forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Mai 16, 2026 2:10 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5098 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 340  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 14, 2015 9:29 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Asta este, sunt pielea p*ii in parohie.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Dum Iun 14, 2015 9:49 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
16 iunie 2010 cred ca a fost cea mai puternica de dupa 5 august 2006. A fost in opozitie cu 2 iunie 2009-slaba la Slatina si puternica la Bucuresti; 16 iunie 2010 fiind invers.

33 si la ora 17, e destul de clar ca aici se opreste, a inceput convectia de jur imprejur si mai bate si vantul, cine stie, poate niste trasnete si o ropota mica tot ne va lovi, asa ar fi interesant, canicula ziua si furtuni seara/noaptea.

Sa stii ca furtuna din 16 iunie 2010 nu a fost chiar asa de slaba la noi. Mai ales ca a durat mult, cred ca vreo ora, iar vantul a fost puternic si a rupt crengi din copaci. Acel vant a insotit si o ploaie chiar torentiala si traznete serioase. Dar e adevarat ca nu se compara cu vijelia din 2009, aceea fiind una din cele mai puternice care se pot declansa in zona noastra. Deci aproape de maximul posibil. Apreciez viteza maxima din acel vant, spre 160 km/h, ca sa iti faci o idee. Nu ma intereseaza ce cred ceilalti de pe forum, ci ceea ce am vazut eu cu ochii mei.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 15, 2015 8:29 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Mda, din ciclul speri mata ca speri degeaba la sistemul de azi noapte, la ora 2 vedeam cum se oprea in munti si devia de la traseu, urasc lantul carpatic.

Cer acoperit in ultima ora, acum da soarele si incepe caldurosenia.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 15, 2015 6:07 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

O dimineata si o dupa-amiaza mai racoroase fatza de ieri, pana in ora 15 cand a inceput sa bata din nou caldura, cu 32 la orele 17 si 18, mai putin decat 34 prognozate initial sau 35 si mai in urma.

Cica maine 29 si furtuni abia miercuri noapte, s-o muta galbenul de pe Moldova pe Oltenia, cine stie.

Indoorul a crescut la 28 la magazin si 27 acasa, nu am dat drumul la AC-uri la magazin si cred ca 28 pentru mine e ca 30 pentru supercell, am transpirat cam mult. :lol:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Slatina
MesajScris: Lun Iun 15, 2015 9:52 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Am ajuns ca la 28 C in casa sa nu transpir in tricou, dar depinde si de umiditatea la momentul respectiv.Ce au facut ultimele veri din mine :lol: Punct de turnura 2007, mai ales in iulie ma simteam ca pestele pe uscat la astfel de temperaturi.Nu imi e drag insa, ar fi o prostie din partea mea sa spun ca ma simt confortabil.Evident ca ma simt mai bine la bustul gol :) La 34 chiar ar fi horror, stiu cand am avut 32.5 in acelasi iulie si tin minte ca jucam un fifa pe pc si nu am reusit sa duc meciul pana la capat, am iesit afara :lol: Mai degaja caldura multa si pentium 4-le + sursa plus ca mai jucam si cu un amic, la un moment dat si maicamea zicea sa nu mai jucam la amiaza pentru ca se face caldura suplimentara. Un vecin din blocul alaturat, caruia ii bate soarele aproape toata ziua datorita expozitiei sudice tin minte ca spunea ca a avut 36 C in bucatarie, dar acolo e mai de inteles dat fiind faptul ca se gateste.

Cel mai mare disconfort termic pe care l-am resimtit vreodata a fost in dupa amiaza zilei de 6 august 2010 inaintea unui pasaj frontal violent ce a sosit undeva dupa ora 18.Parca as fi fost un cardiac atunci, nu uit asa ceva :)

Ia de aci racire de-ampixulea :lol:

Sus

MesajScris: Lun Iun 15, 2015 11:02 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Da, 2007 a fost clar un punct de turnură și pentru mine. Cele mai urâte zile am „scăpat” la munte, dar cât am prins la țară, mi-am pus o plapumă pe podea și stăteam acolo, ba chiar am și dormit o noapte pe jos (bineînțeles, cu geamul și ușa deschise larg). În 2010 eu n-am simțit așa mare disconfort. Multe zile, mai ales prin iulie și august, erau parcă trase la indigo: încălzire puternică, apoi furtună, exact la timp. A fost singura vară în care canicula chiar mi s-a părut utilă. Bine, poate în estul Moldovei a fost altă treabă dată fiind circulația de atunci. În 2012, deși practic a fost mai cald, deja mie mi s-a părut mult mai suportabil decât în 2007. Dar parcă în unele zile afară era o senzație mai puternică de înădușeală. Cel puțin în alea cu maxime de peste 39.

Eu rezist binișor, dacă aerul nu e umed. Dacă umiditatea trece de 65-70% la 27,5-28°C e groaznic, nici nu pot să adorm deloc...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 16, 2015 1:53 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

23 de grade la ora 1, noapte tropicala din aia din ciclul eu vara nu dorm. :twisted: 21 de grade in camera si de la caldura de afara, AC-ul refuza sa declanseze, daca ziua am transpirat ca un porc la birou, acum stau ca un peste la congelator. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 16, 2015 8:45 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ploaie mocaneasca.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 16, 2015 1:39 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Uite ce face acum umezeala de la ploile de dimineata:

local în judeţul Olt, îndeosebi în zona localităţile Strejeşti-Găneasa-Slatina-Piatra-Olt-Mărunţei-Drăgăneşti-Olt-Caracal-Radomireşti
Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse ce vor atinge izolat 20 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 16, 2015 2:02 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ma ocoleste activitatea electrica.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 16, 2015 2:26 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Aversa doar pe zona mea, in centru mai nimic, 3 trasnete din care unul pe releul de vis a vis de magazin. :twisted:

Deci o aversa pasnica, localizata, cu 3 trasnete surpriza la 20 de secunde unul de altul, spre final, scurte si puternice, probabil pozitive din nicovala.

22 de grade la ANM la ora 15, 27 la ora 16. :lol:

Sus

MesajScris: Mar Iun 16, 2015 4:58 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu e deloc rau. Pe mine m-a ocolit si a lovit Targu-Jiu.Demult nu am mai fost ocolit ca in ultima perioada.A durat mult aversa ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 16, 2015 5:42 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu, putin.

Dar acum s-a incheiat aversa zilei, cea mai puternica de pana acum, tot asa as zice ca a plouat mai mult in zona Steaua, adica in est-sud-estul orasului.

Nu se mai vedea releul de acasa si blocurile erau in fum usor, destul de tare a plouat vreo 7 minute.

Descarcari electrice rare, insa toate trasnete cu pocnete de tip gun shot.

Nowcastingul era doar pe estul judetului, nu si Slatina.

Citat:
local în partea nord-estică judeţului Olt, îndeosebi în zona localităţilor Coloneşti-Scorniceşti-Potcoava-Corbu-Stolnici-Octaş-Stejaru
Se vor semnala : averse ce vor atinge izolat 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări de scurtă durată ale vântului şi frecvente descărcări electrice.

Furtuna asta de acum m-a alergat nitel prin trafic in oras, :lol: m-am dus sa pun motorina fix cand a inceput vantul, dupa ce am pus si faceam un sens giratoriu de aproape de ALRO, vazand perdeaua de ploaie, am dat pe 92,4 Priseaca, i-a picat satelitul, a revenit, iar a picat, am ajuns acasa la primii stropi.

A picat si National FM 107,4 (satelitul), practic tot ce mai e pe satelit. Kiss FM si Europa FM comuta pe internet si astfel continua sa se auda.

PS: nowcasting scris la repezeala, Stolnici e in AG, nu in OT, iar Octas e de fapt Optasi Magura, Stejaru e parte din Scornicesti.

Sus

MesajScris: Mar Iun 16, 2015 6:20 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Auzi, dar tu cum iti permiti sa ai furtuni cand eu nu am nimic huh ? :lol: Te vazui si pe tine multumit in sfarsit.Nu mai departe de iulie 2014 ai avut actiune en gros si en detail, ca tot zici tu ca Slatina e ocolita constant de furtuni :wink: Stiu ca ai satisfactie aparte cand e furtuna la tine si nu si la Bucuresti :lol:

Sus

MesajScris: Mie Iun 17, 2015 2:18 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

redeme scrie:
Dacă umiditatea trece de 65-70% la 27,5-28°C e groaznic, nici nu pot să adorm deloc...

E crima si pedeapsa, da...la umiditate de 70% e naspa si la 23 C...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5098 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 340  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]