Andrei87 scrie:
Ce furtuna uriasa a ocolit Zimnicea...au ajuns doar resturile

Această minunăție celestă a fost, la o distanță de aprox. 5-10 km. de mine :
Deși se auzeau bubuituri puternice din ea, fulgerele nici nu se vedeau, doar foarte difuz, din cauza "perdelei" foarte groase de apa din celulă
Trebuia să mă fi dus undeva pe câmp, în afara localității, să-i fi făcut poze din câmp deschis în toate direcțiile, pentru că aceste poze nu-i fac suficientă dreptate, pe cât ar fi meritat celula asta

!
Frumușică foc!

Văzută pe viu, a fost superbă

Mi-a cam părut rău că m-a ocolit "la mustață" furtuna aceasta

, pentru că sunt sigur că la cum arăta a avut downburst din acela blană, cu ploaie "fum" și vânt puternic în miezul ei (și pentru că nu se vedeau mai deloc fulgerele din interiorul furtunii, doar se auzeau tunetele puternice, semn clar de intensitate mare a precipitațiilor de acolo din nucleu), dar am prins și eu ceva vânt, cu o torențială scurtă, 3 l/mp , din marginea posterioară sud-estică a celulei.
Oricum, foarte productive aceste 3-4 zile. Pământul este acum îmbibat bine de tot cu apă.
Azi-noapte , chiar la miezul nopții , eu am avut o torențială decentă, cu 14-15 l/mp în 15 minute.
La mine am avut așa, de miercuri de când au început să-și facă prezența primele averse și până în această seară, (am vărsat pluviometrul de 3 ori, pe parcursul acestor 4 zile) -->>
-->> 8.5 l/mp + 25 l/mp + încă 7.5 l/mp de dimineață de la ora 08:00 și până acum == 41 l/mp cumulați la mine din această săptămână ploioasă.La stația ANM mai puțin de atât, în total; a cam fost ocolită de mai toate aversele importante (nu ocolită pe deplin, dar a tot ratat, sistematic, grosul celulelor).
Sunt unele zone, punctuale, prin sudul și sud-estul județului, ce au prins lejer peste 50-60 l/mp cumulați în ultimele 4 zile , cele care au luat din plin cele mai puternice celule. Prin zona lui/ sau destul de aproape de
Aris86, și pe la câțiva km sud-est de mine.
Până la urmă, a avut dreptate ICON-ul, cu până la 40-60 l/mp cumulați în jumătatea de sud a județului pe parcursul acestei săptămâni