Fenomenele meteo slatinene, trecut, prezent si viitor.
Zona asta nu prea misca si vreau sa o trollez, sa o tachinez mereu, deci nu misca de regula, dar daca misca vreodata ceva, o face cand sunt eu plecat.

August 2006 e ceva de povestit nepotilor chiar si cand ai lipsit de la eveniment. Numai ca eu am nepoti, dar din aia de unchi.
Toti avem ratari de fenomene istorice in palmares. Eu 5 august 2006, Andrei87 viscol 2 ianuarie 2008 Constanta, iceage (ce vremuri, astazi cica ar fi adept AGW) furtuna Bucuresti 2 iunie 2009.
Viitorul la Slatina? Gw sau Negw, Agw sau gw fara A, terenul anual pare impartit intre 2 fenomene:
- averse de ploaie cu activitate electrica moderata si vand moderat ori lipsa, celule diurnally driven vara
- ploi mocanesti cu sau fara vant cand si cand intre octombrie si mai
- ceva ceata si stratusi in rest
Cam atat. Dupa cum vedem, remarcabile ar fi ploile torentiale in sezonul cald, unele avand si 50 mm. Dar manifestari memorabile gen trasnete, vijelii ori grindina devin tot mai putin probabile. Sau nori care sa faca bezna ziua. Ori frumoasele furtuni de noapte care erau pe vremuri, dupa 2009 au disparut.
Aprilie 2022 a fost interesant la final cu ceva oraje nocturne, unul cu putina grindina mica. Nu mai vazusem grindina din 2019, si in 2022 am vazut.