forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 21, 2026 2:41 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275 ... 332  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Bumbesti-Jiu
MesajScris: Mie Ian 06, 2016 8:15 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cred ca in dimineata asta s-ar putea sa ai chiar ninsoare, daca precipitatiile vor ajunge pana la tine. Se pastreaza o pelicula de aer rece si in altitudine pana la 50 km in aval de Meridionali.

Sus

MesajScris: Mie Ian 06, 2016 9:39 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Degeaba, precipitatiile numai pe la sud trec si pe aici ajung numai firimituri.La cum vad radarul modelele au fost pe langa subiect, inclusiv EURO 4.

In orice caz, la contextul sinoptic de fata, sunt multumit de cum a prestat zona, dar si in general Oltenia in acest val rece, atat termic cat si la strat.De remarcat e cat de afanata este aceasta zapada, foarte atipic pentru zona asta.Sunt zone unde stratul de zapada e chiar de 2 ori mai mare decat cantitatea de apa continuta :)

Singura chestie e ca avem extrem de putine precipitatii in aceasta iarna pana acum, sub 15 mm pe arii extinse, ridicol pentru mediile din aceasta zona.Au fost ele zero barat zone de la malul Mediteranei, asa ca noi nici nu aveam cum sa luam mai mult.

Sus

MesajScris: Joi Ian 07, 2016 9:39 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cu toata ploaia cazuta azi noapte si stratul e tot continuu pe sol :)))

Sus

MesajScris: Joi Ian 07, 2016 10:16 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Dar ce zici de Bailesti, unde dupa 17 mm de ploaie stratul a scazut doar de la 22 la 16 cm? :)

Sus

MesajScris: Joi Ian 07, 2016 10:26 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, e o chestie.La fel si la Severin, dupa 18 mm de ploaie si tot mai sunt 10 cm.La mine inca astept sa se afiseze cantitatea :)

Sus

MesajScris: Vin Ian 15, 2016 9:39 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Se pare ca azi va ninge la tine. :) Vad ca WRF-ul baga chiar 30 cm pe la Cazanele Dunarii. Cam mult totusi, momentan la Baile Herculane sunt +6 C.

Sus

MesajScris: Vin Ian 15, 2016 10:01 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Doar ploaie urmeaza, cel mult o lapovita.Alta treaba poate ca va fi la Balta, desi nu cred.In orice caz, ceea ce se va intampla de acum incolo iarna asta pe mine ma lasa rece.Atata timp cat o sa continue cu cicloni sudificati, estificati si alte porcarii nedemne de standardele zonei, chiar nu mai am de ce sa ii acord atentie.E mult mai cool sa ma uit la filmuletele lui Reed Tiimmer cu lake effect snow-ul demential din SUA ziele astea :)

Sus

MesajScris: Vin Ian 15, 2016 1:13 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

La Severin e lapovita la 0.6 grade si la Tg Jiu ninge acum la ora 12.00

Sus

MesajScris: Vin Ian 15, 2016 4:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ploaie, lapovita si ninsoare si la mine.Cu 2-300 m mai sus e zapada, iar cand asta se intampla la mine, de cele mai multe ori e sinonim cu zapada in nordul judetului Mehedinti.Am prins eu ploi si acolo era zapada la greu, e "zona cu regim special".Bineinteles ca va fi dezavantajata de ciclonul din weekend.De fapt nu cred ca Oltenia merita cod galben(poate exceptand estul si sud-estul regiunii), ANM-ul iar e intr-o pasa de da coduri generoase, dar asta e o alta discutie.Cred ca au zis sa fie totusi siguri, asta in caz de pozitia ciclonului va fi alta decat in modele, ceea ce nu ar fi o premiera :)

Sus

MesajScris: Vin Ian 15, 2016 10:03 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

A dat totusi un 10 cm la Pades. :) Pe la Balta or fi vreo 20...

Sus

MesajScris: Vin Ian 15, 2016 10:17 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Am presimtit eu ceva, deja m-am invatat cu ce se intampla in zona aia a Olteniei.Balta cam asa zic si eu ca are :)

De exemplu, in noiembrie 2007, cand eu vedeam ploaie ca la Bergen, satele alea erau blocate de zapada conform ziarelor vremii :)

Sus

MesajScris: Sâm Ian 16, 2016 4:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Astazi am vorbit cu un amic din Godinesti(situat practic la aceeasi altitudine cu Tg-Jiu) si imi spunea ca si la el e zapada si era surprins ca aici nu este.Atasez imaginea unde am incercuit zona cea mai probabila in care s-a depus ieri strat de zapada(nu am luat in calcul muntii), ce poate a atins 20 cm in anumite locuri.

Imagine

Hai ca daca ar fi fost cazul in care deja era cantonata o masa de aer foarte rece instalata in prealabil pe o circulatie ultrapolara as mai fi zis, se mai intampla, dar de data asta nu reusesc sa imi dau seama exact din ce cauza temperaturile au scazut suficient incat sa permita instalarea unui strat de zapada acolo.Modelele sunt frecvent depasite de situatie pentru zona respectiva, dar nu au nici ele o rezolutie suficienta sa surprinda bine factorii locali.WRF-ul a vazut el ceva(chiar Andrei a mentionat ieri de dimineata), dar nu stia pe unde exact..Relieful face cumva diferenta si in cazul asta.Nici nu s-ar zice ca e in plina zona a climatului submediteranean, lucru reliefat si de minimele de la Pades, "frigiderul" Olteniei, iar in unele cazuri, mai rare, chiar al intregului extracarpatic, cu Moldova cu tot :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 17, 2016 2:50 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Supercell nu are coerent ilectric? Daca ma uit pe webcam la Caciulata, zici ca e un pic de faina sau cocaina cernuta, nu s-au ales cu nimic din acest ciclon.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 18, 2016 10:56 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ce s-a intamplat cu supercell? I s-a ars PC-ul? Sa se supere atat de rau pe lipsa de zapada la acest ciclon incat sa nu mai vrea sa intre?

Sus

MesajScris: Lun Ian 18, 2016 11:07 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Te pomenesti ca te-ai indragostit de supercell, de-aia esti asa ingrijorat...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275 ... 332  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]