forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Mai 18, 2026 9:29 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5099 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318 ... 340  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Slatina
MesajScris: Mar Aug 10, 2021 9:27 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Luni va fi cel mai cald, imi pare rau pt. tine... :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 16, 2021 4:14 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

35,6 la ora 16. Inseamna ca maine vor fi 36,5?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 24, 2021 5:36 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

33,1 si 25% umiditate. Foarte uscat aerul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 29, 2021 3:27 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Epic fail. Mocaneasca dimineata cu 1 trasnet ce m-a trezit. Solul este tot uscat.

18 iunie si 19 iulie, cam astea au fost ploile bune din aceasta vara, in rest regim desertic. :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 19, 2021 3:18 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Vremea a facut ce stie mai bine din 19 iulie incoace, la fiecare front atmosferic a dat cu stropi plini de praf care mi-au facut masina harcea parcea. M-am saturat de acest "fenomen".

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 23, 2021 12:31 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

-9 C ieri dimineata, astazi desi ma asteptam la mai putin, -7,8 C. Era noros dimineata. Astea ne sunt iernile, daca scoate ger uscat, sa zicem mersi, in rest o toamna eterna.

Sus

MesajScris: Mar Ian 18, 2022 4:39 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Neaceasca, daca vrei sa vezi ceva zapada, te poti duce in locatia ta favorita de vara, Antalya :lol: Conform ECMWF, va ninge acolo 10-15 cm in urmatoarele 10 zile , in schimb pt Slatina, nimic.

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 20, 2022 2:35 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Antalya a batut Slatina si la furtuni in august 2021, super furtuna pe 7 august, ori aici dupa 20 iulie nu a mai fost decat o vijelie de vant uscata.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 14, 2022 3:01 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Intensificari de vant survenite la ora 09:33. Eu dormeam dar camera le-a inregistrat.

O camera e pe terasa si nu prea are in cadru chestii miscatoare la vant, doar un brad de la un vecin. Dar daca fulgera, motion detection se activeaza si inregistreaza astfel toata furtuna.

Cea de-a doua (recuperata dupa o incercare esuata la Miesti) are in fatza niste arbusti thuya care se misca la vant, activand inregistrarea.

Oh, cerul era noros la 09:33, o performanta in iarna asta sahariana. Pana si in Sahara mai ninge.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 20, 2022 5:34 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

S-a chinuit sa ploua, s-a chinuit sa fie innorat. Pentru ca de cativa ani, vremea sa chinuie sa dea altceva decat soare, praf si vanturi uscate. Ce am fost si ce am ajuns, sudul Romaniei, cea mai nasoala locatie climatica.

Zonele mediteraneene s-ar confrunta cu o seceta istorica. Si nu e de mirare, deoarece ei ne trag si pe noi in jos cu ei. Mediterana e moarta, sau o fi secat, orice, dar a fi pasionat de vreme in ziua de azi e doar o risipa de nervi.

Prognozele sau ANM-ul, mie imi vine sa le desfiintez, de prea mult timp sunt degeaba, fara obiectul muncii. Sunt deja aproape 2 luni de cand nu ma mai uit pe Prognoze, sau ma uit la 2-3 saptamani in scarba.

Ca a fost iarna in 2 judete sau sus la altitudini montane megalomane, ma lasa rece. Aceste ierni una dupa alta plus vara 2020 sunt catastrofa absoluta pentru mine.

O adevarata calamitate, sufleteasca si nu numai.

Estofex se coloreaza frumos zilele astea, dar nu pentru noi, ci doar pentru NV-ul extrem al Europei, unde Atlanticul presteaza, luand complet iarna si orice fenomen in restul batranului continent.

Vortexul Iadului? De s-ar prabusi catastrofal pe noi la inceputul lui martie. Dar cred ca o va face cand e prea tarziu, pare mai inchegat si mai al dracu decat in 2020.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Feb 21, 2022 7:26 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
S-a chinuit sa ploua, s-a chinuit sa fie innorat. Pentru ca de cativa ani, vremea sa chinuie sa dea altceva decat soare, praf si vanturi uscate. Ce am fost si ce am ajuns, sudul Romaniei, cea mai nasoala locatie climatica.

Zonele mediteraneene s-ar confrunta cu o seceta istorica. Si nu e de mirare, deoarece ei ne trag si pe noi in jos cu ei. Mediterana e moarta, sau o fi secat, orice, dar a fi pasionat de vreme in ziua de azi e doar o risipa de nervi.

Prognozele sau ANM-ul, mie imi vine sa le desfiintez, de prea mult timp sunt degeaba, fara obiectul muncii. Sunt deja aproape 2 luni de cand nu ma mai uit pe Prognoze, sau ma uit la 2-3 saptamani in scarba.

Ca a fost iarna in 2 judete sau sus la altitudini montane megalomane, ma lasa rece. Aceste ierni una dupa alta plus vara 2020 sunt catastrofa absoluta pentru mine.

O adevarata calamitate, sufleteasca si nu numai.

Estofex se coloreaza frumos zilele astea, dar nu pentru noi, ci doar pentru NV-ul extrem al Europei, unde Atlanticul presteaza, luand complet iarna si orice fenomen in restul batranului continent.

Vortexul Iadului? De s-ar prabusi catastrofal pe noi la inceputul lui martie. Dar cred ca o va face cand e prea tarziu, pare mai inchegat si mai al dracu decat in 2020.

Iarna a fost in mai toata jumata nordica a tarii, in unele zone chiar persistenta. E adevarat insa contrastul intre nordul si sudul Romaniei, comparand aceasta iarna ca uscaciune cu cea din 2007. Parca atunci a fost aceasta uscaciune si lipsa de zapada in toata tara, desi nu imi mai amintesc clar. Totusi cred ca un asemenea contrast nu a mai fost de cand se fac observatii meteo! prea extrem sa fie zapada de peste 5 cm in jumatea nordica a tarii, iar in cea mai mare parte a sudului, deloc. Exceptie facand desigur sudul Munteniei si o mica parte din Dobrogea.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Re:
MesajScris: Mar Feb 22, 2022 3:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Gabbes1981 scrie:
Iarna a fost in mai toata jumata nordica a tarii, in unele zone chiar persistenta. E adevarat insa contrastul intre nordul si sudul Romaniei, comparand aceasta iarna ca uscaciune cu cea din 2007. Parca atunci a fost aceasta uscaciune si lipsa de zapada in toata tara, desi nu imi mai amintesc clar. Totusi cred ca un asemenea contrast nu a mai fost de cand se fac observatii meteo! prea extrem sa fie zapada de peste 5 cm in jumatea nordica a tarii, iar in cea mai mare parte a sudului, deloc. Exceptie facand desigur sudul Munteniei si o mica parte din Dobrogea.

50 cm , nu ?

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2022 9:21 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Si 5 cm de zapada erau suficienti ca sa simtim si noi cat de cat iarna calendaristica in sud. Mult mai grava mi se pare seceta continua, in primele 2 luni ale anului nici macar nu a mai plouat in sud/sud-est. Praf (la propriu) pretutindeni in aceasta zona. Rapita, semanata in toamna, este afectata in proportie de 95%... sa se usuce din prima, nu am mai intalnit vreodata! Le urez mult succes cercetatorilor prin statistici si celor care fac misto de vremea din sud, desi ei au avut o iarna oarecum decenta in zonele lor si au posibilitatea sa calatoreasca spre altitudini mai indraznete, acolo unde iarna a fost IARNA.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 23, 2022 11:54 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Vremea a fost cum nu se poate mai rea pentru contextul politico-financiar actual: scumpiri curent si gaze, frig uscat doar pentru paguba la gaze, niciun fenomen interesant, mult soare dand apa la moara fanilor fotovoltaicelor pe care eu le urasc din suflet, fanii lor deja au impresia ca toate iernile vor fi cu mult soare precum 2019-2020 si 2021-2022.

Imi doresc multi nori, multa zapada, ca sa le mai scada elanul.

Am ploi dar mereu slabe care doar lasa pete de praf pe masina. :evil: Se chinuie sa fie nor, se chinuie sa ploua, si e iarna, nu vara. Vara cand e canicula si seceta in iulie-august mai zici. Dar iarna sa fie atat de inactiva si nu doar o iarna, mai multe una dupa alta.

Sus

MesajScris: Joi Feb 24, 2022 6:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O sa ma credeti nebun, dar eu inca sper... :mrgreen:

Ma gandesc la Martie 2013 si alte luni Martie, dar nu chiar la 1993 si 2018... alea mi se par cam SF in contextul actual.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5099 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318 ... 340  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]