forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 20, 2026 2:39 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16070 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 1072  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Mie Mai 28, 2008 10:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dupa ce a trecut acest nor gros, ploaia s-a intetit si a aparut grindina :) 28 mai, in jurul orei 17.

Fişiere ataşate:
Comentariu fişier: Nor cumulonimbus
acesti   nori au  adus  grindina- 28   mai.jpg
acesti nori au adus grindina- 28 mai.jpg [ 19.52 KiB | Vizualizat de 3075 ori ]
Sus

MesajScris: Joi Mai 29, 2008 9:54 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 29 mai vremea este racoroasa, la statia Filaret erau doar 13 grade la ora 8 dimineata. In cursul noptii vantul a suflat moderat cu unele intensificari, iar temperatura este in scadere fata de ziua de 28 mai. Presiunea este in crestere, de 758 mmHg.

Am si confirmarea ANM ca ieri dupa-amiaza, 28 mai au fost averse de ploaie insotite de grindina, incluzand statia Filaret Bucuresti, insa nu se precizeaza si dimensiunea aproximativa a bucatilor de gheata, despre care presupun ca au fost aproape cat nuca!
http://www.inmh.ro/index.php?id=262

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 3:10 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

cantitatea de apa cazuta la filaret a fost de 6l/mp,iar la realitatea tv se spunea despre ploaia torentiala si furtuna exceptionala care are loc in bucuresti......6l/mp cred ca este o cantitate care nici nu merita comentata,insa deja mam obisnuit cu realitatea tv...iar la baneasa 2l/mp....

Sus

MesajScris: Joi Mai 29, 2008 10:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Intr-adevar, cantitatea de precipitatii pe mp a fost redusa la Bucuresti, insa grindina a fost spectaculoasa. La Moreni insa, am auzit ca grindina a fost cat nuca si a produs pabube insemnate.
http://senzational.tv/masini/grindina-c ... oreni.html

Sus

MesajScris: Vin Mai 30, 2008 10:26 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 30 mai cerul este senin, doar ceva nori cirrus, vantul sufla slab, iar de dimineata erau in jur de 16 grade C. Presiunea atmosferica este in usoara scadere, 756mmHg.
Azi nu sunt conditii de ploaie la Bucuresti si vor fi in jur de 27 de grade C. :cry:

Sus

MesajScris: Dum Iun 01, 2008 10:17 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe 31 mai, cerul a fost mai mult senin, cu vant slab si soare arzator, iar maxima a fost de 28 de grade C
Azi, 1 IUNIE cerul este mai mult inorat, iar la ora 9 dimineata erau 19 grade C la statia Filaret . Presiunea atmosferica este de 751 mmHg.
Azi au spus ca vor fi conditii de ploaie la Bucuresti. :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 01, 2008 3:46 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Starea vremi pe topicul dedicat :
http://www.meteorologie.ro/modules.php? ... opic&t=291

Sus

MesajScris: Lun Iun 02, 2008 8:46 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe 1 iunie cerul a fost variabil, iar seara vremea a fost usor instabila si a plouat slab, fara descarcari electrice.
Azi, 2 iunie vremea a fost racoroasa, insa soarele a fost arzator. A suflat vant destul de rece din N, N-V, cerul a fost variabil si au fost nori altocumulus lenticulari pe parcursul dupa-amiezii.
Presiunea atmosferica este de 756 mmHg.

Sus

MesajScris: Mie Iun 04, 2008 11:24 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe 3 iunie cerul a fost variabil in prima parte, predominand norii cumulus humilis, iar din a doua parte a zilei, cerul a fost mai mult senin. Desi soarele era arzator, la umbra a fost racoare, iar maxima nu cred ca a depasit 23 de grade C. Vantul a suflat moderat din N-E. Cred ca si de aceea a fost mai racoare.
Azi, cerul este senin si destul de limpede, vantul slab, iar temperatura in crestere fata de zilele trecute.
Presiunea atmosferica este in usoara scadere fata de zileel trecute, acum fiind de 752 mmHg.
Din pacate, azi nu prea sunt sanse de ploaie. :roll: :(

Sus

MesajScris: Joi Iun 05, 2008 3:46 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 5 iunie vremea este calda si cer variabil inca de dimineata. In prima parte a zilei, au predominat norii altocumulus, dar treptat au inceput sa apara cumulus mediocris simpli, dar si pileus. Acestia indica vreme in general instabila.
Cerul s-a acoperit in mare parte, iar convectia este relativ intensa, iar vantul slab. Temperatura este de 25-26 de grade. Pacat ca nu este si m ai cald, ca ar fi fost sanse sa vina ceva frumos :) Oricum, spre seara cred ca vor fi sanse de ploaie :D
Presiunea atmosferica este de 749, in usoara scadere.

Sus

MesajScris: Vin Iun 06, 2008 11:44 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 6 iunie cerul este variabil inca de dimineata. Au fost nori cumulus, care s-au mai rarit, au fost si ceva altocumulus, iar vantul sufla din N-E. La ora 10 erau 19 grade la Filaret, si nu s-a incalzit cine stie ce, deocamdata. Presiunea atmosferica este de 751 mmHg.
Ieri seara cerul a fost variabil iar in N-V au fost nori Cb din care a plouat slab la noi, in jurul orei 18.

Sus

MesajScris: Sâm Iun 07, 2008 11:01 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 7 iulie vremea este mai calda ca ieri, 6 iulie, cerul mai mult senin, desi predomina norii cirrostratus deocamdata. La ora 9 dimineata erau 20 de grade la statia Filaret, vantul sufla slab, iar presiunea atmosferica este de 751 mmHg.
Sansele de ploaie sunt reduse pentru azi :cry: :cry:

Sus

MesajScris: Sâm Iun 07, 2008 10:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Tot pe 7 iunie vremea a devenit instabila, iar la ora 13 si 14 a fost o aversa scurta si abundenta de ploaie, fara descarcari electrice, care m-a prins la scurt timp dupa ce am plecat de acasa.
Cerul a fost variabil toata ziua, au predominat norii altocumulus, stratocumulus din cand in cand si norii cumulonimbus cu averse locale, insa nu am auzit descarcari electrice, desi in prima parte a zilei a fost destul de cald si convectie destul de puternica.
Spre seara, in E si S-E s-a putut vedea un nor intunecat negru ce parea a fi cumulonimbus arcus, insa ne-a ocolit din pacate. Nici atunci n u a fulgerat, ceea ce inseaman ca norii n u au fost cu dezvoltare foarte puternica pe verticala :?
Am facut cateva poze la acei nori, care din pacate n u se vad in intregime deoarece le-am facut de la mine din balcon. ( In cursul serii de 7 iunie a plouat slab mai multe ore si s-a racorit bine :) )
CINE DORESTE SA VADA FOTOGRAFIILE, POATE INTRA LA GALERIA FOTO, SECTIUNEA NORI.

Sus

MesajScris: Dum Iun 08, 2008 2:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 8 iunie cerul este variabil, mai mult noros. Predomina norii altocumulus stratiformi, dar si nori cumulus. La ora 13 si 14, moment cand ieri 7 iunie a plouat torential, au fost nori altocumulus mammatus in N-V, pe care i-am fotografiat.
Vremea este racoroasa, cu 21 de grade la ora 12, vantul este moderat cu unele intensificari si conditii de ploi in aversa. Presiunea atmosferica este de 753 mmHg, in usoara crestere.

Fişiere ataşate:
Comentariu fişier: Nori altocumulus stratiformis mammatus in N-V
Picture 009.jpg
Picture 009.jpg [ 21.83 KiB | Vizualizat de 2891 ori ]
Sus

MesajScris: Lun Iun 09, 2008 10:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 8 iunie, vremea a fost racoroasa de dimineata, iar cerul variabil. In cursul zilei s-a incalzit, soarele a fost arzator, iar la umbra au fost in jur de 28-30 de grade C. Pe parcursul zilei au predominat norii cumulus congestus, care seara au avut convectie puternica, iar in intervalul orar 17- 20, au fost averse puternice cu caracter torential local, oraje si unele intensificari de vant. Cele mai puternice averse au fost in N-V si S-V.
Presiunea atmosferica este de 756 mmHg, in scadere.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16070 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 1072  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]