forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 19, 2026 12:41 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5099 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325 ... 340  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 13, 2023 3:16 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Am ales locul cel mai putin denaturat, observat in 23 de ani de zile. Are semi deschidere si spre SSE. Nu e la mijlocul zidului casei, ci mai spre final spre est.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Slatina
MesajScris: Lun Ian 16, 2023 10:10 am 
Vincentiu_1981 scrie:
Nenea Ceasca, statiile astea meteo pe care le-ai instalat sunt utile doar daca au cele mai bune conditii de amplasare si daca au erori minime, asa incat sa-ti masoare toti parametrii meteo in limita unor erori foarte reduse.
Daca nu, si sigur e asa, atunci sunt degeaba. De ce zic asta? Pai pentru ca-n cazul asta datele masurate nu au nicio relevanta, ci sunt doar de jucarie.

post222613.html#p222613

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 19, 2023 12:35 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

19,8 la anm și 19,2 la mine. Destul de bine. Nu m-am gândit sa compar maximele pana azi la asa zisul record pe ianuarie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 27, 2023 11:25 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Vant ca la carte dar multa ploaie si doar 1 cm de zapada. Zapada mieilor din ianuarie. Mai praf decat 24 martie 2020.

Bumbesti Jiu doar ploaie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 27, 2023 3:50 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ninge. Depus iar 1 cm. Fara vant. Aiurea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 29, 2023 3:30 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Consemnez cel mai mare ciorofleashca event din ultimii multi ani. Dupa ce a viscolit cu 1 cm de zapada si restul numai ploaie, a continuat inca 2 zile cu aceeasi alternanta tampita intre ninsoare si ploaie.

Vineri era dezastru, ciorofleashca e de departe cel mai urat fenomen de iarna, dau mii de astfel de flescaieli pe viscol cu ninsoare pura, mazariche si chiar polei.

Precipitatii multe, 12 ore de vant decent, dar 95% ploaie, 5% ninsoare cu depunere slaba sau fara depunere, au fost multe alte ninsori apoase mult mai faine ca mizeria asta. Cum sa-i zic, ploaie alternata cu ninsoare foarte apoasa? O aiureala totala.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 05, 2023 9:28 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ninsoare surpriza de 6 cm, intre orele 02 si 14, s-a pastrat nor toata ziua si noaptea asta poate o "geruieste" in Targu Mures style.

La Dragasani 20 cm, la Craiova 20 cm, aveam in plan un drum la Craiova/Pielesti si ninsoare l-a anulat. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 23, 2023 8:51 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Bate vantul dinspre est, yes, s-a incheiat cea mai lunga perioada nasoala a iernii, aproape o luna de vant rece uscat vest nord-vestic, hai cu vant de est minim o luna de acum incolo. :mrgreen:

Daca e sa fie frig, sa fie cu zapada sau viscol, daca nu, hai cu 20 C sa opresc consumul de gaz. Combustibil nobil scumpit aiurea de niste dobitoci sau hoti. :evil:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 27, 2023 2:41 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

21 la statia mea astazi. Am oprit incalzirea vreme de 12 ore.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 01, 2023 8:20 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Fenomenele meteo slatinene, trecut, prezent si viitor. Zona asta nu prea misca si vreau sa o trollez, sa o tachinez mereu, deci nu misca de regula, dar daca misca vreodata ceva, o face cand sunt eu plecat. :mrgreen: August 2006 e ceva de povestit nepotilor chiar si cand ai lipsit de la eveniment. Numai ca eu am nepoti, dar din aia de unchi. :lol:

Toti avem ratari de fenomene istorice in palmares. Eu 5 august 2006, Andrei87 viscol 2 ianuarie 2008 Constanta, iceage (ce vremuri, astazi cica ar fi adept AGW) furtuna Bucuresti 2 iunie 2009.

Viitorul la Slatina? Gw sau Negw, Agw sau gw fara A, terenul anual pare impartit intre 2 fenomene:

- averse de ploaie cu activitate electrica moderata si vand moderat ori lipsa, celule diurnally driven vara
- ploi mocanesti cu sau fara vant cand si cand intre octombrie si mai
- ceva ceata si stratusi in rest

Cam atat. Dupa cum vedem, remarcabile ar fi ploile torentiale in sezonul cald, unele avand si 50 mm. Dar manifestari memorabile gen trasnete, vijelii ori grindina devin tot mai putin probabile. Sau nori care sa faca bezna ziua. Ori frumoasele furtuni de noapte care erau pe vremuri, dupa 2009 au disparut.

Aprilie 2022 a fost interesant la final cu ceva oraje nocturne, unul cu putina grindina mica. Nu mai vazusem grindina din 2019, si in 2022 am vazut.

Sus

MesajScris: Mie Mar 01, 2023 9:18 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

La Slatina viitorul meteorologic va insemna ocoliri ale norilor cumulonimbus, ori ca va trece razant pe langa, ori ca vor fi nori care se vor descarca pana la Slatina, iar la Slatina va burnita din nori de terminare a convectiei, ori ca la Slatina va fi doar partea terminala a unui nor cumulonimbus din care va burnita doar 2-3 picaturi pe final, pentru ca torentiala majora s-o dea in forta imediat dupa parasirea zonei.
Oricum ar fi, toate astea vor inseamna PIC - Polul Inhibarii Convectiei.
Insa atentie: o data in viata, poate de 2 ori vor fi posibile furtuni deosebit de puternice, apocaliptice, care sa nu mai fi fost niciodata intalnite in istorie, iar atunci vei vrea sa stai departe de ingrozirea catastrofala care se va putea abate asupra zonei.
La ierni se stie: AGW a terminat iernile si procesul de terminare a iernilor va continua, ceea ce inseamna tot mai multe ploi in cursul iernii, dar si tot mai multe averse de ploaie insotite de descarcari electrice, dar care vor ocoli PIC, cel mai probabil.
Dar iarasi si aici se poate intampla de 1-2 ori in viata sa se produca evenimente majore de iarna, insemnand vreun ciclon catastrofal care sa aduca cantitati colosale de zapada intr-un interval de timp foarte scurt, cu vant devastator. Asta sa se intample posibil si pe o perioada scurta de cateva zile cu o succesiune de viscole puternice.
Dar nu se stie daca le vom mai prinde in viata asta sau in urmatoarea.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mie Mar 01, 2023 9:37 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Neaceasca85 scrie:
Toti avem ratari de fenomene istorice in palmares. Eu 5 august 2006, Andrei87 viscol 2 ianuarie 2008 Constanta, iceage (ce vremuri, astazi cica ar fi adept AGW) furtuna Bucuresti 2 iunie 2009.

Pai daca e adept AGW trebuie sa-l aduci incoa, sa dezbatem mai pe larg despre viitorul climatic al Terrei.

Sus

MesajScris: Mie Mar 01, 2023 9:46 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Iceage e adept Agw, Greta, Nicusor, si in general a propagandei de cea mai joasa speta de pe Digi. Era si inainte cam fanatic, dar acum chiar a ajuns destul de jos omul, din ce am vazut pe pagina lui. Sunt convins insa ca a ramas bun ca prognozist.

Scuze, imi permit sa fac off pe topicul de Slatina, ca nu se supara nimeni.

Sus

MesajScris: Mie Mar 01, 2023 11:13 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Dar AGW nu e o teorie, ci e o realitate indiscutabila si irefutabila.

Sus

MesajScris: Mie Mar 01, 2023 11:17 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

A fost puternică furtuna din 5 august 2006, dar din ce imi aduc aminte a mai fost una prin 2002-2003, atunci vijelia a scos din rădăcină o salcie de 50 de ani si a culcat-o pe gard, plus pomi rupți și țigle zburate.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5099 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325 ... 340  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]