Vimp, Sorifin, sunt perfect de acord cu voi si cu schitele lui I.L. Caragiale, dar si cu marii clasici, ca Victor Hugo si Charles Dickens care au criticat dur pe politicieni, pe cei avuti si nepasatori, dar si mizeria omeneasca, sub toate formele ei.
Da, la o mare parte dintre romani, lipsa simtului civic si respectul fata de mediul inconjurator este transmisa din generatie in generatie, de sute de ani. Evident, ca printre acestia, sunt si oameni civilizati, dar foarte putini, din pacate. Personal, nu las mizerie in locuri publice si nu as rupe flori, crengi din copaci sau altele de acest gen, deoarece asa am fost educata. Nu ca as fi aproape de perfectiunea omului european , insa incerc sa-mi pastrez cei 7 ani de acasa, chiar daca marea majoritate sunt asa cum sunt !
De acord si cu faptul ca nu vom ajunge niciodata sa fim ca cei din tarile occidentale, insa daca am avea legi dure si oameni platit sa se ocupe, macar ne-am mai civiliza intr-o oarecare masura, i n urmatorii 40-50 de ani. Nu vorbesc astfel din cauza ca as fi obtimista, pesimista sau superstitioasa. Incerc sa gandesc lucrurile cu logica si obiectiv.
Schimbari vor avea loc daca va exista si vointa, iar aici avem mult de tot de lucru, deoarece e cale lunga pana vom intelege ca gunoaiele nu se lasa la tot pasul si ca gratarele ar trebui sa se faca doar in spatiile special amenajate.
Chiar, de ce omul nu-si lasa aruncate hartiile, gunoaiele si alte resturi menajere prin apartament sau prin curtea casei? Ar trebui sa ne gandim la parcuri si la spatiile noaste verzi, si asa extrem de imputinate, ca la propria curte, in care ne putem relaxa sau admira flori frumoase si arbori sau pomi care infloresc frumos in fiecare primavara. Daca oamenii ar ncepe, treptat sa gandeasca astfel, atunci probabil ca n-ar mai lasa atata mizerie in jur.
Insa de la vorbe la fapte, e cale lunga, iar de una singura n u pot schi,ba o mare de oameni. Sincer regret faptul ca vorbele mele sunt ca o picatura intr-o mare sau intr-un ocean, mai bine zis.
Fişiere ataşate: |
Comentariu fişier: Trunchi de copac pe post de cos de gunoi, foarte aproape de Manastirea Busteni !
cos natural pentru gunoaie.jpg [ 60.85 KiB | Vizualizat de 2204 ori ]
|
|