forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Iun 14, 2026 10:50 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 212 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Iarna 2011-2012
MesajScris: Dum Noi 27, 2011 11:52 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O noua prognoza de iarna blanda:

http://www.prweb.com/releases/winterwea ... 979624.htm

Sus

MesajScris: Lun Noi 28, 2011 12:10 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Nu mai am nicio incredere in astfel de prognoze.Am observat ca pana si cele de medie durata (10 zile) ies anapoda.ECMWF, de exemplu, isi schimba prognozele intr-o veselie, zilnic.Cel mai sigur mod de a caracteriza un anotimp...iarna in cazul de fata.....este s-o facem undeva prin martie-aprilie...adica dupa ce a trecut:-)

Sus

MesajScris: Lun Noi 28, 2011 12:30 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

iceage scrie:

Vad ca astia au niste oferte de joburi interesante, plus programe de internship. :)

In alta ordine de idei, daca s-ar reedita iarna 2007-2008 n-ar fi rau deloc, dimpotriva.. :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2011 2:30 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Asta e ca si cum as dori eu reeditarea verii 2006 la Slatina, Andrei vrea 2007-2008 ca a ratat viscolul de la Constanta. :lol: Nu inteleg de ce trebuia sa pleci la Cluj musai pe 1 ianuarie? Nu puteai sa planifici pe 2 sau 3 si astfel se punea vajgalaul si nu mai plecai?

Ca ai mei nici morti nu pleaca de la Sambata de Sus pe 1 ci pe 2 si ne mai ducem si pe 30 decembrie acolo, la dracu ca e prea mult si nici net nu pot avea acolo, la Caciulata este acoperire Digi Mobil dar la Sambata de Sus nu. :evil:

Eu vreau macar un viscol pe iarna ca cel din 10.02.2010 si macar un episod cu fulgere intr-o luna de iarna in fiecare sezon rece.

2010= un an de nota 10, a avut fulgere in 31 decembrie 2009; viscol ca la carte pe 10 februarie; furtuna ca la carte pe 16 iunie plus alte 3-4 bucati demne de mentionat in mai, august si septembrie, de ar fi toti anii cel putin asa am avea o clima rupta din rai. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Noi 28, 2011 2:44 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu stiu la ce m-am gandit, nici nu aveam servici atunci sa zic ca trebuia sa fiu prezent pe 2 in Cluj, am stat si am frecat menta in fata calculatorului salvand imagini radar cu viscolul :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2011 2:48 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nici serviciul nu incepea musai pe 3 ci mai degraba pe 5 sau 10. A fost ca la mine in 2006 cand puteam pleca nu pe 4 ci pe 7 si direct in varianta mai buna degat jegul de Costinesti si anume Mamaia.

Ma enerveaza faza aia cand stiu ca am prins o furtuna la CT pe 12 august 2006 si apoi in 2007 si 2008 am avut mega noroace cu o super furtuna la Caciulata pe 31 august 2007 pe langa cele din Slatina si cu o furtuna foarte slaba la Slatina dar care s-a produs inainte de urcarea mea in tren prin iulie 2008 la examenul de licenta. Sau alta in iunie 2007 la 4 dimineata cu 4 ore inainte de a pleca la examenul d-nei Tuleasca. Mi-a purtat noroc ca am luat 8 si la restanta 5. :lol:

Pe 31 august 2007 am sunat la Slatina dupa prapadul din statiunea balneara, si ce bucurie cand am auzit ca a fost un mic fas, aia a ocolit si Ramnicu-Valcea, a fost efectiv destinata mie in Caciulata. :D :lol:

Sus

MesajScris: Lun Noi 28, 2011 9:41 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Eu cred ca aceasta iarna va fii una blanda si cam lipsita de precipitatii,si asta deoarece de cam 2 luni nu a prea plouat cine stie ce, desi in noiembrie ar cam fii trebuit sa ploua.Toata speranta mea sta in lunile ianuarie si februarie pentru a avea o iarna cat de cat ok,pentru ca din ce am observat pe il meteo.it pana la jumatatea lui decembrie nu prea se intrevede nimic bun.Deja m-a cam plictisit vremea asta,nimic deosebit,doar soare sau nori si precipitatii deloc :( .Ce dor imi este de iernile din copilarie, cu viscol si ninsori din belsug, acum abia daca mai vin 3 fulgi de ninsoare si gata a nins:(

Sus

MesajScris: Lun Noi 28, 2011 10:50 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Pai daca esti din Bucuresti nu trebuie sa ajungi pana la copilarie decat daca nu esti foarte tanar.Iti dau cateva exemple de ninsori formidabile mai apropiate de noi.Ianuarie 2008, februarie 2005 sau 2003, decembrie 2009, 2003 sau 2002, martie 2005.Ar mai fi cateva dupa 2000, dar nu le mai enumar.In toate aceste luni stratul de zapada s-a situat intre 20-70cm sau chiar peste si au fost minime de -20, inclusiv in martie, adica record absolut pt Bucuresti.Plus o minima de -26 in decembrie 2002.Mai mult de atat n-ai putut sa fi avut decat daca n-ai avut copilarie in anii 80, atunci te invidiez, as fi vrut si eu sa prind niste ierni ca-n 80, 82 sau 85.

Referitor la articol, acesta incepe asa: “So far, November has clearly been quite mild across most of Europe.Acuma nu stiu ce inteleg astia prin most of Europe, daca se refera la Europa aceea pana la Cortina de Fier, se poate, daca se refera la Europa dpdv geografic, lucrurile nu stau chiar asa.Dar nu stiu de ce cred ca se refera la Europa aceea, care se termina undeva pe la Poznan, Viena, Roma, asa o linie invizibila de sus in jos.

Sus

MesajScris: Lun Noi 28, 2011 10:58 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Data mea de "fabricatie" este post-decembrista :D ,mai exact septembrie '90.Imi amintesc de acele ninsori pe care le-ai enumerat,dar stii cum e, traim prezentul nu trecutul,asa ca eu vreau anul asta ceva iesit din comun si palpitant :D .Din ce am vazut si la meteo in nord domina un camp ciclonic,iar la noi tot anticiclonic.Oare cat o va mai tine asa fara precipitatii ca deja mi s-a luat de tot de aceasta "iarna".

Sus

MesajScris: Lun Noi 28, 2011 1:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dany, anii 80, sincer nu au fost chiar asa de spectaculosi. Veri secetoase, caniculare si ierni cu unu-doua viscole. Pe mine sincer ma enerveaza zicerile alea "vai vai ce ninsori erau in copilarie". Totul e variabil, sunt ani secetosi sau cu precipitatii abundente, mai calzi sau reci. Daca te uiti pe temperaturile din ultimii 100 de ani o sa vezi multe suisuri si coborasuri cu o anumita regularitate( de obicei de 5-6 ani).
Despre iarna asta, eu cred ca vom avea un decembrie cald si ceva mai plin de precipitatii fata de ultimele luni, un ianuarie cu ceva evenimente( un viscol mai serios) si apoi uscaciune pe un fond de vreme rece, urmat de un februarie si un martie caldut si cu precipitatii rare si in deosebi lichide.

Sus

MesajScris: Lun Noi 28, 2011 2:34 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cam asa va fi, cu exceptia viscolului din ianuarie, care nu se va intampla :(

Sus

MesajScris: Lun Noi 28, 2011 3:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Descrierea lui mircead corespunde in acest moment majoritatii prognozelor vehiculate pe piata de domeniu, inclusiv modelului CFS. As spune ca predictabilitatea acestei ierni pare destul de mare, de vreme ce nu avem o divergenta majora intre modele. In acelasi timp, un noiembrie rece, urmat de o iarna care sa se epuizeze in februarie sub efectul circulatiei zonale este - cum am mai spus - considerat cel mai probabil scenariu in vreme de La Nina pentru zona noastra

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2011 3:39 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Just fuck La Nina, vara e racoroasa si cu furtuni slabe si iarna e uscata si fara viscole sub asa ceva, pe scurt o mizerie. :evil:

Sus

MesajScris: Lun Noi 28, 2011 6:36 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Cum sa mai spus si mai sus aceste prognoze de lunga durata dupa parerea mea au oarecum un grad mic de credibilitate,asa cum a fost si prognoza toamnei,cand s-a spus ca va ploua si multe altele si prognoza a fost cam pe dos.Asa sper sa se intample si in cazul acestei prognoze.Dupa parerea mea o prognoza cat de cat corecta poate fii cea pe termen mediu,dar pe termen lung nu prea cred in ele,deoarece nu poti anticipa ce se intampla peste 2 sau 3 luni.Eu sper sa fie contrazise din nou prognozele.

Sus

MesajScris: Lun Noi 28, 2011 7:41 pm 
Cum speri sa fie contrazise prognozele, in ce sens ?!
Ti-ai dori o iarna normala, cu medii normale si cantitati de precipitatii aferente la fel ?
Asta e farmecul vremii, unerori nu tine cont de nicio regula si de niciun tipar.
Singurele prognoze cat de cat de luat in seama sunt alea pe o zi, doua, maxim trei, mai incolo nu merita efortul... sunt doar vorbe si povesti, este exact ca in zicala: "Cate bordeie, atatea obiceie", mai exact cate modele, atatea prognoze, sa avem ce comenta si dupa sa devenim toti ca Mircea Badea si sa criticam... frustrati, nefericiti, amarati, exact ca domnul mai inainte pomenit.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 212 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]