Andrei87 scrie:
Dane, ai facut macar niste poze? Structura sigur a fost misto.
Poze la ce, ca nici macar nu am vazut-o deloc... Cand am timp liber si le prind, mereu le-am facut poze si//sau filmulete; de data asta am avut ghinion
Cand am ajuns eu acasa, celula aceea era deja dusa demult peste granita, la bulgaroi.
Doar am gasit putin peste 1 l/mp in pluviometru si cand m-am uitat pe istoricul radarului ANM, am vazut ce furtuna a trecut prin apropiere pe la 18:30, 19:00, doar ca era deja consumata
A mai venit insa in mare viteza, chiar la miezul noptii, o a doua celula (mult mai slaba, totusi) care s-a format pe la vest de orasul Pitesti, a trecut chiar pe la vest de Alexandria si a ajung extrem de repede la mine chiar la miezul noptii (in declin insa acea celula) cu vijelie si o torentiala scurta de 5-6 minute , care a mai lasat inca 5 l/mp.
In legatura cu structura aia blana de la 18:40, 18:50, pe care eu am ratat-o, am facut insa azi rost de o poza de la cineva care i-a facut si un scurt video , cand inca era pe la vreo 10 km distanta.
Din spusele celor de prin Nasturelu (pe acolo pe unde a trecut), a fost vijelie puternica cu torentiala "fum". Fara caderi de grindina, insa.
Totusi eu cred ca a avut si ceva grindina, undeva mai la nord, pe campurile alea, cand a fost ea la apogeu, cam pe unde era si movul ala pe radar.
Si video-ul :
https://streamable.com/tpg8it?src=player-page-share