Andrei87 scrie:
Vor fi zone la sub 800m, chiar sub 500m unde va ninge totusi mult: podisul Mehedinti, bazinul superior al vaii Jiului, chiar si pe valea Cernei (dar de la Herculane in sus). Nicio statie Anm amplasata in aceste zone.
Mdaa, pacat ca nu sunt statii ANM si prin zonele acelea... Petrosani vad ca sta prost cu temperatura ... la aceasta ora inca are +3 C. La fel si Pades
Racirea se face pericarpatic, in aceste ore, dinspre sudul Moldovei catre nord-estul si centrul Munteniei. Mai spre dimineata ajunge racirea si-n sud-vestul extrem al Munteniei, poate chiar mai devreme... greu de spus.
Poate ca la Bumbesti Jiu o sa iasa ceva, dar de supercell nu mai stiu nimic de multa vreme. La ce vant este acum afara, iesea de un viscol ca lumea in estul Olteniei si-n vestul Munteniei.
Parca din ce in ce mai greu cu viscolele iarna in Campia Romana... Ultimele pe care le-am prins eu, mai puternice, sunt cele din februarie si martie 2018 si cel din decada III a lunii noiembrie 2018, dar cel din noiembrie 2018 a fost mai din scurt asa si mai de scurta durata. De atunci au mai fost ierni cu strat de zapada , dar nimic memorabil .
Intre-timp, vad ca la Bucuresti deja a scazut temperatura la +1 grad C si a inceput ploaia sa se transforme in lapovita si ninsoare. Primii fulgi de nea din capitala din sezonul 2025-2026.
Analiza lui supercell pe luna decembrie anii 2000 - 2025.