Neaceasca85 scrie:
S-a chinuit sa ploua, s-a chinuit sa fie innorat. Pentru ca de cativa ani, vremea sa chinuie sa dea altceva decat soare, praf si vanturi uscate. Ce am fost si ce am ajuns, sudul Romaniei, cea mai nasoala locatie climatica.
Zonele mediteraneene s-ar confrunta cu o seceta istorica. Si nu e de mirare, deoarece ei ne trag si pe noi in jos cu ei. Mediterana e moarta, sau o fi secat, orice, dar a fi pasionat de vreme in ziua de azi e doar o risipa de nervi.
Prognozele sau ANM-ul, mie imi vine sa le desfiintez, de prea mult timp sunt degeaba, fara obiectul muncii. Sunt deja aproape 2 luni de cand nu ma mai uit pe Prognoze, sau ma uit la 2-3 saptamani in scarba.
Ca a fost iarna in 2 judete sau sus la altitudini montane megalomane, ma lasa rece. Aceste ierni una dupa alta plus vara 2020 sunt catastrofa absoluta pentru mine.
O adevarata calamitate, sufleteasca si nu numai.
Estofex se coloreaza frumos zilele astea, dar nu pentru noi, ci doar pentru NV-ul extrem al Europei, unde Atlanticul presteaza, luand complet iarna si orice fenomen in restul batranului continent.
Vortexul Iadului? De s-ar prabusi catastrofal pe noi la inceputul lui martie. Dar cred ca o va face cand e prea tarziu, pare mai inchegat si mai al dracu decat in 2020.
Iarna a fost in mai toata jumata nordica a tarii, in unele zone chiar persistenta. E adevarat insa contrastul intre nordul si sudul Romaniei, comparand aceasta iarna ca uscaciune cu cea din 2007. Parca atunci a fost aceasta uscaciune si lipsa de zapada in toata tara, desi nu imi mai amintesc clar. Totusi cred ca un asemenea contrast nu a mai fost de cand se fac observatii meteo! prea extrem sa fie zapada de peste 5 cm in jumatea nordica a tarii, iar in cea mai mare parte a sudului, deloc. Exceptie facand desigur sudul Munteniei si o mica parte din Dobrogea.