Azi, 28 mai, cerul a fost senin in prima parte a zilei, desi s-a acoperit de o pacla care dupa-amiaza a avut o nuanta slaba de roscat. Vantul a suflat in general slab, a fost zapuseala si soare arzator. Temperatura a crescut pana la 32-34 de grade C, iar dupa-amiaza au inceput sa apara nori neconturati, fractocumulus, care aparent nu anuntau nimic deosebit. Dupa ora 16, convectia a devenit foarte puternica, iar norii s-au marit foarte repede. Din N-V a venit un nor cumulonimbus ce parea a fi in disipare, insa cred ca ce vedeam eu era nicovala norului de furtuna. Vantul s-a intensificat, iar cerul s-a acoperit treptat. A inceput sa tune incontinuu la distanta, iar in N si N-E erau cei ma grosi nori si ma asteptam sa ne ocoleasca din nou ploaia, ca de obicei.
Intai a inceput sa picure ,iar ploaia s-a intensificat treptat, pe masura ce veneau nori grosi din N-V si S-V.
Ploua cu picaturi din ce in ce mai mari si albicioase, iar norul, de nuanta gri-roscat se deplasa repede. Am vazut alte dati nori mult mai spectaculosi ca acestia. In plus, am ajuns la concluzia ca 70-80% dintre ploile de vara incep cu picaturi foarte mari care se mai micsoreaza putin pe masura ce ploaia se inteteste.
Azi, am vazut ca picaturile deveneau neobisnuit de mari. Ploaia a devenit treptat torentiala si a fost insotita de grindina destul de mare. Era cat cireasa pietroasa sau cam cat o nuca mai mica
Facea zgomot puternic si semana tot mai mult cu ce am vazut doar la programele de stiri. Nu am mai vazut niciiodata grindina mare cat aceasta, dar stiam ca se putea si mai si, daca norii erau mai grosi. Incepuse sa se albeasca pe jos, am si filmat, insa din cauza emotiilor mi-a cam tremurat mana si nu se vede nimic clar

.
Grindina a durat aproximativ 10 minute, iar la scurt timp norul Cb s-a indepartat de noi si a iesit soarele, iar picaturile se vedeau frumos. dupa- aceea cerul a fost mai mult senin in sudul Bucurestiului. Si la ProTv au vorbit despre vremea extrema de azi
http://www.protv.ro/stiri/social/mai-mu ... icula.html
http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-05-28&id=7116