarele printre nori, abia apoi s-a înseninat. :|

doodoo scrie:

Primăvara și toamna, da. :wink: (vara circulația estică e net superioară la furtuni pentru Moldova)

Eu cred că fiecare anotimp are specificul și frumosul lui: iarna frig și zăpada, primăvara vânt, temperaturi în creștere, dar confortabile și muult verde, vara căldură și furtuni, toamna culori frumoase... Când se combină însă, de multe ori iese foarte aiurea. Cum să te bucure vremea de toamnă în timpul verii, cu burniță și fără furtuni, sau niște zile primăvăratice în decembrie, când peisajul este gri și monoton?

Absolut de acord!!

Sus

MesajScris: Mie Dec 24, 2014 12:03 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

pai e foarte simplu: m-am cam saturat de ierni, am prins destule la anii mei ;) la varsta voastra asa gandeam si eu, dar acum am revenit la realitate :)

Sus

MesajScris: Mie Dec 24, 2014 1:41 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Bunicul meu are 84 de ani și, deși nu-i mai place deloc gerul, și-ar dori să mai revadă una din iernile copilăriei (anii '30-'40) și tinereței (anii '50-'60) lui. Chiar și acum, la vârsta asta, își amintește cu plăcere de diminețile în care pe geamurile dinspre NV puteai vedea doar zăpadă până sus :) , de casele îngropate sub troiene (în astfel de situații pe atunci tinerii din sat se strângeau și mergeau să deszăpezească casele celor bătrâni, le aduceau apă, etc.) sau de ninsorile mai liniștite, dar care făceau să se depună strat uniform foarte gros (asta se întâmplă la unii cicloni retrograzi). Clar, nu și-ar mai dori să meargă câte 40 km pe jos iarna (de unde să fi venit reumatismul?!), dar încă îi place să urmărească o ninsoare abundentă. :)

Din păcate, la sfârșitul anilor '60 s-a rupt firul pentru Moldova. (Totuși, începând cu 1995, tot avem semnale... )

Părinții mei au trăit alt fel de ierni, aproape fără viscole, dar cu temperaturii medii scăzute și cu zăpadă persistentă, așa că nu sunt atât de entuziasmați de acest anotimp în sine (deci contează foarte mult și felul în care te marchează iernile în copilărie), însă și ei cred că iarna fără zăpadă nu are absolut niciun farmec (mamei îi place și vântul cât mai puternic, indiferent de anotimp).

Vineri (când erau 4-5°C), am auzit în autobuz două bătrâne vorbind despre cât de caldă și de urâtă e vremea fără zăpadă...

Deci, eu cred că asta ține mai mult de preferințele meteorologice ale fiecăruia în parte. Iar gusturile nu se discută... :wink:

Sus

MesajScris: Mie Dec 24, 2014 11:07 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Chiar ca e urata vremea iarna atata timp cat e cald si lipseste zapada.E peisajul asta maro asa, deloc incantator ochiului.In legatura cu iernile alea, cine stie daca vom mai vedea asa ceva in viitorul apropiat, e greu de spus.Macar o iarna de acel gen sa vedem si noi ce inseamna :)

Doodoo vrea numai ierni blande si apoi tot el se minuneaza de abateri, ca nu stiu ce ca nu stiu cum :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mie Dec 24, 2014 11:52 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

supercell scrie:
Doodoo vrea numai ierni blande si apoi tot el se minuneaza de abateri, ca nu stiu ce ca nu stiu cum :mrgreen:

nu ma minunez, doar le constat, doar suntem in plin GW, deci de ce sa ma minunez ;)

Sus

MesajScris: Mie Dec 24, 2014 12:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Esti sub influenta temperaturilor din Ardeal din acest an.Lasa GW, mai bine zis AW(Ardeal Warming) :lol:

Sus

MesajScris: Mie Dec 24, 2014 9:02 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

supercell scrie:
In legatura cu iernile alea, cine stie daca vom mai vedea asa ceva in viitorul apropiat, e greu de spus.Macar o iarna de acel gen sa vedem si noi ce inseamna :)

Să știi că totuși, în ciuda impresiei pe care o avem, unele erau destul de dinamice (altele din contra). După cum spuneam, după 1995 (an la care se constată o discontinuitate în omogenitatea șirului de date de la Ceahlău-Toaca, i.e. GW) au tot apărut semnale, atât în ceea ce privește episoadele geroase (decembrie 1996, ianuarie 2010, februarie 2012), cât și viscolele (30-31 ian 1999, 25 nov 2001, 23-24 ian 2004, 12 dec 2012, 23 mar 2013).

Sus

MesajScris: Lun Dec 29, 2014 3:12 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Azi am venit de la Rarău. Sus pe munte stratul a ajuns la 50-53 cm, în timp ce la Câmpulung Moldovenesc erau doar 2-3 cm când am plecat eu, dar începuse să ningă. În Suceava, pe la 6, era strat de zăpadă doar în zona mai înaltă din vestul orașului, în rest doar câteva petice, dar exact la 7 jumătate când am plecat a ajuns ninsoarea și acolo.

Deși mă așteptam ca acasă să nu fie nimic în această seară, până la urmă Iașiul mi-a făcut o surpriză plăcută și m-a întâmpinat cu zăpadă. De atunci ninge mai mult moderat și stratul crește, nu foarte rapid, dar sigur. :)

Sus

MesajScris: Mar Dec 30, 2014 3:40 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Până la urmă s-a strâns și aici un strat de ca. 26-27 cm, la mine, în sudul orașului. Traiectoria ciclonului a fost prea sud-estică pentru ceva mai bun, așa că sunt foarte mulțumit cu atât, mai ales că la Iași nu se întâmplă atât de des să se strângă un asemenea strat în doar 24h.

Dimineața vântul a bătut destul de susținut dinspre NE și apoi dinspre N, iar ninsoarea a avut intensitatea maximă:

Imagine

Imagine

Imagine

Odată cu schimbarea direcției vântului dinspre NV a început și viscolul, care s-a intensificat treptat până spre seară, apoi a mai slăbit, iar vântul continuă și acum să mai aibă unele intensificări. Un viscol destul de slab și scurt, față de specificul zonei, dar care totuși m-a mulțumit și m-a binedispus. :)

Imagine

Imagine

Am și filmat câteva momente...
https://www.youtube.com/watch?v=1sNqZ1YblbA

Sus

MesajScris: Mie Dec 31, 2014 10:19 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

-19,5°C la o stație meteo personală (a unei societăți comerciale) amplasată în zona CUG II/Tehnopolis, la capătul sudic al orașului, cu vânt calm. La mine vântul din SV e încă prea activ și temperatura fluctuează în apropierea a -16,2°C, mai cald chiar decât la ANM (-16,5°C). La aeroport stagnează la -14°C de vreo 3 ore, iar la Bârnova după o scădere inițială e în creștere, semn că pătrunde aer mai cald la 925hPa. Cu siguranță în zona cea mai joasă și rece a orașului (Trei Fântâni) s-a trecut de -20°C.

Sus

MesajScris: Joi Ian 01, 2015 7:14 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Deși contextul ăsta nu prea a fost favorabil Moldovei, până la urmă a coborât și la Iași temperatura la -21,0°C la ANM, acest revelion devenind unul din cele mai reci din ultimul secol (pe lângă 1909 și 1957). De vreo două ore ninge cu fulgi mari.

Sus

MesajScris: Joi Ian 01, 2015 7:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Au fost mai reci revelioanele din 1909 si 1957 ?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1586 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 106  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]