Mai am pe unul pe SP care zice ca vreo 4 prececesori i-au murit de cancer si ca el are dependenta de zahar.
Ca sa faci performanta, te lasi de fumat.
Am pe fratele si cumnata care dupa nefericitul eveniment au dat-o pe nutritie exagerata si sport exagerat. Dar sportul i-a scapat de durerile de spate.
Eu am inteles din asta ca trebuie sa traiesc la maxim tot, nu se stie cand ti se taie si mai ales la batranete nu mai ai voie sa mananci nimic. 1 shaorma pe saptamana nu strica. Iau shaorma doar in weekend, cand stresul e aproape 0, nu pot manca shaorma daca nu sunt relaxat complet.

Nu fumez, nu beau, jocuri de noroc nu, femei nu, atunci macar sa mananc.
Am pe de-o parte pe tata decedat de cancer desi el nu prea a exagerat cu nimic(poate doar cu femeile

), iar pe de alta parte pe Nenea Dan Tomescu (68 de ani) care la fel ca mine, a mancat tot ce a vrut si cat a vrut, dar nu si-a masurat niciodata tensiunea, a avut 2 accidente vasculare ischemic-tranzitorii si nu mai are voie sa manance nimic, sa nu stea in soare si sa nu faca efort, a dat-o pe Biblie si posturi.
El e de parere ca pieile de pui l-au nenorocit, piei care mie nu-mi plac, jupoi pielea si o arunc la pisici. Kebabul de aici nu are piele, dar cel din Turcia da.
Eu raman la mersul meu pe jos, daca am timp fac si 2 ore jumatate, dar cel putin 1 ora pe zi indiferent la ce ora sunt nevoit sa plec, uneori tarziu de tot pe la 23-00 pentru ca de la oboseala de birou pic lat si ma fura somnul.
Cand am ocazia, dorm de rup, unii nu se odihnesc niciodata si consecintele apar. Dupa somn, miscare. Si tensiunea mi-o iau macar 1 data pe an, in iunie 2017 mi-a iesit un parametru mai bun decat la cumnata-mea.

De fapt am ajuns sa cred ca nici un viciu nu prea te omoara daca nu ai stres excesiv, pe tatal meu stresul l-a omorat. Cat mai putin stres si vei trai mai mult. Pensionare sau castig la Loto.