forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 19, 2026 1:33 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5099 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327 ... 340  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Slatina
MesajScris: Lun Apr 03, 2023 12:26 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Au fost ani in care in Slatina ploua chiar zilnic. Chiar si Ion Minulescu ar fi zis ca asta e orasul unde ploua de 3 ori pe saptamana.

Ce se intampla in sudul tarii si in cam tot extracarpaticul de prin 2019 incoace este de domeniul fantasticului.
Pentru ca practic, nu se intampla NIMIC ! Niciun fel de fenomen meteo de tinut minte mai mult de 2-3 zile . Este o liniste totala de mai bine de 4 ani de zile. Nici nu mai tin minte cum se simte un MCS, nu mai stiu ce-i ala viscol in toata regula, ce inseamna sezonul de furtuni de mai-iunie-iulie, sau ciclonii puternici cu ploi mocanesti din lunile de toamna.
Totul este practic dereglat si anormal !!!!

Si pana acum, nu s-a produs schimbarea mult asteptata nici in aceasta primavara. Si deja s-a dus aproape jumatate din anotimp.

Daca nu as sti mai bine, as spune ca vremea este controlata si manipulata in totalitate de vreo entitate/entitati de rahat cu puteri supranaturale , or whatever.
Este iritant rau, tot contextul asta; si cel putin ciudat .... A luat-o pe aratura rau de tot vremea si clima, tot asa cum si oamenii au luat-o rau de tot pe aratura cu tot felul de "bullshituri", zici ca sunt posedati multi dintre ei.....
Deja incep sa-mi vina dracii. M-as intoarce in timp intr-o fractiune de secunda, numai sa nu mai fiu martor la tot pamfletul asta horror, de rasul-plansului, ce se manifesta in ultimii ani pe glob, mai ales in tarile din vest si USA.

But like spoiled, ungrateful children,
they destroyed the gift I gave."
-- Neptune

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 03, 2023 1:53 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

La Slatina oricum e mai greu cu viscolul, puteau bine mersi sa fie 5 ierni consecutive cu viscol in SE si ninsori linistite aici, dar iata ca nimeni nu a avut viscol, nici macar Baraganul consacrat.

In 31 mai 2013 a fost totusi o tentativa de mezoscalar. Spectaculos pentru Slatina fiindca aici ploaia torentiala insotita de vijelie e destul de rara, pot zice 2006, 2010, 2019 drept ani in care am avut asa ceva, 2019 a fost una scurta de tot, de 3 minute.

Predomina torentiala linistita si ninsoarea linistita, e o zona mai greu penetrabila de manifestarile extreme, dar cum ele cam lipsesc in anii astia, e si mai greu, tentativa de mezoscalar, diurnally driven-urile si diluviul din august au facut sezonul 2022 mai bun decat 2021, 2020 nu mai vorbesc, ala bataie de joc, in acel an vremea a tinut isonul mascaradei Covid.

2021 a avut o torentiala de noapte in jurul datei de Sf Ilie dar aia a fost cam singura ploaie din acea vara. Parca a mai fost una in iunie, oricum un sezon cu 2 averse e super secetos.

Sus

MesajScris: Lun Apr 03, 2023 8:10 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

dan2013 scrie:
Neaceasca85 scrie:
Au fost ani in care in Slatina ploua chiar zilnic. Chiar si Ion Minulescu ar fi zis ca asta e orasul unde ploua de 3 ori pe saptamana.

Ce se intampla in sudul tarii si in cam tot extracarpaticul de prin 2019 incoace este de domeniul fantasticului.
Pentru ca practic, nu se intampla NIMIC ! Niciun fel de fenomen meteo de tinut minte mai mult de 2-3 zile . Este o liniste totala de mai bine de 4 ani de zile. Nici nu mai tin minte cum se simte un MCS, nu mai stiu ce-i ala viscol in toata regula, ce inseamna sezonul de furtuni de mai-iunie-iulie, sau ciclonii puternici cu ploi mocanesti din lunile de toamna.
Totul este practic dereglat si anormal !!!!

Si pana acum, nu s-a produs schimbarea mult asteptata nici in aceasta primavara. Si deja s-a dus aproape jumatate din anotimp.

Daca nu as sti mai bine, as spune ca vremea este controlata si manipulata in totalitate de vreo entitate/entitati de rahat cu puteri supranaturale , or whatever.
Este iritant rau, tot contextul asta; si cel putin ciudat .... A luat-o pe aratura rau de tot vremea si clima, tot asa cum si oamenii au luat-o rau de tot pe aratura cu tot felul de "bullshituri", zici ca sunt posedati multi dintre ei.....
Deja incep sa-mi vina dracii. M-as intoarce in timp intr-o fractiune de secunda, numai sa nu mai fiu martor la tot pamfletul asta horror, de rasul-plansului, ce se manifesta in ultimii ani pe glob, mai ales in tarile din vest si USA.

Cred ca glumesti.Au fost atat MCS uri cat si supercelule in sudul tarii in ultimele 2 veri.Ca nu or fi fost la Zimnicea, e alta treaba.La partea cu zapezile si viscolele e adevarat pt ca fie au fost cicloni cu ploaie, fie circulatie nord-vestica :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 03, 2023 10:11 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

MCS-urile au fost mai mult pe Oltenia, nu au maturat tot extracarpaticul cum se obisnuia.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Apr 03, 2023 10:52 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
MCS-urile au fost mai mult pe Oltenia, nu au maturat tot extracarpaticul cum se obisnuia.

Ei na, Magurele 2022 iti spune ceva ? Sau nordul Munteniei 2021 ? Nu numai pe Oltenia asadar.Ca nu au maturat tot extracarpaticul e alta treaba :)

Sus

MesajScris: Lun Apr 03, 2023 12:16 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Bragadiru-Mihăilești mai degrabă, în 2022.

Sus

MesajScris: Lun Apr 03, 2023 4:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

aris86 scrie:
Bragadiru-Mihăilești mai degrabă, în 2022.

Nu. Este vorba de Turnu Magurele --> Rosiori de Vede. Cu multi copaci rupti in Turnu-Magurele. Circulatie SSV->NNE, una dintre cele mai avantajoase circulatii pentru furtuni in zonele de ses din Oltenia si vestul extrem al Munteniei. Vara trecuta, cand Zimnicea a fost ocolita masiv.

But like spoiled, ungrateful children,
they destroyed the gift I gave."
-- Neptune

Sus

MesajScris: Lun Apr 03, 2023 7:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

MCS-urile astea au fos mai sud/sud-estificate si partea cea mai sexoasa a picat la bulgari, cu Oltenia in partea din spate, de aia Ovidiu a avut mai mult torentialitate la Slatina si nu ceva sever :)

Sus

MesajScris: Lun Apr 03, 2023 10:40 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Aia este altceva, am vazut filmulețe de la Turnu Magurele, da mi-ar fi placut să fi fost prin preajmă atunci.

Sus

MesajScris: Lun Apr 03, 2023 10:42 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Se potolește si Ovidiu, cand îi va zbura acoperișul la casă sau distruge mașina de la grindină, să vezi ce cuminte o să fie apoi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 04, 2023 10:20 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Acoperisul e Lindab 2011, nu zboara. La fratele o bucata de Bilka 2018 face dang-dang mereu la rafale. :lol:

Grindina da, nasol cu masina, nu am Casco la ea, dar m-as bucura sa sparga panourile fotovoltaice la vecini. :twisted: Pentru ca le urasc, nu admit asa ceva pe case. :mrgreen:

Ultima oară modificat de Neaceasca85 pe Mar Apr 04, 2023 10:25 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 04, 2023 10:23 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

22,4 mm Slatina, 21,2 mm Mesti, average wind 34,2 km/h Slatina si 37,2 km/h Miesti.

La 2 noaptea pana de curent 18 minute la Miesti dar oricum senzorii fiind cu baterii, nu rateaza nimic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 04, 2023 7:22 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Slatina 30,4 mm cu 34,2 average wind, Miesti 30 mm cu 40,2 average wind.

Rafala este peste 60 km/h la aceste medii de vant.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 14, 2023 11:15 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Cod galben esuat. S-a inverzit harta.

Vant de est toata ziua, cativa stropi, un apus superb cu delimitare senina exact catre vest, multa virga in altitudine, cam asta a fost.

Fulgerele isi faceau aparitia in SV dar a apus soarele si au disparut. A tunat la Izvoarele, Prahova in jurul orei 21.

Sus

MesajScris: Sâm Apr 15, 2023 12:17 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si in Bucuresti la fel, n-a fost mai nimic. Nu inteleg cei 65 km/h de la Baneasa. In oras nu a fost cine stie ce.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5099 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327 ... 340  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]