forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Iun 14, 2026 5:38 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1586 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 106  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii la Iasi
MesajScris: Joi Ian 01, 2015 9:48 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Nu, ăsta cred că e cel mai rece, după temperatura minimă. -19,5 în 1909 (cu o maximă scăzută și -22 pe 2 ian), -18,6 în 1957, -16,4 în 1970, -15,0 în 1985.

Ieri la ora 23:30 erau -19,4°C, iar azi la ora 0:30 erau -20,4°C, deci dacă ne referim strict la trecerea dintre ani avem în mod cert cel mai rece Revelion.

Sus

MesajScris: Vin Ian 02, 2015 2:30 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

De ce mi-era frică, n-am scăpat... După 2 cm depuși oficial, s-a trasformat în ploaie, ba chiar s-a mai întețit în ultimele minute și probabil va mai ține câteva ore. :evil: Urăsc din toată inima pătrunderile astea calde prin NV.

Să-și țină americanii iernile la ei! Eu n-am nevoie de un bullshit „dinamic”, vreau o iarnă cu ninsori pure și cu temperaturi negative. :P
Primăvara și toamna poate să fie dinamism cât cuprinde... De la caniculă la ger și înapoi...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 02, 2015 3:13 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Eu as vrea thundersnow sau thunderblizzard, nu am vazut niciodata.

Sus

MesajScris: Vin Ian 02, 2015 7:26 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

redeme scrie:

Să-și țină americanii iernile la ei! Eu n-am nevoie de un bullshit „dinamic”, vreau o iarnă cu ninsori pure și cu temperaturi negative. :P
Primăvara și toamna poate să fie dinamism cât cuprinde... De la caniculă la ger și înapoi...

Exact ;)

Sus

MesajScris: Vin Ian 02, 2015 8:50 am 
Ce bine ar fi dacă natura s-ar plia după dorinţele noastre.
Din păcate nu se întâmplă aşa şi vom trăi perioade meteorologice din ce în ce mai haotice, vortexul ăsta polar o să-şi tot facă de cap, activitatea din Atlanticu de Nord, în Mediterană şi alte oceane şi mări va fi din ce în ce mai intensă, nu putem face nimic în acest sens.
Chiar dacă am înceta orice poluare atmosferică, de orice natură, procesul actual este ireversibil în acest moment şi doar o erupţie vulcanică serioasă care ar aduce o mini eră glaciară de câţiva ani ar putea oarecum drege busuiocul.
Ne vom minuna de veri mai reci uneori şi ierni mai blânde cu episoade precum cel de zilele trecute sau veri toride şi ierni de genul 2012 sfârşit de ianuarie şi prima decadă de februarie.
De activitate ciclonică intensă, de distribuţii inegale de precipitaţii iar zonele afectate în mod constant de aceste fenomene vor avea din ce în ce mai mult de suferit.
Ne rămâne un singur lucru de făcut, să ne adaptăm şi să încercăm să fim mai atenţi la semnalele naturii.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 02, 2015 5:59 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Cand e ciclogeneza atlantica, stim bine ca treaba e f*tuta rau la noi iarna. :evil:

Sus

MesajScris: Vin Ian 02, 2015 6:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

redeme scrie:
Să-și țină americanii iernile la ei! Eu n-am nevoie de un bullshit „dinamic”, vreau o iarnă cu ninsori pure

Pe NAO pozitiv nu se poate ceea ce iti dorestiu tu :) Imi plac si mie iernile cu ninsori pure, apoi ger prelungit, apoi iar ninsori si uite asa, dar numai ca nu se prea poate asa.Ar cam fi niste ierni ideale.Iarna 2009-2010 e insa o exceptie pentru mine, mi-a placut prea mult chiar daca a nins, a plouat peste strat, apoi 10 C, apoi iar a nins si asa mai departe :)))

Pana una alta o sa iti mai ploua peste stratul asta, apoi nu cred ca te va ma incanta gerul.Urasc iernile cu circulatii ciclonice scandinave :mrgreen:

Sus

MesajScris: Sâm Ian 03, 2015 10:55 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Imagine

Azi-dimineață la Moscova ploua la 2-3°C peste un strat de 13 cm de zăpadă. Întocmai ca azi-noapte la Iași. E clară treaba. Când nu au rușii iarnă, nu avem nici noi. Când e iarnă bună la ruși, e iarnă bună și aici.

Poate că totuși are dreptate și doodoo cu 15 ian... Nu prea cred că va continua la nesfârșit așa și că Accuweather a prognozat exact opusul iernii actuale. Cred că după mijlocul lunii sau la începutul ultimei decade se mai schimbă treaba.

P.S.: Pentru mine, gerul din ianuarie a spălat orice fel de păcat al iernii 2009-2010. Și zăpadă a fost totuși...

Sus

MesajScris: Mie Ian 07, 2015 6:55 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Ultima săptămână a arătat perfect ce înseamnă circulația asta dinspre NV pentru Moldova: ploi și apoi ninsori slabe căzute la temperaturi ușor pozitive sau ușor negative, ceva vânt, transport de zăpadă și viscol, în general slab. Încălzirea urmată de răcire a făcut totuși ca stratul vechi de zăpadă să se taseze și să se cimenteze bine, așa că nu cred că va ceda atât de ușor. Iar ultimele ninsori, mai ales aversele de ninsoare sporadice din timpul pătrunderii reci (ieri și azi-dimineață) au făcut ca zăpada să arate bine. :)

Deși nordul Câmpiei Moldovei stă foarte prost în ceea ce privește stratul de zăpadă, e bine măcar că acesta există pe spații extinse, în perspectiva acestei nopții (chiar și un strat foarte mic de zăpadă tot poate proteja culturile agricole mai bine decât niciun fel de strat):

Imagine

Poate că totuși mâine va reuși maxima să stea sub -10°C, deși modelele nu dau șanse... O iarnă care nu are nici ger adevărat (iar asta înseamnă neapărat și zile geroase la noi), nici strat mare de zăpadă, nici un viscol mai serios, e o iarnă slabă. Și poate că se va reuși formarea unor blocaje mai stabile în nordul Europei după mijlocul lunii...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 07, 2015 8:20 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pana acum cel mai interesant la mine a fost freezing rain-ul din 1 decembrie, ca si in 2010. "Viscolul" de dupa Craciun, s-a anuntat frumos, am fost foarte entuziasmat in acea duminica, dar a fost slab si dezamagitor, la Galati-Braila a fost ca la carte, zapada din dimineata de luni si gerul de Revelion au iesit in evidenta, ger cum nu am mai simtit din februarie 2012, totusi nu am mai prins -12 pe strada ci doar -7 si asta la ora 23, in 2012 ma plimbam la ora 20, cred ca as fi avut -14 daca ma plimbam la 23 dar atunci incepea Badea devreme. :lol:

Sus

MesajScris: Mie Ian 07, 2015 8:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

redeme scrie:
Și poate că se va reuși formarea unor blocaje mai stabile în nordul Europei după mijlocul lunii...

Asa speri si tu ca si mine.Numai sa nu fie cum zicea Neaceasca odata, speri mata dar speri degeaba :))

In ceea ce priveste culturile agricole, poate nu vor avea de suferit, dar acum depinde cat de frig va fi.Norocul e ca nu tine mult, altfel pe unde sunt sub 10 cm ar fi ceva probleme, sa nu mai zic de zonele unde solul e descoprit datorita faptului ca vantul a spulberat zapada :)

Sus

MesajScris: Joi Ian 08, 2015 9:31 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Pe campuri, in multe locuri, ogorul este cam chel, cel putin in zona Bacaului. Dar in noaptea de 29 dec venind dinspre Gura Humorului am vazut ca si prin partile alea este cam acelasi fenomen, vifornita maturand zapada de pe camp si a dus-o pana unde a putut. Cred eu ca si prin zona din jurul Iasiului este cam la fel.

Sus

MesajScris: Vin Ian 09, 2015 6:34 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Da, mai ales în părțile mai expuse față de vânt a colinelor sau a dealurilor. Dar oricum, apar situații de genul ăsta în multe ierni... Totuși, n-am prea auzit să fie foarte afectate grâul, orzul sau rapița, ele fiind în repaus vegetativ acum. Înghețurile târzii de primăvară sunt mult mai dăunătoare.

La Stânca, jud. Botoșani, ieri s-au atins -18,1°C cu strat de zăpadă discontinuu. La Iași minima (-20,8°C) a fost cu două zecimale mai ridicată decât cea din prima zi a anului, iar maxima a reușit totuși să nu treacă de -10,8°C, așa că avem măcar o zi geroasă iarna asta (iarna trecută au fost 2, din care 31 ian a avut o maximă chiar bună: -14,7°C). La fel ca în ian-feb 2003 sau feb 2005, și acest episod a fost în general slab pe aici, incomparabil în vreun fel cu ian 2010 sau feb 2012.

De la Crăciun încoace zici că vremea e beată. Mi s-ar părea interesant așa ceva în perioada „babelor” din martie (de mic întotdeauna mi-a plăcut când se întâmpla să ningă în ziua pe care o alesesem drept „babă” :lol: ), când te poți aștepta la orice, nu acum în mijlocul iernii.

supercell scrie:
Asa speri si tu ca si mine.Numai sa nu fie cum zicea Neaceasca odata, speri mata dar speri degeaba

Hmm... De est-european e aproape imposibil de scăpat totuși. Fie peste vreo săptămână - două, fie la sfârșitul lui februarie și începutul lui martie, ca în 2011.

--
Azi s-a încălzit destul de mult și la Iași. Pe la prânz în oraș erau -3...-4°C și am trecut la geacă descheiată. De căciulă, mănuși sau fular nu mai am nevoie deocamdată. Întotdeauna mi se întâmplă la fel după ger. :)

Sus

MesajScris: Sâm Ian 10, 2015 10:43 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Frumos episod a fost atunci la final de februarie 2011 :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 10, 2015 8:01 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

La mine iarna 2010-2011 nu s-a remarcat cu nimic. Rece si uscata, fara geruri mari.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1586 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 106  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]