forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Iun 15, 2026 8:10 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4813 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309 ... 321  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii la Timisoara
MesajScris: Dum Sep 17, 2017 8:26 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

7 morti si s-ar putea sa fie in crestere bilantul...Culmea ca ma uitam la front si arata in diminuare dupa ce a iesit din spatiul Ungariei. Foarte ciudat....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 18, 2017 2:39 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Surprize surprinse, Estofex nimic pentru ca sunt plecati la cursuri/seminarii de pregatire profesionala, ANM cod verde si galben nowcasting, sunt efectiv socat de ce a putut sa fie, cu atat mai mult cu cat nu ma asteptam la nimic deosebit pentru ca suntem in septembrie.

Am urmarit apoi webcamurile din Oradea si Satu-Mare, am uitat de Arad, Timisoara nu are webcam RDS-Digi, cu fps bun si plasat la inaltime pe antenele de telefonie mobila.

Ce soarta teribila pe baiatul ala de 24 de ani cu o masina identica cu a mea, a oprit pe avarii pentru ca nu mai vedea fix sub prostia aia de BINE ATI VENIT IN TIMISOARA, nu cred ca a vazut de la praf, si chestia aia a cazut pe el, daca parca mai in spate sau mai in fatza nu avea nici o zgarietura.

Inaugurata anul trecut acea poarta de intrare, eroare de constructie.

Sus

MesajScris: Lun Sep 18, 2017 8:46 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Totusi nu inteleg la ce utilizam acele sirene amplasate pe cladiri. Ar trebui legate direct la ANM si sa inceapa sa urle la apropierea unui front amenintator, exact cum sunt alarmele de tornada in SUA.
Noi le folosim doar la teste si in caz de bombardamente....

Sus

MesajScris: Lun Sep 18, 2017 10:12 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Abia in acesta dimineata a revenit curentul la mine .Pina ieri seara nu am avut nici apa probabil din cauza intreruperii cu alimentare a pompelor.
Statia personala a masurat 85 km /h( nu la rafala!) insa daca caut in memoria ei maximul imi afiseaza HHH.
Aproxim 11 l/mp a lasat furtuna
Totul s-a petrecut f rapid si elementul impresionant a fost vintul , sunetul acestuia si norii de praf care a precedat ploaia. Practic m-a surprins si pe mine care stiam de apropierea frontului insa norii de la orizont nu lasau sa se intrevada aceasta evolutie. De asemenea fenomenele electrice au fost slabe , aproape inexistente.

Sus

MesajScris: Lun Sep 18, 2017 10:37 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ceea ce s-a intamplat ieri dupa-masa a fost cu siguranta cea mai puternica furtuna din ultimii zeci de ani!
Aria pe care s-au manifestat fenomenele extreme in tara e de asemenea deosebit de mare.

Pe mine furtuna m-a surprins in masina. Mergeam spre partea de sud a orasului catre Metro. Norii erau foarte amenintatori si aveau o culoare galben-verzuie cel mai probabil din cauza prafului starnit in atmosfera si se deplasau cu o viteza neobisnuit de mare.
Cand ma aflam pe podul de pe Calea Sagului am vazut pe viu in drepta cum acoperisul din tabla au unei hale albastre a fost zburat de vant. Atunci mi-am dat seama ca e ceva cu adevarat grav.

Vantul batea cu o forta nemaintalnita dinspre V maturand drumul de la dreapta la stanga si aducand cu el tot felul de obiecte. Cand am iesit in camp forta vantului era si mai mare. Inca nu ploua, dar din cauza prafului vizibilitatea era aproape de zero. Tot felul de obiecte loveau masina, dar din fericire au fost usoare si nu au facut pagube.
Desi mergeam cu 20-30 km/h vantul simteam cum muta masina spre stanga asa cum n-am mai simtit niciodata.
Am ajuns in final cu bine la Metro si am intrat in parcarea acoperita, dar cand a inceput ploaia parca eram sub cerul liber, iar ploaia torentiala cadea orizontal.
Stalpii de iluminat din parcare se miscau de parca erau din plastic, iar cabina portarului se tot izbea de gard (bine ca nu era nimeni inauntru).

la intoarcerea in oras am vazut o multime de copaci doborati, cativa stalpi, crengi si gunoaie imprastiate peste tot.
Chiar si un bloc aflat de vreo 100 de m de al meu a ramas fara acoperisul de tabla, care a cazut peste masinile din parcare.

A fost fara indoiala cel mai extrem fenomen meteo pe care l-am trait pana acum.

Ultima oară modificat de catalin pe Lun Sep 18, 2017 10:46 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Lun Sep 18, 2017 10:45 am 
Chiar mai înainte am auzit-o pe Romica Jurcă de la ANM pe Realitatea tv că nici specialiştii specialiştilor nu puteau prevedea violenţa acestui front. Pe radarul ungurilor am văzut ieri o bandă galbenă cu punctuleţe roşii şi chiar mă întreba nevastă-mea ce reprezintă acele punctuleţe roşii şi i-am spus că era vorba de cât de intense sunt precipitaţiile. Până la Oradea s-a mai redus energia acestui front.
E foarte greu de prezis aşa ceva însă dacă asociem temperaturile mari de peste 30 de grade, ţinând seama că suntem în a 2-a jumătate a lunii septembrie, cu fronturile reci e imposibil să nu avem furtuni violente, nu tornade, că mulţi o dau înainte cu tornadele că e un termen mai impresionant.

Sus

MesajScris: Lun Sep 18, 2017 10:47 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Sursa: www.tion.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 18, 2017 10:56 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ca bine zice gogulica, anul asta sirenele alea au avut parte de mai multe teste decat oricand si degeaba. La Slatina pe 5 august 2006 au sunat inainte de furtuna, nu stiu daca neaparat din cauza asta nu a fost nimeni ranit, desi au zburat 30 de pomi si 50 de acoperisuri.

Sus

MesajScris: Lun Sep 18, 2017 11:47 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

https://youtu.be/urnAt9wFYZQ

Trimis de pe al meu SM-G950F folosind Tapatalk

Sus

MesajScris: Lun Sep 18, 2017 11:49 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

https://youtu.be/TC73RMRL1Pg

Trimis de pe al meu SM-G950F folosind Tapatalk

Sus

MesajScris: Lun Sep 18, 2017 12:20 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Exceptional eveniment! Chiar ma uitam ieri pe sondajul de la Belgrad. La altitudinea de 4-5 km viteza vantului era de 130-145 km/h, viteze extrem de rar intalnite in sezonul cald. Aceasta viteza combinata cu contrastul mare de temperatura dintre cele doua mase de aer, au fost printre cauzele care au produs acest fenomen.
Din pacate, chiar si daca s-ar fi dat avertizare din timp, acest lucru nu ar fi schimbat prea multe :(

Sus

MesajScris: Lun Sep 18, 2017 12:34 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si cu 5 minute inainte daca ar fi sunat sirenele ( cu un instructaj al populatiei in prealabil ) eu cred ca s-ar fi putut salva vieti. Cei care au avut ghinionul sa fie in mers in masini, asta e alta treaba. Restul se puteau adaposti....
Ar trebui la fiecare "nowcasting" cu alura severa, macar de portocaliu, sa cante sirenele inainte. Nu cred ca e foarte greu de pus la punct un astfel de sistem mai ales ca infrastructura e pe acolo deja.

Sus

MesajScris: Lun Sep 18, 2017 12:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Intre timp apar tot mai multe stiri si filmulete:
https://www.youtube.com/watch?v=joM5VHz4wAw (la volan)
https://www.youtube.com/watch?v=dym5kEF-c2M (de la min 2:10 incepe actiunea)
https://www.youtube.com/watch?v=joM5VHz4wAw (o terasa din centru)

Sus

MesajScris: Lun Sep 18, 2017 7:52 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Interesant este că din satelit sistemul care a afectat V-NV nu părea pe atât de dur pe cât a fost în realitate.

Fişiere ataşate:
id815_2017091713.png
id815_2017091713.png [ 404.45 KiB | Vizualizat de 1895 ori ]
Sus

MesajScris: Lun Sep 18, 2017 9:26 pm 
Pe cei din trafic sau pe cei care se află pe câmp sau pe la pescuit ce să le mai faci, să se adăpostească unde dacă nu au nimic în jur, eventual copaci, care sunt atrăgători de trăsnete, nu prea cred ?!
Şi steaua are dreptate, pe satelit nu se observă cine ştie ce, nici măcar banda aia galbenă de pe radare nu anunţa aşa ceva. Dar e o lecţie din care putem învăţa ceva, mai bine să ne ferim din timp când auzim că peste o zi, două se anunţă furtuni, nu să ne dăm cocoşi şi să ieşim la plimbare, la faza asta şi eu am riscat dar eram informat, ştiam ce urmează dar nu amploarea, bine, la noi n-a fost cine ştie ce.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4813 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309 ... 321  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]