forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Mai 11, 2026 9:11 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14559 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968 ... 971  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 01, 2026 11:58 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pana la primavara as vrea un viscol puternic aici, nu stiu daca va fi.

E o iarna mai buna decat ultimele 5, clar, dar pana la ce imi place mie, e cale lunga.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 02, 2026 12:03 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

singuratic83 scrie:
Ninge frumos, viscolit, cu fulgi mari si in Chitila spre deal. Deja, pe alocuri s-au depus 5-7 cm usor, dar in anumite zone cred ca sunt vreo 10-20 cm pe unde a fost troienita zapada. Daca o tine tot asa constant ori se-nteste, cred ca dimineata o sa fie un strat decent, de cel putin 35-40 cm. Si asta, multumita doar temperaturilor negative (-6C), ca altfel era mult mai greu sa se depuna.
Asta da iarna! Cred ca n-am mai trait asemenea episoade hibernale decat in ianuarie 2012, odata cu acel strat de peste 60 cm in Bucuresti.

Nu se compara cu 2012(nu uita de 2014, de 2018), cand eu am avut un strat absolut istoric, din vreo 3 basculari cumulate. Iarna asta e mult mai rece decat ultimele 5 dar tot nu sar de 5-10 cm de zapada.

E o revenire la normal, nu o razbunare pentru ce nu a fost dupa 2020. :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale 2
MesajScris: Lun Feb 02, 2026 12:22 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

singuratic83 scrie:
Ninge frumos, viscolit, cu fulgi mari si in Chitila spre deal. Deja, pe alocuri s-au depus 5-7 cm usor, dar in anumite zone cred ca sunt vreo 10-20 cm pe unde a fost troienita zapada. Daca o tine tot asa constant ori se-nteste, cred ca dimineata o sa fie un strat decent, de cel putin 35-40 cm. Si asta, multumita doar temperaturilor negative (-6C), ca altfel era mult mai greu sa se depuna.
Asta da iarna! Cred ca n-am mai trait asemenea episoade hibernale decat in ianuarie 2012, odata cu acel strat de peste 60 cm in Bucuresti.

Si cand te-ai trezit, ai realizat ca a fost un vis.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Feb 02, 2026 12:29 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Neaceasca85 scrie:
Nu se compara cu 2012(nu uita de 2014, de 2018), cand eu am avut un strat absolut istoric, din vreo 3 basculari cumulate.

Pai, in 2012 iarna a luat startul timid de tot, abia in a doua jumatate a lui ianuarie si-a intrat in drepturi. Cu un vant anemic initial, fara mari surprize, dar a nins abundent (parca eram intr-o statiune din Maramures sau Elvetia) in mai multe zile. Eu, cum am si unele probleme locomotorii, in parcul Cismigiu din capitala, abia am zarit un strat de 40-45 cm, aproximativ. Cred ca merge comparatia asta, bineinteles, cu conditia sa ninga la fel de abundent toata noaptea, chiar daca in 2012 au fost temperaturi mai mari la inceputul ciclonului respectiv.

Sus

MesajScris: Lun Feb 02, 2026 12:30 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Andrei87 scrie:
singuratic83 scrie:

Si cand te-ai trezit, ai realizat ca a fost un vis.

Adica?!?

Andrei edit: vezi mai sus bolduit.

Sus

MesajScris: Lun Feb 02, 2026 9:13 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Fucking filaret...

Fişiere ataşate:
SZA_orar_interpolat (20).png
SZA_orar_interpolat (20).png [ 1.04 MiB | Vizualizat de 595 ori ]
Sus

MesajScris: Lun Feb 02, 2026 10:38 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

sorifin scrie:
S-a dus azi stratul. La amiaz si la Mures am trecut la sub jumatate din suprafata solului cu zapada, dupa ce dimineata inca s-a raportat strat peste jumatate. Practic, am avut 32 de zile cu strat continuu pe sol, intre 1 ianuarie si 1 februarie. Ultimele statii la care s-a topit stratul azi sunt Blaj, Turda si Mures. Foarte tare, ce sa zic. Nu ma asteptam. Dar m-am cam saturat. As vrea sa vina primavara. Cand vad ce maxime sunt azi in nordul Moldovei ma apuca jalea :lol:

La Blaj încă se raportează strat de 1 cm. Doar că aici doar dimineața, o dată pe zi se raportează pe harta de pe site. Și am omis Huedin, dar și stația asta este destul de sus, 560 m.

Sus

MesajScris: Lun Feb 02, 2026 10:52 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

steaua scrie:
sorifin scrie:
S-a dus azi stratul. La amiaz si la Mures am trecut la sub jumatate din suprafata solului cu zapada, dupa ce dimineata inca s-a raportat strat peste jumatate. Practic, am avut 32 de zile cu strat continuu pe sol, intre 1 ianuarie si 1 februarie. Ultimele statii la care s-a topit stratul azi sunt Blaj, Turda si Mures. Foarte tare, ce sa zic. Nu ma asteptam. Dar m-am cam saturat. As vrea sa vina primavara. Cand vad ce maxime sunt azi in nordul Moldovei ma apuca jalea :lol:

La Blaj încă se raportează strat de 1 cm. Doar că aici doar dimineața, o dată pe zi se raportează pe harta de pe site. Și am omis Huedin, dar și stația asta este destul de sus, 560 m.

La Huedin posibil ca a nins un pic azi noapte. Dar la Blaj nu cred, clar raportarea stratului acolo nu e umana.

Sus

MesajScris: Mar Feb 03, 2026 8:09 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Not bad

Fişiere ataşate:
Screenshot_20260203_070432_Chrome.jpg
Screenshot_20260203_070432_Chrome.jpg [ 212.11 KiB | Vizualizat de 505 ori ]
Sus

MesajScris: Mar Feb 03, 2026 8:34 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Chiar și Băneasa a performat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 03, 2026 12:20 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

In functie de stratul de zapada.

Sus

MesajScris: Vin Feb 06, 2026 10:00 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

73 mm la Ramnicu Sarat in ultimele 24h.

Sus

MesajScris: Vin Feb 06, 2026 11:34 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mi se par imense cantitatile de precipitatii din zona Curburii. Acolo din pacate numai de ploi au parte, au avut strat 0 cam toata iarna...intre Buzau si Focsani. Observ insa ca Centrul tarii cantatile de precipitatii sunt mici si f mici. Cam in toata zona Central Europeana e deficit mare de apa. In contrast fix zonele vaduvite de precipitatii, au excedente in ultima perioada( Spania, Grecia si Sudul Romaniei, Bulgaria)

Sus

MesajScris: Vin Feb 06, 2026 11:42 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Mediterana activă duce la precipitații excedentare in sudul, Sud-Estul și estul Europei, până și Ucraina/Rusia au prins precipitații bune in sezonul toamnă-iarnă.

Sus

MesajScris: Vin Feb 06, 2026 12:05 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

mircead scrie:
Mi se par imense cantitatile de precipitatii din zona Curburii. Acolo din pacate numai de ploi au parte, au avut strat 0 cam toata iarna...intre Buzau si Focsani. Observ insa ca Centrul tarii cantatile de precipitatii sunt mici si f mici. Cam in toata zona Central Europeana e deficit mare de apa. In contrast fix zonele vaduvite de precipitatii, au excedente in ultima perioada( Spania, Grecia si Sudul Romaniei, Bulgaria)

La Penteleu din 24mm cazuti la temperaturi negative, stratul a scazut cu 2 cm. O fi fost freezing rain pe acolo, desi de la statie se raporta lapovita, ninsoare, dar nu stiu cat de umane erau observatiile alea. Pe sondajul baneasa izoterma de 0c era pe la 1800m, Penteleu e la 1600. Nici vantul nu a rupt, sa zici ca a spulberat toata zapada de pe platforma.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14559 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968 ... 971  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]