forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Apr 30, 2026 5:01 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 432 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 29  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 11, 2008 1:41 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Am inteles ca pentru cele mai bune detalii si culori n-ar trebui sa-mi cumpar altceva decat un aparat foto Sony...poate ma lamuriti voi. :)
Cam ce as putea sa-mi iau de pana in 15 milioane si sa ma socheze cu calitatea pozelor? Si ceva care sa si filmeze cat mai clar si cu cat mai multe cadre pe secunda...
Thanks!

Sus

Subiectul mesajului: Re: mesaj
MesajScris: Joi Dec 11, 2008 2:33 am 
ema-ema scrie:
Aceasta este una dintre primele poze la nori pe care le-am facut cu noul meu aparat. Din pacate nu sunt multumita de calitatea imaginilor si sper sa fiu indrumata sa fac setarile prin care sa imbunatatesc claritatea si contrastul pozelor. Cred ca e de vina si rezolutia proasta a monitorului pe care il folosesc.

ia sa vedem cum arata fotografia filtrata

Imagine

aici folosim full filtre si AWB pe NATURAL mode

Imagine

aici folosim COOL mode de la AWB

Imagine

care vrea sa isi regleze poze sau sa trucheze .. done moi . poza via PM sau mess .. vedeti in despre mine ca am pus ID .. si ziceti ce vreti sa va faca .. ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 11, 2008 4:31 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

da un ochi pe dpreview.com. E greu de facut recomandari, depinde si la ce il vei folosi. Eu unul m-as mentine intre Canon si Nikon.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 11, 2008 9:47 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ok, o sa tin cont de asta. :wink: Il voi folosi la fotografierea furtunilor, norilor, furtunilor, norilor, furtunilor etc. :)
A, si ceva care sa nu fie surprins de fulger, nu vreau sa-mi scape.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 11, 2008 1:13 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

pentru fulgere iti trebuie timp lung de expunere si diafragma inchisa. Ca este cam exclus sa prinzi un fulger chiar si cu solutii de soft hack. Pentru nori chiar ca nu prea sunt probleme in general, decat daca te intereseaza si norii de apus, cand este lumina mai putina, iti trebuie ISO mare si fara zgomot.
Iti recomand sa intri pe dpreview si sa citesti cu atentie glosarul de termeni.
Si eventual, daca tinzi catre anumite aparate sa citesti si recenziile la ele si parerile utilizatorilor.
Ar trebui sa mai tii seama de portabilitate si de posibilitatea de a adauga optionale ulterior achizitiei (blitz, convertoare, filtre, grip, etc) cat si de posibilitatea de refolosire a acestora. De ex. convertoarele pentru compacte nu prea sunt refolosibile si la multe montura (filetul) nu este chiar caracteristic pentru filtrele de larga circulatie, asta insemnand bani mai multi pentru optionale.
Trebuie sa mai ai in vedere si autonomia bateriei. Daca la un dSLR merge cel putin in 500de cadre la compacte s-ar putea asta sa fie limita maxima in conditii chiar de economie.
Alt aspect, la compacte, tot legat de autonomie, este util sa aiba vizoor optic, pe langa ecran. Daca esti in criza de baterie poti trece numai pe optic si salvezi multe cadre. Atentie ca nu toate vizoarele sunt optice, sunt multe aparate la care vizorul este electronic si nu faci nici o branza.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 12, 2008 12:43 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Multumesc mult pentru indicatii.
Cred ca o sa stau ceva pe Google cautand toti termenii din mesajul tau vimp. :P

Sper sa ma prind repede de tot ce inseamna aparate foto si sa iau alegerea cea mai buna...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 18, 2009 2:35 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Am primit de curand o camera Kodak EasyShare C713. Deja am inceput sa experimentez cu ea...ISO-ul face minuni cand vine vorba de poze. Sunt tone de chestii faine care se pot face cu ajutorul iso-ului. Time lapse si expuneri lungi nu stie sa faca...vorba aia, calu' de capatat nu se cauta la dintzi :P .
Obturatorul poate fi tinut deschis maxim jumatate de secunda, dar din setari nu se poate regla.
Bineinteles, are boala preseturilor. In afara de ISO (80-1250), toate sunt setari prestabilite. Cele de la culori sunt faine, dar parca mai bine m-as simti daca le-as putea regla manual .
Per total, e o camera destul de buna (totusi e prima mea camera, e subiectiva parerea). Despre timelapse si expuneri nu-mi fac griji...exista programe destule pe net care fac asta, facand poze prin USB, sau prelucrand filmele de la camera. Hackuri direct pt. software-ul camerei n-am gasit.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 18, 2009 10:59 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

felicitari pt camera si sa o stapanesti sanatos. Experimenteaza cat mai mult si cat te lasa aparatul :). Pe parcurs o sa iti dai seama daca ai nevoie de mai mult (adica dSLR sau de ce nu SLR :) )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 19, 2009 5:32 pm 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Am gasit pe net un program ,Delphinus, care teoretic ar trebui sa permita utilizatorului control deplin asupra camerei. Scopul principal e sa faca posibile expuneri luuuuungi, de peste 30 de secunde. Merge bine pe DSLR-urile Canon.
A auzit careva de el? Ma tenteaza sa-l incerc pe camera mea, dar tare ma tem ca as strica-o. Citisem pe net ca la expuneri lungi unele camere au anumite probleme, cum ar fi supraincalzirea senzorului CCD.
http://www.softpedia.com/get/Multimedia ... inus.shtml

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 19, 2009 6:02 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

este posibil sa busesti senzorul, si nu numai.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 20, 2009 12:34 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Deci sa nu ma joc cu focu' ca se arde senzoru :P . Mai bine asha...n-are rost s-o stric.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 23, 2009 2:54 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

De exemplu as fi multumit sa-mi iau o camera care sa pozeze asa:
http://flickr.com/photos/tuchi/576377909/sizes/o/
http://flickr.com/photos/tuchi/2830001191/sizes/l/
http://flickr.com/photos/tuchi/1265168974/sizes/l/
http://flickr.com/photos/tuchi/106303758/sizes/o/

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 23, 2009 3:16 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

sunt multe camere cu care poti scoate asemenea imagini, chiar si unele cu preturi sub 1.000RON. Mai depinde si de fotograf, nu numai de aparat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 23, 2009 4:45 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pai aici ar exista o problema: eu sunt novice in ale fotografiatului si poate nu pot sa profit din plin de facilitatile aparatului. Atunci si daca imi iau ceva de 2500 RON nu cred ca o sa iasa poze la fel de faine ca unele facute de un profesionist cu o 'scula' de 1000 RON. Din cate am vazut, pozele pe care le-am pus par a fi modificate, deci daca nu le-ar fi modificat nu stiu cum ar fi aratat. Probabil mult mai nasol. Mie unul a doua poza imi place cel mai mult. Cred ca aparatul este NIKON. Momentan am 1000 RON disponibili si dupa ce mi-ai zis parca ma mamanca talpile sa ma duc chiar in urmatoarea ora la magazine sa caut un aparat de banii astia, dar mi-e sa nu ma pripesc...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 23, 2009 5:20 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

http://www.dpreview.com
Citeste Glossary de acolo.
Dupa ce te lamuresti cu notiunile de acolo revino. E o investitie de termen destul de lung si destul de consistenta. Nu te pripi.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 432 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 29  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]