forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Oct 09, 2024 9:43 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 

Utilizati facilitatile de triere a deseurilor casnice?
da, pentru ca sunt puse la dispozitie de primarie 25%  25%  [ 2 ]
nu, desi sunt puse la dispozitie de primarie 13%  13%  [ 1 ]
nu, pentru ca nu sunt puse la dispozitie de primarie sau sunt insuficiente 63%  63%  [ 5 ]
Voturi totale : 8
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Chestionar triere deseuri
MesajScris: Lun Sep 27, 2010 5:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Legat de campania let's do it Romania, am o curiozitate legata de amploarea colectarii selective a deseurilor (plastic/metal/sticla/hartie), care in Bucuresti pare sa evolueze cat de cat multumitor...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 27, 2010 6:34 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

In Slatina in unele cartiere au pus cate 3 tomberoane, unul menajer, altul plastic si sticla si altul metal. La mine in cartier au pus doar pe cel de gunoi menajer, un tomberon subteran cu o trapa de care tragi ca sa arunci gunoiul si pe care masina de gunoi il ridica din pamant cu un brat macara, il aduce deasupra remorcii si il descarca acolo, apoi il coboara la loc in groapa betonata in care se afla. Celelalte 2 lipsesc de aici si cred ca din cauza ca nu au loc de la parcarea care ocupa tot spatiul. :lol:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Chestionar triere deseuri
MesajScris: Lun Sep 27, 2010 8:07 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Bacaul pute...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 27, 2010 8:35 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Multe blocuri din Bucuresti au acea teava de diametru mare pe care lumea isi arunca deseurile fiecare de la etajul lor. Ce-o sa le faca astora, sa faca 3 tevi distincte pentru fiecare fel de gunoaie? :lol:

A existat si la Slatina asa ceva pe vremea lui Tovahrasu, dar dupa 90 s-au desfiintat si toti duc gunoiul la parter sau intre blocuri.

Sus

MesajScris: Lun Sep 27, 2010 9:31 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

La acest capitol stam bine. Programul de colectare selectiva a deseurilor a fost implementat in 2008 si are rezultate bune. Edilii nu se asteptau. In vara a fost inaugurata o statie de sortare a deseurilor performanata. La fel de bine functioneaza si programul deseurilor electronice/electrocasnice.
Probleme apar din partea unor concetateni care arunca deseuri/materiale de contructii si ce mai apuca in albiile unor rauri sau la marginea orasului. La capitolul asta mai e de muncit.
Let's Do It Romania a fost un real succes!

Sus

MesajScris: Mar Sep 28, 2010 1:19 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Si Constanta pute. Vara cel putin. O mare parte din putoare e din cauza masinilor de gunoi care au un sistem de comprimare a gunoiului in interior, si toata zeama gunoiera curge pe asfalt. Zeama aia aia un miros oribil, specific, mai ales ca atunci cand e cald afara raman siroaiele pe strada si fermenteaza. Cand simti mirosul ala stii ca ai ajuns in Constanta.

Cat despre eficienta tomberoanelor colorate, nu stiu ce sa zic, avand in vedere ca am vazut ca gunoierii le arunca pe toate in aceeasi masina. Deci selectie - ioc, dar poate nu se intampla totdeauna si pe oriunde asa.
Eu cand vad d-astea colorate arunc gunoiul il ala care trebuie, dar din principiu, nu ca ar conta.

Sus

MesajScris: Mar Sep 28, 2010 1:21 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

steaua scrie:
La acest capitol stam bine. Programul de colectare selectiva a deseurilor a fost implementat in 2008 si are rezultate bune. Edilii nu se asteptau. In vara a fost inaugurata o statie de sortare a deseurilor performanata. La fel de bine functioneaza si programul deseurilor electronice/electrocasnice.
Probleme apar din partea unor concetateni care arunca deseuri/materiale de contructii si ce mai apuca in albiile unor rauri sau la marginea orasului. La capitolul asta mai e de muncit.
Let's Do It Romania a fost un real succes!

cata demagogie...cine a scris asta??

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 28, 2010 11:11 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Andrei, "si zeama aia aia un miros oribil", uite cum mai rasufla cateodata pe forum ca esti putin balbait. :lol:

Sus

MesajScris: Mar Sep 28, 2010 1:30 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

"aia are" vroiam sa zic, dar probabil am dat backspace si am scris din nou fara sa-mi dau seama, nu am scris direct asa.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mar Sep 28, 2010 9:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Multe blocuri din Bucuresti au acea teava de diametru mare pe care lumea isi arunca deseurile fiecare de la etajul lor. Ce-o sa le faca astora, sa faca 3 tevi distincte pentru fiecare fel de gunoaie? :lol:

A existat si la Slatina asa ceva pe vremea lui Tovahrasu, dar dupa 90 s-au desfiintat si toti duc gunoiul la parter sau intre blocuri.

Eu separ pet-uri, sticle si cutii metal intr-o sacosa inca din casa si le duc cu masina odata la 3-4 zile la tomberoanele speciale, unde le triez; mi s-ar parea absolut frustrant sa stiu ca gunoierii le incarca la un loc si le duc la groapa... 8O :? dar ar fi ceva total made in romania, tre sa recunosc :wink:

Sus

MesajScris: Mar Sep 28, 2010 9:42 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Andrei87 scrie:
Eu cand vad d-astea colorate arunc gunoiul il ala care trebuie, dar din principiu, nu ca ar conta.

Uite o greseala pe care nu ai observat-o, Neasceasca. Unde iti este mintea? :wink:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Re:
MesajScris: Mar Sep 28, 2010 9:45 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

iceage scrie:
mi s-ar parea absolut frustrant sa stiu ca gunoierii le incarca la un loc si le duc la groapa... 8O :? dar ar fi ceva total made in romania, tre sa recunosc :wink:

ai putea sa stai intr-o zi sa urmaresti ce fac gunoierii. :)
dar eu chiar nu am vazut o masina de gunoi speciala sau 3 masini :lol: care sa trieze gunoiul; poate ca ce am vazut eu a fost un caz izolat, nu vreau sa generalizez

Sus

MesajScris: Mar Sep 28, 2010 10:04 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

citez din Planul PMB de gestionare a deseurilor:

Deoarece activitatile de recuperare si reciclare vor fi un succes numai daca
materialele colectate si sortate vor fi in final utilizate in cadrul ramurilor specifice ale
industriei, tehnologiile de productie din industria de sticla, metal, hartie, carton si plastic
trebuie adaptate pentru utilizarea acestor materiale. Vor trebui utilizate programe economice
speciale pentru a motiva industriile sa se implice in procesul de reciclare si pentru a crea
piete de desfacere pentru astfel de produse rezultate in urma reciclarii materialelor pentru
companiile deja implicate in acest proces.
Crearea initiala a unor statii de sortare manuala, urmand a se
imbunatatii acest sistem prin implementarea unor instalatii mecanice si
automate.
Dezvoltarea unor programe economice speciale pentru a stimula
industriile.
Campanii de informare a publicului.

deci "vor fi, vor trebui, urmand a se..." :(

se prea poate ca "in aceasta etapa" sa facem doar un exercitiu si totul sa ajunga amestecat la groapa... :( :| promit sa urmaresc/ sa ma interesez mai mult

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 29, 2010 10:48 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

As zice ca sigur le arunca pe toate in aceeasi masina si totul este doar un exercitiu, cel putin aici la mine si-au dat arama pe fata punand doar un singur tomberon.

Andrei, Neasceasca, asa ai scris acuma. :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]