forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 20, 2026 3:53 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16070 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 1072  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: VREME NEOBISNUIT DE CALDA
MesajScris: Mar Iul 08, 2008 12:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 8 iulie cerul este perfect senin inca de la primele ore ale diminetii, vantul de abia adie, soarele este arzator, iar cerul are tendinta sa se acopere de pacla. Daca nu va fi cer limpede, aerul va deveni irespirabil dupa-amiaza, iar discomfortul termic va fi foarte accentuat :roll:
Erau 30 de grade inca de la 11 dimineata, iar acum, cand scriu la ora 12: 28, este zaduf si sunt in jur de 32-33 de grade.
presiunea atmosferica este de 749 mmHg, in usoara scadere fata de zilele trecute.
ESTE COD GALBEN PENTRU CANICULA :!: DEOARECE SE POT FACE CHIAR SI 40 DE GRADE C LA UMBRA, IAR SANSELE DE PLOAIE SUNT APROAPE NULE CEL PUTIN AZI :cry: :cry: :cry:
Vara nu mai este cde era...... :evil:

Sus

Subiectul mesajului: AVERSE DE PLOAIE
MesajScris: Mie Iul 09, 2008 7:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

iN SFARSIT, VREMEA A DEVENIT INSTABILA DUPA O LUNGA PERIOADA CANICULARA, IN CARE VERDEATA A CAM INCEPUT SA SE USUCE. :lol: :) :wink:
Aseara dupa ora 18 au fost ceva nori cumulonimbus din care abia a picurat, desi era de asteptat o furtuna dupa asa calduri.
AZI DIMINEATA, 9 IULIE, in jurul orei 3 dimineata a plouat abundent si s-au semnalat frecvente descarcari electrice mai ales in N-V si S-V Bucurestiului. La noi in cartier a plouat o vreme miderat, dupa care a urmat o furtuna scurta. Adica au fost intensificari ale vantului si ploaie torentiala. In alte zone cred ca a plouat mult m ai abundent ca la mine, deoarece norii au fost destul de persistenti.
TOT PE 9 IULIE,DAR IN JURUL PRANZULUI A PLOUAT DIN NOU TORENTIAL.
Cerul era mai mult noros inca de dimineata, vantul sufla racoros si n u a mai fost zaduf :) In jurul orei 11 dimineata cerul s-a acoperit de un plafon de nori grosi si sumbri, deoarece semanau mult cu nimbostratus, a inceput sa tune tot mai des si tare, iar ploaia a inceput si s-a intensificat treptat. In jurul pranzului a inceput sa ploua toential fara vant si fara grindina. Ploaia a avut intermitente, iar vantul a suflat slab spre moderat, a fulgerat destul de des, dar i n rest, nimic spectaculos. La sfarsitul ploii, au venit nori de inaltime mica, care pareau a fi Cb arcus, iar vantul s-a intensificat si era destul de rece. A plouat din nou aproape torential, dar nu a fost furtuna.
Asadar, in prima parte a zilei, au fost averse insotite de descarcari electrice, de intensitate medie, asa cum este firesc sa se intample vara.

Fişiere ataşate:
Comentariu fişier: Imagini doppler
radar.jpg
radar.jpg [ 116.75 KiB | Vizualizat de 2223 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 10, 2008 8:26 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

In bucuresti ar fi bine sa ploaie zilnic...

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Joi Iul 10, 2008 2:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 10 iulie, cerul este predominant senin, cu ceva nori cumulus in N-V. A fost racoare in prima parte a zilei, in jur de 20-22 de grade si vant care se simtea destul de rece. Temperatura a inceput sa creasca deoarece soarele este arzator, iar la ora 13 erau deja 27 de grade la astatia Filaret. Vantu l s-a intensificat si el, sufla moderat, cu unele intensificari si sunt ceva nori cumulus de vreme buna, desi eu ii preferam pe cei de vreme rea :twisted:
Presiunea atmosferica este in crestere, de 752 mmHg.
Da, Vimp, ai perfecta dreptate, mi-as dori sa ploua cat mai des aici si sa fie nori spectaculosi de furtuna, nclusiv mezocicloni, chiar daca sunt cam periculosi. :)

Sus

MesajScris: Vin Iul 11, 2008 9:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 11 iulie cerul a fost predominant senin, vantul a suflat moderat si au fost in jur de 25-28 de grade in cursul zilei.
Presiunea atmosferica este de 754 mmHg, iar conditiile de ploaie pentru zilele ce urmeaza sunt minime. :cry: :cry: :cry:

Sus

MesajScris: Sâm Iul 12, 2008 2:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 12 iulie, cerul este mai mult senin, vantul slab spre moderat, iar temperatura i n crestere fata de zilele trecute. :(
La ora 13 erau deja 29 de grade la statia Filaret, iar soarele este arzator, chiar daca sunt si nori cumulus humilis razleti.
Presiunea atmosferica este stationara, de 754 mmHg, iar sansele de ploaie sunt in continuare aproape nule :roll: :cry: :evil:

Sus

Subiectul mesajului: CER CA OGLINDA
MesajScris: Dum Iul 13, 2008 4:03 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

AZI, 13 IULIE ESTE O ZI EXTREM DE INSORITA SI CALDUROASA, CU O MAXIMA DE 34-35 DE GRADE. VANTUL SUFLA MAI MULT SLAB, IAR PRESIUNEA ATMOSFERICA ESTE STATIONARA, 754 mmHg.
ESTE DE REMARCAT LIMPEZIMEA PERFECTA A CERULUI :!:
DE OBICEI ZILNIC APAR NORI CUMULUS MICI, CIRRUS SAU ALTOCUMULUS, INSA AZI NU AU EXISTAT NICI UN FEL DE NORI, IAR SOARELE ESTE PERICULOS, DEOARECE RADIAZA FOARTE PUTERNIC :!: :cry: :cry:
DUPA PAREREA MEA TREBUIA INSITITUIT CODUL GALBEN DEOARECE ESTE FOARTE CALD SI RISC MARE SA FACI INSOLATIE :(

Sus

MesajScris: Dum Iul 13, 2008 11:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe parcursul zilei de azi, 13 iulie duminica, cerul a fost senin, chiar daca spre seara au aparut ceva nori cirrus :lol:
In rest, a fost soare arzator, in casa a fost zaduf, iar temperatura maxima a fost cam de 32-33 de grade C. La ora 22, conform ANM, erau 25 de grade la statia Filaret si doar 20 la Baneasa. Acum, cand scriu, la ora 23: 33, s-a mai racorit o idee, dar tot suferim de zapuseala in casa :( Este rau daca n-o sa pot dormi la noapte, deoarece maine dimineata ma scol devreme ca sa plecam la munte si risc sa ma simt foarte rau de la nesomn.

IMi pare rau ca de la munte, n-o sa pot raporta zilnic cum este starea vremii la Busteni. :roll: :cry:

Sus

Subiectul mesajului: CALDURA SUFOCANTA !
MesajScris: Sâm Aug 16, 2008 8:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

BUCURESTIUL ESTE SUB COD GALBEN DE CANICULA DEOARECE TEMPERATURILE TREC BINE DE 37 DE GRADE C . MI SE PARE ASA DE CALD INCAT SI UNUI OM SANATOS II SE POATE FACE RAU DACA FACE DRUMURI PE SOARE SAU DACA STA IN LOCURI UNDE NU ESTE VENTILATIE SAU AER CONDITIONAT :!: :!: :!:
Pe 15 august vineri am revenit in Bucuresti. La busteni era zaduf si soare arzator, insa la noi era arsita in toata regula. Trenul rapid cu care am mers a mers foarte incet si a avut o intarziere de cel putin 30 minute din cauza dilatarii sinelor. Am plecat la ora 15 dupa-miaza si am ajuns dupa ora 17. Cand m-am dat jos din tren am simtit aerul fierbinte la fata, asa cum rar mi se intampla. Erau in jur de 39-40 grade C, iar cerul senin si cu nuante de roscat, din cauza nisipulului venit din nordul Africii.
Azi, 16 august, iar a fost canicula, la ora 17 au fost 39 de grade C la statia Bucuresti- Fialret, conform ANM. Vantul sufla slab spre moderat, cerul perfect senin de dimineata pana seara si o atmosfera sufocanta si apasatoare, ma lua cu ameteli cand ma ridicam de pe pat, deoarece am si probleme vechi de sanatate.
Am senzatia ca respir mai greu de cand m-am intors la Bucuresti, o fi probabil si adaptatea la clima de Bucuresti :twisted: :roll:
Presiunea atmosferica este in scadere destul de accentuata. Acum, la ora 20: 12 sunt 746 mmHg, iar temperatura a scazut la 35 de grade C, de la maxima de la ora 17, de 39 grade C :!:
Rezist cu greu zadufului, speram sa ploua cand am vazut ca a scazut presiunea, insa.....ploaia e departe, muuuult prea departe de Bucuresti. :cry:

Sus

Subiectul mesajului: vreme caniculara in continuare
MesajScris: Dum Aug 17, 2008 8:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 17 august cerul a fost senin toata ziua, vantul a suflat slab, iar dupa-amiaza au fost 36-37 de grade C :!:
Discomfortul termic s-a resimtit puternic, chiar daca a fost o idee mai racoare ca pe 16 august. Nu se poate dormi de loc noaptea, iar zaduful ma sleieste de putere, intr-un fel ingrozitor. Problema este ca si-n urmatoarele zile vor fi peste 33 de grade C si nu stiu cum o sa mai rezistam.
Presiunea atmosferica a mai crescut putin fata de ziua de ieri si este de 748 mmHg.

Sus

MesajScris: Lun Aug 18, 2008 8:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 18 august cerul a fost senin in prima parte a zilei, dar treptat a devenit variabil. Intai au predominat nori altocumulus floccus , adica ca niste smocuri de lana, norii cumulus, iar seara au inceput sa isi faca prezenta norii comvectivi.
Cerul a fost mereu paclos, norii n u erau bien conturati, iar temperatura a urcat pana la 30-32 de grade, nu a mai fost canicula, ca zille trecute :)
La ora 20 cerul este partial acoperit, sunt nori stratocumulus, dar si cumulonimbus in N si S- E, am auzit si cateva tunete, deci sunt conditii de ploaie in averse. Presiunea atmosferica este de 753 mmHg, in crestere.

Sus

MesajScris: Mar Aug 19, 2008 7:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 20 august, vremea a fost mai racoroasa in prima parte a zilei, insa cerul a fost senin toata ziua, iar temperatura a crescut la 32 de grade dupa-amiaza si iar ne sufocam in casa de caldura deoarece peretii sunt inca incinsi.
Presiunea atmosferica este de 754 mmmHg si n u sunt conditii de ploaie. :cry: :cry: :cry:

Sus

Subiectul mesajului: VREME CANICULARA
MesajScris: Sâm Aug 23, 2008 5:17 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

AZI, 23 AUGUST VREMEA ESTE DIN NOU EXTREM DE CALDUROASA :!: :!: DE FAPT, NU CRED CA S-A PUTUT VORBI DE RACOARE LA BUCURESTI, IN ULTIMELE 10 ZILE :cry:
Daca in ultimele doua zile au fost 30-34 de grade, temperaturile iar se apropie binisor de 40 de grade. Azi, 23 augustm la ora 16 erau 37 de grade C, dar de atunci s-a mai incalzit, e ora 17 si 18, cred ca sunt aproape 40 de grade in cartierul Berceni si este un discomfort ingrozitor, mi-a fost rau toata ziua de n-am mai putut ! :roll: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vantul sufla foarte slab, soarele dogoreste cu putere, sunt doar cativa norisori prapaditi in nord, iar presiunea atmosferica este in usoara scadere, de 750 mmHg. Din pacate, ploaia e foarte departe de noi :roll: :evil:

Sus

Subiectul mesajului: Vreme caniculara
MesajScris: Dum Aug 24, 2008 4:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 24 august vremea este caniculara, cu vant moderat nori cirrus in prima parte a zilei, dar si pacla, despre care cred ca este nisip saharian, nu stiu exact. La ora 14 erau deja 37 de grade la Bucuresti, insa in vestul tarii era mult mai frig, cu doar 16 grade la Timisoara :!:
Desi in tara a intrat o masa de aer foarte rece, sunt sanse slabe sa ploua si la Bucuresti :cry: :cry: , iar presiunea atmosferica este in scadere, 746 mmHg.

Sus

Subiectul mesajului: CALD SI IN CONTINUARE !
MesajScris: Joi Aug 28, 2008 11:06 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

in noaptea de 24 spre 25 august temperatura a mai scazut si la Bucuresti, iar in cursul zilei de 25 august, mahima atingand 28-30 de grade, nu 36-37. De plouat nu a plouat absolut de loc, iar vantul a avut unele intensificari doar atunci cand masa de aer rece a ajuns si la noi.
Din pacate, temperaturile au crescut din n ou, deoarece cerul a fost mereu mai mult senin. Pe 26 august, fiind din nou in jur de 32- 33 de grade dupa-amiaza.
Pe 27 august iar a fost cald, cerrul variabil, mai mult senin si o maxima de aproximativ 33, chiar 34 de grade.
Azi, 28 august cerul este variabil, vantul slab, iar presiunea de 757 mmHg, iar sansele de ploaie sunt minime. :cry: :cry: :cry:
De cand m-am intors de la munte pe 15 august, vremea a fost in permanenta calduroasa mia ales in cursul zilei, nu a plouat de loc la noi in zona, vegeratia este vestejita si prafuita, iar in casa de abia se poate trai din cauza zadufului.
Cine a spus ca zona de sud a tarii se va desertifica , se pare ca a avut mare dreptate, deoarece de ani de zile ploua tot mai putin :cry:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16070 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 1072  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]