forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 20, 2026 3:57 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16070 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 1072  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 4:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

La Bucuresti continua sa fie deosebit de cald, desi 37 de grade au fost doar pe 24 iunie.
Pe 25 iunie cerul; a fost mai mult senin in prima parte a zilei, iar dupa-amiaza a fost variabil, deoarece au fost la un moment dat nori altocumulus stratiformi veniti din vest, insa cerul s-a degajat, lasand soarele sa arda in voie. Maxima a fost ieri de 34-35 de grade C si disconfort accentuat. :roll:
Nici azi, 26 nu este mai bine, cerul fiind si mai senin ca pe 25 iunie. E adevarat ca sunt ceva nori cumulus convectivi care ar putea produce averse locale puternice, in caz ca ar fi conditii si ar aparea nori Cb. Vantul sufla moderat, soarele este foarte puternic, si este canicula la ora 16: 38, deoarece la statia Filaret sunt 35 de grade C. :cry: :(
Presiunea atmosferica este de 754 mmHg, in usoara scadere.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 27, 2008 12:13 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

omul este din Targu Mures, sau din zona dupa cum scrie acolo.
Am incercat sa fac signup dar scrie asa :
"Stormtrack has existed for 31 years and relies on the highest possible level of discussion quality. Therefore we currently do not accept open signups and we screen all applications. To apply, send an email to: applications@stormtrack.org.

You will need to include your real name, desired password, and a personal introduction explaining who you are and why you want to join Stormtrack. Preferential treatment is always given to meteorological faculty members and those applying from a noaa.gov or afwa.mil address.

Applications go into an application pool and are handpicked. This may take days to weeks. If you have not been picked, it simply means that no one feels comfortable vouching for you or that no one has had a chance to do so. Complaints and requests for your status will be discarded as this is a pool, not a processing queue, and no particular individual is responsible for handling the contents of the pool. If and when you are picked, you will get an email from your sponsor with your username and password.

- The Stormtrack staff"
Drept care ma las pagubas, ca nu-s meteorolog cu carte (ma rog, nici amator nu-s)

Sus

MesajScris: Vin Iun 27, 2008 4:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 27 iunie vremea este din nou deosebit de calda la Bucuresti. vantul sufla moderat, temperatura a ajuns dupa-amiaza la 33-34 de grade. Au fost ceva nori altocumulus, iar din a dopua parte a zilei, predomina norii cumulus convectivi, iar cerul este paclos, cred ca este din cauza nisipului venit din Sahara. Presiunea atmosferica este de 753 mmHg, iar conditiile de ploaie sunt reduse deocamdata. :cry:
Da, pacat ca nu putem intra in legatura cu acel domn care a fotografiat supercelula de la Tg Mures, dar poate va veni dansul pe site-ul nostru, pana la urma, ramane de vazut.

Sus

MesajScris: Sâm Iun 28, 2008 9:42 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 28 iunie, vremea va fi din nou caniculara du-a-amiaza, avand in vedere ca la ora 8 dimineata erau deja 22 de grade.
Presiunea atmosferica este de 754 mmHg, iar sansele de ploaie sunt reduse. :cry:

Sus

MesajScris: Sâm Iun 28, 2008 2:04 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Acum, ( 28 iunie ) la ora 13 si 11, la scurt timp dupa ce am iesit de la spital, am vazut ca cerul s-a inorat, sunt nori cumulus si stratocumulus convectivi, iar intre Giurgiu si Bucuresti este o furtuna restransa, a carei evolutie pare foarte incerta, norii vad ca se deplaseaza de la E, NE spre S, cam asaceva. Convectia este destul de puternica, iar cerul este mai mult noros, insa ma tem ca si de aceasta data ne va ocoli ploaia :roll: Pe mine se pare ca furtuna ne ocoleste, dar in nordul orasului este un nor Cb in care se pare ca sunt forfecari puternice de vant, iar convectia continua :wink: ( la ora 13: 42). Norul, desi restrans, pare asa, mai ciudat, n u stiu de ce, dar am impresia vag, ca s-ar roti...... Cred ca asta mi se pare din cauza wind shear-ului, pentru ca un mezociclon ar fi trebuit sa fie mult, mult mai mare. Acum este ora 14:3, iar norii Cb se indeparteaza in N-E, deoarece au venit din S-V.

Sus

Subiectul mesajului: PLOAIE TORENTIALA
MesajScris: Dum Iun 29, 2008 3:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In seara de 28 iunie a plouat torential, in jurul orei 10 jumate.
Ploaia a fost insotita de descarcari electrice frecvente, a fost abundenta si a durat aproximativ 20 de minute. Dupa ce a scazut din intensitate, a mai plouat slab pana dupa miezul noptii.
Nu a fost vant puternic si nici grindina, ci o ploaie puternica de vara. :)
Azi, cerul este predominant senin, cu cativa nori cumulus, vant slab si cam prea mult soare. Dimineata a fost racoare, dar s-a cam incalzit la loc :( La ora 14 erau 27 de grade, iar presiunea atmosferica de 756 mmHg, in usoara crestere.

Fişiere ataşate:
Comentariu fişier: Imagini doppler, din seara in care a plouat torential la Bucuresti.
dopler,  in  seara  de  28  iunie.jpg
dopler, in seara de 28 iunie.jpg [ 117.73 KiB | Vizualizat de 2587 ori ]
Sus

MesajScris: Lun Iun 30, 2008 9:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 30 iunie a fost soare toata ziua, ceva nori cumulus si cerul mult mai limpede ca zilele trecute, iar atmosfera nu a mai fost asa sufocanta. Vantul a suflat slab spre moderat, iar temperatura a crescut pana la 32 grade C.
Presiunea atmosferica este in usoara scadere, de 754 mmHg.

Sus

MesajScris: Mar Iul 01, 2008 4:13 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

AZI, 1 IULIE, cerul a fost variabil in prima parte a zilei, si au fost nori altocumulus slab conturati, dar si cumulus neconturati.
Azi iar este pacla si zapuseala, cu o maxima de 31-32 grade C si sanse minime de ploaie :( :cry: :cry: :cry:
Vantul sufla slab si sunt ceva nori convectivi (ora 16" 13), insa nu prea sunt interesanti, deocamdata. Presiunea atmosferica este de 753 mmHg, in usoara scadere.

Sus

MesajScris: Mie Iul 02, 2008 10:07 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 2 iulie cerul este variabil inca de dimineata, predomina norii cumulus, la ora 9 dimineata erau 22 de grade la statia Filaret, iar vantul sufla slab spre moderat.
Ieri seara ( 1 iulie), dupa ora 23 a plouat in averse slabe, dintre care doua au trecut si pe aici. Au fost si descarcari electrice, in special dupa miezul noptii.
Azi, 2 iulie cred ca sunt ceva sanse de ploaie, insa tot e de asteptat sa ne ocoleasca. :cry:

Sus

MesajScris: Joi Iul 03, 2008 3:33 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 3 iulie, cerul a fos senin inca de dimineata, iar dupa-amiaza de abia daca au aparut cativa nori cumulus humilis rasleti :( . Soarele este arzator, vantul sufla slab, iar temperatura era de 28 de grade la ora 14, statia Filaret.
Presiunea atmosferica este de 752 mmHg, in usoara scadere.
Din pacate, nici azi si nici in zilele ce urmeaza nu prea sunt sanse de ploaie :roll: :cry: :cry: :cry:

Sus

MesajScris: Vin Iul 04, 2008 1:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 4 iulie, cerul este variabil, iar dupa-amoaza au inceput sa apara norii convectivi. Cerul este oarecum paclos si este zaduf. La ora 13 erau deja 31 de grade, iar maxima va fi de 35 grade C :cry: Presiunea atmosferica este de 750 mmHg, in scadere fata de zilele trecute. Azi sunt sanse minime de ploaie. :cry: :cry:

Sus

MesajScris: Sâm Iul 05, 2008 11:29 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 5 iulie, vremea este insorita inca de dimineata, vantul foarte slab, cerul este limpede, iar la ora 10 dimineata erau deja 26 de grade la statia Filaret. Presiunea atmosferica este de 748 mmHg.
Aseara, 4 iulie, au fost averse locale mai ales in N-E Bucurestiului, insa la noi doar a picurat slab de tot, deoarece iarasi, norii de ploaie ne-au ocolit, insa s-a mai racorit datorita averselor din preajma orasului.
Azi, cred ca sansele de ploaie sunt foarte reduse :cry: , dar ramane de vazut. :roll:

Sus

Subiectul mesajului: INTENSIFICARI ALE VANTULUI
MesajScris: Sâm Iul 05, 2008 1:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

TOT PE 5 IULUE, DAR LA ORA 13 :20 VANTUL SUFLA IN RAFALE PUTERNICE.
ZILELE TRECUTE, DAR SI CU APROXIMATIV O ORA INAINTE VANTUL SUFLA SLAB SPRE MODERAT, INSA IN SCURT TIMP ACESTA S-A INTENSIFICAT SI AU INCEPUT SA VINA NORI CUMULUS HUMILIS ALBI SI NECONTURATI CARE SE DEPLASEAZA DESTUL DE REPEDE. CRED CA PATRUNDE O MASA DE AER MAI RECE, INSA NU STIU DACA VOR FI SANSE DE PLOAIE IN URMATOARELE ORE.

Sus

MesajScris: Dum Iul 06, 2008 3:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 6 iulie cerul a fost mai mult senin si vant racoros in prima parte a zilei, dar a inceput sa se incalzeasca si sa apara ceva mai multi nori cumulus mediocris. Cerul nu este cu pacla. Vantul sufla moderat, cu unele intensificari, din cand in cand. Din pacate, nici azi nu vor fi conditii de ploaie :cry: :cry: :cry: Presiunea atmosferica este de 751 mmHg, in usoara crestere fata de zilele trecute. :(
Pe parcursul zilei de ieri, 5 iulie, nu s-a semnalat nici un fenomen interesant, iar cerul a fost mai mult senin, iar in cursul serii a devenit variabil.

Sus

Subiectul mesajului: VREME DEOSEBIT DE CALDA
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 8:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 7 iulie cerul a fost perect senin de dimineata pana seara, vantul a suflat moderat si era placut, ca altfel simteai ca te topesti din cauza soarelui care ardea ingrozitor. :evil:
La ora 19 inca mai erau 33 de grade la statia Filaret, vantul nu mai sufa de loc si este zaduf :cry: Presiunea atmosferica este de 751 mmHg.
MAINE SE ANUNTA 37-38 DE GRADE LA BUCURESTI , IAR SANSELE DE PLOAIE SUNT MINIME SI IN CONTINUARE :!: :cry: :cry:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16070 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 1072  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]