Furtuna mare in septembrie? Final de septembrie? Vis umed. Am avut din start rezerva asta, dar se pare ca atat codurile ANM cat si cele Estofex se dau prea usor, chiar am ras la 2 Estofex azi noapte. Nu suntem zona mediteraneana totusi.
Dar hai mah, poate s-o razbuna pe final acest sezon slab. Nu a reusit. De dimineata ploi mocanesti tomnatice. La ora 12 jumate am plecat la Miesti, nu voiam asta din cauza prognozelor dar am zis hai si vedem cum evolueaza lucrurile, in functie de asta decidem intoarcerea. Miesti e un sat unde nu ai net decat afara, in casa nema.
In jur de ora 15 am decis sa ma intorc, urmare fulgerelor ce se apropiau pe blitortung. Am alergat cu masina cum nu am facut-o niciodata pe drumul ala, sub 80-100 nu am avut, frontul/norul ce se apropia din dreapta ma facea sa conduc nebuneste, sa ajung cat de repede se poate acasa, trauma lui august 2006 va ramane vesnic.
Am trecut si pe langa o masina de Politie.

Dupa mine, la acest "storm chase" de fapt home storm emergency, as fi vrut girofar.
Nori spectaculosi, intunecare bezna, vijelie de la intrarea dinspre Curtisoara si pe Tudor Vladimirescu pana la Bd Titulescu, zburau si crengi pe carosabil, nu se mai vedea dealul Gradiste. Am zis ia uite la limita limtelor o ratez, ma prinde in masina in oras.
Dar cand am vazut intrarea in Slatina am rasuflat usurat, macar asa sa o prind. Dupa ce am urcat coasta lucrurile s-au linistit. Ploaie marunta fara vant.
Ajung acasa, nori spectaculosi lasandu-se spre Nord si tunete. Apoi doar cateva reprize moderate, una ceva mai insemnata cantitativ, cu fulgere rosii si nu foarte dese. Seceta se mentine.
Apoi am auzit ca a fost vijelie calumea si la Maruntei si la Miesti.

Vijelie, fulgere, ploaie si pisicile au intrat brusc in casa peste matusa.

Au ras de mine ca mai bine ramaneam la Miesti.