Foarte multa ploaie torentiala la Slatina intre orele 10:30 si 13:00, in 2 reprize, prima moderata, a doua puternica, totul s-a format la 20-30km V-SV de oras.
- la 10:00 s-a innorat dinspre NV-SV si s-a intensificat vantul fara sa exagereze cu rafalele, mai mult moderat
- intre 10:30 si 11:00 a fost prima repriza- verde inchis pe radar cu galben la est de Slatina si in preajma sau chiar pe Dragasani
- a doua repriza a avut loc intre 11:45 si 12:30, torentiala continua mult mai faina decat ce am avut in 2005
- descarcarile electrice au fost putine, un singur trasnet puternic spre finalul celei de-a doua reprize
- a doua repriza a avut si galben pe radar inconjurat de negru, inainte de inceperea ei a venit din SV un fel de shelf nu foarte pronuntat care avea in spate un zid de apa alb, cred
De-ale mele cu semnalele: daca la prima repriza au cazut doar semnalele mai slabe, care s-au dus chiar cu 3-5 minute inainte de a incepe ploaia, cand cerul era putin intunecat acoperit de ceva cu tendinta de mammatus, la a doua repriza timp de 5-6 minute a fost black out satelitar total, semnalele picand complet inca de cand inca ploaia nu era chiar torentiala.
Urmari: baltiri multe ale apei prin curte, canalizare care abia mai face fata avand caminele pline pe jumatate cu chistoace plutind pe vartej.
De mentionat ca, conform radarului, la Caracal n-a fost nimic, oricum, trebuia si OT sa fie codat cu galben.