forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 19, 2026 10:04 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 60  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 05, 2009 1:52 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Frumoasa instalarea. :)
Cred ca sunt ok diferentele intre cei doi senzori. Precizia celor de nivelul acesta e de 1 grad de obicei (rezolutia de 0.1 grade nu trebuie confundata cu precizia).

Construirea adapostului din farfurioare o sa-ti dea posibilitatea masurarii mult mai corecte a temperaturii mai ales cand bate soarele, dar acesta va absorbi inclusiv radiatiile termice emanate de perete facand si masuratorile in conditii de nebulozitate sau noapte mai precise. Pe langa asta adapostul protejeaza mai bine si senzorul de intemperii. Avantajele sunt multimple!

Eu tot din Praktiker am luat farfurioarele pentru confectionarea lui (nu am gasit albe si le-am vopsit ulterior). Tije filetate tot de acolo am luat. Poti intreba angajatii... eu nu i-am intrebat si am cautat ceva vreme pana le-am gasit intr-un colt. :D

Spor si te asteptam cu rezultatele! :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 05, 2009 3:08 am 
Neconectat
Norisor
Norisor

Eu am luat farfurioare de la kaufland ..albe afara sa fie nevoie sa le mai vopsesc . Se poate incerca si acolo .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 05, 2009 10:25 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Nu am rezistat pana vineri. Am fost la Bricostore si am luat tije filetate de 4 si de 5 mm, piulite, saibe, vopsea spray alb pentru plastic ( speciala auto ca sa reziste ). Farfuriile sunt maro deci voi vopsi doar exteriorul in alb. Nu au buza unde ar putea sa se stranga apa deci am scapat cu decuparea exterioara. :lol:
Acum concep montarea senzorului si restul. 8O
Incep cu Oregonul

Mihai

Media acum la mine :D este de - 6C ( -5.6 Oregon / -6.3 La Crosse ).

Sus

Subiectul mesajului: Re: Statii meteo personale
MesajScris: Mie Ian 07, 2009 8:52 am 
Neconectat
Incepator
Incepator

catalin scrie:
Salutare tuturor!
M-am gandit ca ar fi interesant sa spunem fiecare ce instrumente folosim pentru urmarirea vremii!
Eu, inainte de a pleca la facultate, am facut observatii acasa asupra vremii timp de 6 ani. Nu aveam decat un termometru cu alcool, o girueta si un pluviometru, dar faceam tot felul de grafice si tabele cu datele obtinute.
Acum nu mai pot face observatii directe pentru ca nu mai dispun de un spatiu exterior in care sa instalez instrumentele... Am totusi o statie meteo electronica Geonaute si am instalat la fereastra senzorul. Problema e ca amplasarea senzorului e departe de conditiile meteorologice standard pentru inregistrarea parametrilor atmosferici si valorile obtinute sunt astfel alterate, dar nu am ce face in conditiile date. Deocamdata trebuie sa ma multumesc cu datele luate de pe internet, desi e mult mai interesant sa faci personal masuratorile.
Astept cu interes si raspunsurile voastre legate de acest subiect!
O zi buna tuturor!

salut catalin! din posturile pe care le-am citit am vazut ca esti din tm (si eu la fel) si esti mai veteran in ale ,,vremii'.... spune-mi si mie te rog ce inseamna presiune de prag? am o statie meteo de la domo un WS1070, si vreau sa o fac sa functioneze citi de cit calumea.... si nu inteleg termenul de presiune de prag, pt ca setarile care trebuirsc facute este in functie de setarea presiunii de prag atmosferice.. ms anticipat

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 07, 2009 1:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Salut!
Nici eu nu am auzit de "presiune de prag"...
Pentru Timisoara, la nivelul solului, presiunea atmosferica relativa trebuie setata pe statie cu 11 mb mai mare decat presiunea absoluta (care e masurata de statie). Daca stai la etaj mai trebuie sa adaugi cate un milibar pentru fiecare 8 m de altitudine in plus.
Bafta la instalare!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 22, 2009 7:52 am 
Neconectat
Incepator
Incepator

iceage scrie:
are cineva o statie wireless instalata pe bloc?
eu cred ca transmisia radio e sever atenuata de constructie
rog impresii

eu am un WS 1070.stau la parter, dar nu am posibilitatea inca, sa montez senzorul aproape de statie, asa ca am montat-o intr-o gradninuta la o vecina, in spatele blocului.. distanta este de aprox.... 30....40..m...cu multe ziduri... etc... ce am obs. eu, este caiconita radio imi apare in general, dimineata pe la ora 6 iar dupa vreo 2 ore dispare.... acum nu stiu,,,,, ea trebuie sa fie permanenta pe statie.. sau doar cit isi face sincronizarea cu senzorii de afara... inca nu i-am dat de cap la statie cu setarile, dar pot sa iti zic ca temp exterioara care imi este afisata pe statie este cu 2...3 grade mai mare decit in realitate.. asta poate ca fiind in oras... senzorii sint montati aprox. la 2 metri pe o teava fata de nivelul solului... eu cred ca au ceva influenta zidurile.... oricum mai am de studiat la treaba asta, fiind incepator...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 22, 2009 7:55 am 
Neconectat
Incepator
Incepator

catalin scrie:
Salut!
Nici eu nu am auzit de "presiune de prag"...
Pentru Timisoara, la nivelul solului, presiunea atmosferica relativa trebuie setata pe statie cu 11 mb mai mare decat presiunea absoluta (care e masurata de statie). Daca stai la etaj mai trebuie sa adaugi cate un milibar pentru fiecare 8 m de altitudine in plus.
Bafta la instalare!

eu stau pe gh lazar.... la parter, si senzorii sint montati cam la 2m de sol pe o teava... oricum, ,,mai am de invatat'' mult la faza cu presiunea...ca nu m-am prins inca..

Sus

MesajScris: Joi Ian 22, 2009 9:46 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

KORG scrie:
salut catalin! din posturile pe care le-am citit am vazut ca esti din tm (si eu la fel)

Pai si cand o puneti de un club, vad ca tot va adunati din Tm? Mare lucru dar faceti concurenta la ... ;)

Sus

MesajScris: Joi Ian 22, 2009 12:58 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

vimp scrie:
Mare lucru dar faceti concurenta la ... ;)

Concurenta la ...? Ca nu m-am prins ...sunt "blond" :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 22, 2009 2:08 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Pai in TM sunt mai multe puncte de observare decat are ANM-ul :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 22, 2009 3:13 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

vimp scrie:
Pai in TM sunt mai multe puncte de observare decat are ANM-ul :)

Nu spune cu voce tare ca vin astia de la ANM la poarta cu procurorul sa vada daca am statia inmatriculata , cu taxa de poluare platita la zi si sa-mi "sechestreze "datele inregistrate .
Inca o data "revolutia" incepe din Timisoara :lol:
Nu credeam ca vom fi atatia ...cand am inceput sa urc datele pe net de la statia mea erau in tara ( pe wunderground) vreo 5 statii meteo..pe la oradea si bucuresti ( echipot , eugen radu ..etc ).
In Timisoara am fost doar eu ... cu pws cu datele pe net .A venit si Catalin si sper sa ne inmultim ca si ciupercile dupa ploaie . Acum cu cat suntem mai multi , cu atat vor fi mai precise datele meteo . Singura conditie ar fi sa fie montati senzorii cat mai aproape de standard ...altfel datele vor fi eronate si nu am face decat sa ne pacalim singuri .
Daca se monteaza senzorii cat mai aproape de standard , precizia statiei pt urmatoarele 12/24 meteo creste incredibil ... si aproape nu greseste .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 22, 2009 4:22 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Pai senzorul de temperatura trebuie montat la 1.2m de sol. Eu stau la 6 ( sase ). :twisted: din opt.
Este adevarat ca inca nu am pus nimic pe net. Nu am terminat montarea statiei asa cum doresc eu.
" Sau poate o schimb " :D

PS. Diferenta de temperatura etaj 6 ( sase ) fata de strada este de cateva grade. Doua, trei oC.

Ultima oară modificat de Mike60 pe Joi Ian 22, 2009 4:31 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 22, 2009 4:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

din cate stiu 1.5-2m e standardul OMM

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 22, 2009 6:16 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

standardul este :

Wind
3 m ± 0.1 m recommended (AASC)
2 m ± 0.1 m, 10 m ± 0.5 m, optional (AASC)
10 m (WMO & EPA)
No closer than ten times the obstruction's height

Air Temperature & Relative Humidity
1.5 m ± 1 m (AASC)
1.25-2.0 m (WMO)
2.0 m for temperature only (EPA) 2 m & 10 m for temperature difference (EPA)
The sensor must be housed in a ventilated radiation shield to protect the sensor from thermal radiation. The EPA recommends the sensor be no closer than four times the obstruction's height and at least 30 m from large paved areas.

Solar Radiation
Height should be consistent with the exposure standard (AASC, WMO, EPA). To facilitate leveling/cleaning, CSI recommends installing at a height of 3 m or less.
The sky should not be blocked by any surrounding object. However, objects <10° above the horizontal plane of the sensor are allowed.

Precipitation
1.0 m &plusmn; 0.2 m (AASC)
30 cm minimum (WMO)
AASC & EPA suggest the sensor be no closer than four times the obstruction's height. The orifice of the gage must be in a horizontal plane, open to the sky, and above the level of in-splashing and snow accumulation.

Soil Temperature
10 cm &plusmn; 1.0 cm (AASC)
5 cm, 10 cm, 20 cm, 50 cm, 100 cm (WMO)
Measurement site should be 1 m&sup2; and typical of the surface of interest. The ground surface should be level with respect to the immediate (10 m radius) area

..........................
Eu am montat senzorul de temperatura extern impreuna cu cel de ploaie la 2,00 - 2,40 metri in zona cu iarba , nu cu betoane , cel de vant la 5 metri inaltime , deasupra copacilor si deasupra casei .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 22, 2009 6:23 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

Mike60 scrie:
PS. Diferenta de temperatura etaj 6 ( sase ) fata de strada este de cateva grade. Doua, trei oC.

Diferentele astea de 2-3 grade C pot fi si mai mari chiar cu senzorul montat la standard ...numai pt faptul de a fi amplasat intre blocuri , intre betoane . Din cauza asta temperaturile inregistrate de ANM de la marginea orasului sunt considerabil mai mici ...intrucat pamantul se raceste mult mai repede in zona cu vegetatie decat in zona cu constructii.
In schimb sunt de FOARTE MARE FOLOS si statiile care sunt montate intre blocuri sau pe ele , in felul acesta se poate vedea TEMPERATURA REALA suportata de locuitori , ceea ce ANM-ul nu va comunica NICIODATA .
In acest caz ar fi ideal un senzor montat la standard chiar intre blocuri .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 60  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]