Andrei87 scrie:
Dar cred ca merita pusa si harta cu maximele de ieri, sa se vada cat de brutal a fost frontul rece. La Ianca 0c dupa 27c. Dupa cele mai ridicate temperaturi din ultima decada de aprilie, dimineata urmatoare am avut cele mai scazute minime. Sincer nici nu ma asteptam sa scada asa mult, m-am gandit ca mai ramane turbulenta reziduala in atmosfera dupa vantocul de ieri din toata tara.
Ba chiar ieri mi se pare ca au fost cele mai ridicate temperaturi din anul 2026, pana la aceasta data! Daca nu chiar printre cele mai ridicate temperaturi de la sfarsitul lui septembrie 2025 si pana azi; vad pe harta un 27,5 C la statia de la Filaret si la Urziceni .
Ce fain ar fi fost ca frontul acesta rece sa fi avut o cu totul alta configuratie si sa fi venit la pachet cu niste furtuni convective severe, bine organizate, pe suprafete foarte intinse.
Dar, nu a fost sa fie de data aceasta
Pe harta ANM cu precipitatiile de ieri, apare 0 la toate statiile ANM; practic un front rece complet uscat, dar care a excelat la vant puternic uscat si a adus amplitudini termice foarte mari pe distante mici in spatiu si timp.