forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 01, 2026 8:08 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16661 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060 ... 1111  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Sâm Iun 21, 2025 10:47 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Primul val canicular incepe sapt viitoare. Daca se mentin prognozele, in intracarpatic am putea avea multe recorduri de caldura pe iunie. La Cluj de ex, Icon are maxima 37c (cu 25c la 850 mb!), iar recordul pe iunie este 36,0.

Meanwhile, maine dimineata posibil sa coboare sub zero la Lucina. Am mai avut un -2,0 in 15 iunie.

Sus

MesajScris: Sâm Iun 21, 2025 12:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sînt rămășițele ăstuia de acum din vestul Europei, nu?

Sus

MesajScris: Sâm Iun 21, 2025 1:10 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

N-as spune ramasite, pt ca va fi alimentat in urmatoarele zile cu aer tropical aditional. La SV de noi, prin Serbia, sunt posibile chiar valori de 41-42 C. Si la noi s-ar putea atinge pragul de 40 sau chiar depasi usor, dar mai e pana atunci.

Sus

MesajScris: Sâm Iun 21, 2025 4:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Am înțeles. Tiparul ăsta V-SV deja e tradiție pentru iunie în ultimii ani. Mai toate recordurile de maximă de iunie din intracarpatic poartă data 2020+.

Sus

MesajScris: Sâm Iun 21, 2025 5:34 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Calafatul a fost singura statie cu mai multe zile de canicula in primele 2 decade din aceasta luna iunie 2025 + cateva statii prin vest care au avut pana acum una sau chiar doua zile caniculare.

Tot Calafatul va fi buricul targului si saptamana viitoare (39, poate chiar 39,5 C, pe valoarea asta mizez eu). Calafatul si vestul tarii, acolo e teroarea, dar si o parte dinintracarpatic. Jumatatea de est a Romaniei putin mai ferita miercuri si joi.
La mine cam 37-38 grade C , joi, si poate si vineri. Poate se mai inmoaie pana atunci. Asa sper! Poate vin si niste furtuni, la urma, chiar daca pentru moment nu se estimeaza nimic prin modelari.

Heimr fellr, allt dó'
Sólin kólnar, Nótt varir.

Sus

MesajScris: Dum Iun 22, 2025 11:28 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Fereasca Dumnezeu! Mai sunt atatea zile din iunie si deja ne ia in primire canicula ordinara, iar eu speram (ca prostul) ca pana la sfarsitul lunii nu vor depasi temperaturile pragul de 31-32 grade, cu unele episoade chiar racoroase. Verile au devenit imposibile, insuportabile, sufocante si mizerabile. Ploi in urmatoarea perioada? Vise, taica! Canicula vine la pachet cu seceta :( ...

Sus

MesajScris: Dum Iun 22, 2025 6:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nici nu e prima zi de caniculă și aerul deja e uscat, cu 19% umiditate relativă la Calafat. Dacă chiar se va sări de 38, umiditatea s-ar putea duce și la 11, 12%.

Sus

MesajScris: Lun Iun 23, 2025 1:14 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

singuratic83 scrie:
Fereasca Dumnezeu! Mai sunt atatea zile din iunie si deja ne ia in primire canicula ordinara, iar eu speram (ca prostul) ca pana la sfarsitul lunii nu vor depasi temperaturile pragul de 31-32 grade, cu unele episoade chiar racoroase. Verile au devenit imposibile, insuportabile, sufocante si mizerabile. Ploi in urmatoarea perioada? Vise, taica! Canicula vine la pachet cu seceta :( ...

Deci sa dea toti dracii: luna asta iunie 2025 cred ca este pe locul I cea mai secetoasa luna iunie din toata istoria masuratorilor meteorologice.
Si ce este si mai grav, este faptul ca in continuare in modelari nu sunt estimate precipitatii in urmatoarele cel putin doua saptamani...

Deja incepe vara asta sa se asemene perfect cu abominatia de vara 2024.

Am zis ca hai: o fi fost vara 2024 vreo anomalie din aia, cum vezi o data la 5-10 ani, dar nici vorba: este deja noua "normalitate" --> sa ai mereu numai veri din astea ireal de secetoase si cu episoade prelungite si foarte dese de canicula, cu mici pauze in care maximele termice zilnice nici macar nu scad sub 31-33 grade C.... :cry:

Heimr fellr, allt dó'

Sus

MesajScris: Lun Iun 23, 2025 8:23 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Or să mai vină ploi în week-end, nu trebuie să cazi în cealaltă extremă.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 23, 2025 11:09 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pe vineri si vineri noapte imi apare ceva dar cu cantitati mici.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Iun 23, 2025 11:31 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Pe vineri si vineri noapte imi apare ceva dar cu cantitati mici.

aris86 scrie:

Or sa vina da, insa doar la Bucuresti vin torentialele.... Probabil iarasi cumulonimbusi din aia locali, coborati dinspre Meridionalii estici, care n-au cum sa ajunga pana la Dunare in 99% din cazuri, si-n niciun caz in sud-vestul Munteniei....

GFS pana luni, peste o saptamana. Cantitati cumulate. La mine nimic . Doar canicula continua, inclusiv sambata si duminica (ca s-a schimbat schimbarea si acum imi arata numai tempeaturi de +35 grade C pentru tot weekendul) .... :

Deci in doua-trei rulari ale modelului , de la 30-31 grade C pentru sambata , a urcat prognoza acum pentru 34-35 grade C sambata... :( Pana sambata se fac dracului 45 grade C

Imagine

Heimr fellr, allt dó'

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 23, 2025 12:32 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Bucurestiul are unele avantaje fata de Slatina pe unele circulatii. Circulatiile ce avantajau Slatina in ambele sezoane, cald si rece, nu prea se mai fac.

Ar fi trist ca din 2025 sa raman doar cu luna mai drept amintire. Inca mai sper la ceva in iulie, august sau septembrie.

Ca sa am ce am avut pe 6 mai la Slatina, a fost nevoie ca in Mehedinti grindina sa faca ravagii. :lol: :lol:

Sus

MesajScris: Lun Iun 23, 2025 2:55 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

aris86 scrie:

Poate doar, cel mult, niste ploi locale. Cu daca si parca inainte.
Ca idee, iti dau un exemplu din Bucuresti, de acum vreo 2 saptamani: intersectia Ferdinand-Mihai Bravu a plouat torential timp de 5-10 minute spre lasarea serii, in timp ce in zona Cismigiului abia daca a picurat asa... din senin, cum s-ar spune, cu un tunet infundat. Alt exemplu din Ilfov, Chitila: dincolo de calea ferata Bucuresti-Ploiesti ploua de nu mai vedeai nimic in jur, iar in sat pe deal totul era complet uscat, fara vreo adiere de vant, distanta dintre cele doua puncte fiind doar de 200-300 metri maxim.

Deci, in Bucuresti/Ilfov nu curge lapte si miere la capitolul precipitatii din abundenta. N-am gasit o explicatie, nici macar atunci cand la orele amiezii se intunecase bine de tot cerul, dar nu s-a intamplat absolut nimic. Si ma mai gandesc acum, ca aceste ploi locale nu fac altceva decat sa ridice umiditatea la un grad maxim.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 23, 2025 5:24 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ploile alea sunt mai mult pe oras in Bucuresti, generate de caldura urbana. Ploua ca sa creasca blocurile, cum dintotdeauna se exprimau pe aici cei de la tara nervosi ca ploua in Slatina si la ei nu.

Sus

MesajScris: Mie Iun 25, 2025 2:24 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Gfs tot cu 42c la Calafat maine. Indoi-m-as sa se intample. Poate un 40 maxim.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16661 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060 ... 1111  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]