forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 21, 2026 1:45 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276 ... 332  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Bumbesti-Jiu
MesajScris: Lun Ian 18, 2016 12:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

da la lopata omu, nu ca tine ca o arzi pe net ! :)

Sus

MesajScris: Lun Ian 18, 2016 2:38 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ce sa dea la lopata, cei 3 cm...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 18, 2016 2:53 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Si eu am lopatat si tot am intrat pe forum.

Bate tare vantul la Caciulata.

Sus

MesajScris: Lun Ian 18, 2016 8:01 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Ciudata situatie cu zapada in Valcea azi dimineata .Rm Valcea 4 cm iar la Dragasani putin mai la sud 44 cm

Sus

MesajScris: Lun Ian 18, 2016 11:01 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

1921 scrie:
Ciudata situatie cu zapada in Valcea azi dimineata .Rm Valcea 4 cm iar la Dragasani putin mai la sud 44 cm

*Stolnici
Statiile din nordul Olteniei si Munteniei au fost cumva adapostite de Meridionali, datorita circulatiei predominant ENE data de pozitionarea si usoara retrogradare a ciclonului.

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2016 8:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Bine explicat steaua :)

Diferenta fata de alte episoade de acest gen, pe dorsala azorica, consta in faptul ca de data asta au fost 2 extreme- pe de o parte sudul Olteniei si al Munteniei, foarte avantajate, iar pe de alta parte partea de nord foarte dezavantajate.Intotdeauna genul asta de episoade avantajeaza net Campia Romana, numai ca de data asta a fost ceva chiar extrem in ceea ce priveste diferentele.

Un episod asemanator a fost si in decembrie 2014, numai ca atunci a fost mult mai echilibrata chestia.Deja avem 2 episoade de ninsori pe set-up oarecum asemanator(cu sud-estificare in "scarba" a ciclonilor), tipar de viscole mult mai rar decat cele obisnuite.Mi s-a cam luat de iarna dupa episodul asta si poate sa faca orice vrea muschiul lui acest anotimp de acum incolo.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 20, 2016 3:16 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Eu mai astept un viscol slatinean pana in 10 martie, dupa aceea ma indrept catre caldura si primele descarcari electrice.

Sus

MesajScris: Mie Ian 20, 2016 10:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Prin vestul Olteniei au fost deja primele descarcari electrice.Mi-e tare dor de sezonul convectiv, dar anul asta am pretentii mari, ca de perioade interminabile si ultra-plictisitoare de canicula ca in Grecia mi s-a luat rau anul trecut in iulie.Au sarit calul prea mult unele veri in ultimii 10 ani.Enough is enough, mai trebuie si "nota de plata".Da-o incolo de vreme insorita, mai cu masura trebuie.

Iarna asta oricum nici nu mai conteaza pentru ca singura sansa sa o iert ar fi sa imi livreze un episod gen ianuarie sau februarie 2011 sau decembrie 2009.Nu am pretentii de ceva de amploarea lui ianuarie 2014, februarie 2012, ianuarie 2005 si altele asemenea.In orice caz nu se va intampla asa ceva intr-o iarna dominata net de o circulatie nord-vestica, asa cum nu am vazut de cand sunt pasionat de meteorologie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 20, 2016 10:17 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Cum explici ca la Caciulata era o bruma de zapada, apoi a batut un vant de NV incredibil de te ametea la cum cotzaia webcamul sus-jos, sus-jos si zapada a disparut de tot? Foehn la inceput de ger?

M-a iritat putin vantul de acolo ca acum nu am avut viscol, dar am vazut cum Slatina poate avea viscol violent si acolo sa nu se miste un floc.

As putea pune si scurtul viscol din dupa amiaza ultimei zile a lui februarie 2006, viscol care a fost viscol si la Slatina si la Bucuresti, s-a luat curentul la Teo in emisiune (la tara la Buftea :D ) cand eu eram pe drumul de la facultate la gazda, mi-a spus cumnata.

Sus

MesajScris: Mie Ian 20, 2016 10:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Masa de aer polar a patruns pe o circulatie nord-vestica in spatele ciclonului, de aia si vantul de l-ai vazut la Caciulata.Cam asa a fost vantul si la mine, ceva mai slab totusi.La 8-9 km sud de mine era calm total.In cazuri de astea e bine sa te plimbi pana la Tg-Jiu si inapoi sa simti diferentele.La Tg-Jiu se topea zapada, in timp ce la Bumbesti era un vant de iti intra si in maduva oaselor si totul bocna :)))) Accelereaza si defileul uneori vantul ceva de speriat.Bine, nu se intampla ce e pe la Boita, Oravita sau Cazanele Dunarii.Pe patrunderile ultrapolare e insa calm desavarsit, numai bine pentru minime frumoase :)

Da, episodul ala de la finalul lui februarie 2006 a livrat bine si la mine.A fost o circulatie buna :)

Sus

MesajScris: Mie Ian 20, 2016 10:40 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Am reusit sa recuperez o poza din ianuarie 2008 facuta la vremea aia cu genialul meu no nome cu clapeta :lol: E facuta la Petrosani si se vede ca, desi a trecut muntii, ciclonul ala totusi a mai lasat ceva si acolo.Daca era mai nordic lasa si mai bine.In orice caz nu stiu cate orase din Ardeal se puteau mandri atunci si cu stratul asta.A fost episodul nostru, celor dincoace de munti.Chiar si asa, de mentionat e ca nu e facuta imediat dupa ninsoare pentru ca eram in vacanta atunci, deci se mai topise stratul :)

Imagine

La Bumbesti stratul era, evident, mai mare.Pe linie cu stalpul e Vf.Straja :)

Sus

MesajScris: Joi Ian 21, 2016 9:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In seara asta are loc una din rarele ninsori pe circulatie nordica, culmea si usor viscolita.Se pot depune vreo 4-5 cm daca dureaza 1 h 2, dar asta nu prea se intampla.

Cel mai puternic viscol pe care mi-l amintesc eu pe circulatie nordica a avut loc intr-o seara din decembrie 2002 si care, in mod exceptional, a depus vreo 10-15 cm.Viteza vantului i-ar fi convenit si lui Neaceasca :)))

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 22, 2016 2:46 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Iar bate vantul la Caciulata.

Sus

MesajScris: Dum Ian 24, 2016 10:41 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

-17.1 C la Tg-Jiu pe un strat pana la genunchiul broastei :))) si invechit pe deasupra.

Sus

MesajScris: Mar Ian 26, 2016 11:38 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cu exceptia zonei de campie, in Oltenia cantitatile de precipitatii sunt foarte mici(ridicole) in aceasta iarna pana acum, sub 50 mm in general.Asta inseamna nici cat norma unei luni si au trecut doua deja.Era foarte nasol acum daca nu veneam dupa toamna excesiv de umeda.Pe versantii din zona zapada nu cred ca atinge 50 cm nici macar la Ranca, ceea ce e ridicol pentru zona.Extrem de plictisitoare aceasta iarna, cea mai plictisitoare din ultimii 14-15 ani.Nu se mai termina odata, dar o luna o mai suport eu, ce a fost mult s-a dus.Nu ma incalzeste cu nimic ca ianuarie a fost mai rece.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276 ... 332  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]