Ce trend pozitiv la temperatua medie anuala vezi tu in extracarpatic din 2007 incoace ? Mai uita-te odata pe graficul lui redeme, te asigur ca Iasi nu exceptie de la regula. Repet, suntem tot acolo sus, peste medie, dar nu exista nici un trend de urcare dupa 2007 incoace.Ne referim, bineinteles, la temperatura medie anuala.
In Ardeal situatia e altfel pentru ca, in ultimii ani, aceasta regiune a inregistrat in mod constant abateri termice fata de norme mai mari decat alte zone ale tarii, de aia si ani ca 2014 au fost mai calzi decat 2007.
Daca si in extracarpatic trendul ar fi fost pozitiv, atunci si la nivel national temperatura ar mai fi urcat si astfel ar fi "rasarit" ani mai calzi decat 2007.Ce e asa de greu nu stiu
doodoo scrie:
La precipitații asistăm la o creștere, dar totodată însoțită de o distribuție destul de nefavorabilă.
Nu sunt de acord sa generalizezi partea cu distributia de la unii ani si pentru altii pentru ca altfel intorci spatele datelor si situatiei reale din teren, ilustrata de agricultura, vegetatie si regim hidrologic

La o adica, prin distributie nefavorabila se poate intelege si exces de apa, nu numai seceta, dar asta e riscul in partea noastra a Europei.
Pana la urma nu stiu care dintre noi e Toma necredinciosul, eu care ma uit pe grafice si date, sau tu care esti subiectiv in problema asta.