forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 19, 2026 10:23 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 60  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 22, 2009 9:42 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Sa pun termo/hidro pe strada ? :lol:
Asa cum am mai spus cand va fi finalizata montarea statiei voi incerca sa pun pe net datele. Nu este vorba de calculator. Inca nu am facut partea de cablu ecranat intre senzorul termo si anemometru. Am 35m cu erori OFL. Cand se va incalzi un pic voi cumpara o teava de 3 - 4m pe care o voi monta un pic mai aproape de balustrada blocului. Castig ~ 6 - 7m.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 23, 2009 12:11 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pentru statiile din mediul urban de la bloc, cea mai buna varianta ar fi amplasarea pe acoperis atat pentru anemometru, pluviometru cat si pentru senzorul termo.
In ceea ce priveste temperatura, la 2 metri deasupra acoperisului, aceasta e foarte apropiata cu cea masurata in conditii standard la sol (bineinteles daca senzorul e instalat intr-un adapost antiradiatie corespunzator).
Un alt avantaj ar fi ca acoperisul beneficiaza de soare intreaga zi si astfel senzorul nu va sta deloc in umbra.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 23, 2009 1:00 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Da, dar daca e acoperis din ala cu smoala se face o calduraaaa...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 23, 2009 10:48 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Daca e asoperis cu smoala sunt ceva probleme in plus cu caldura degajata de aceasta.
Cu toate acestea, ventilarea fiind foarte buna pe acoperis si daca senzorii sunt amplasati mai spre marginea acestuia cred ca rezultatele vor fi mai mult decat satisfacatoare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 24, 2009 12:22 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Trebuei sa aiba grija ca pe acoperisul de bloc senzorii sa nu se afle in apropierea cosurilor de la nisele de aerisire sau a tevilor de aerisire de la canalizare. :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 25, 2009 6:27 pm 
Am sa fac si eu un mic comentariu daca nu va suparati. Am vazut diferite adaposturi antiradiatie pentru senzori facute din farfurioare de ghiveci, nu uitati sa le vopsiti cu vopsea de apa de culoare alba in trei straturi. In partea interioara ar trebui sa le vopsiti cu vopsea neagra. In cazul in care va decideti sa le puneti pe acoperisul blocului, inaltimea minima este de 1.5 metri iar distanta minima fata de un perete exterior al blocului trebuie sa fie tot de 1.5 metri. Chiar daca este pe acoperis senzorul termo-higro trebuie sa se afle in afara suprafetei acoperisului, sa fie cat mai putin afectat de radiatia emisa de suprafata acestuia. Eu, personal, v-as sfatui sa va faceti adaposturi antiradiatie pentru senzorul de temperatura din mici panouri de ventilatie, o copie la scara redusa a adaposturilor meteo folosite de inmh, sunt mult mai eficiente, desi mai costisitoare, decat adaposturile facute din farfurioare. Am realizat adaposturi de ambele feluri si cel din panouri, in forma de casuta, este mult mai eficient.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 25, 2009 6:37 pm 
Mai adaug ceva, o informatie utila pentru toti posesorii de statii meteo din gama La Crosse, daca aveti probleme, nelamuriri sau doriti si alte informatii despre acestea, va stau la dispozitie cu toate informatiile acumulate in ultimii ani, atat personal, prin utilizarea a 4 modele de statii meteo La Crosse cat si datorita informatiilor obtinute pe internet.
Ma puteti contacta pe email la: eugenraduoradea@yahoo.com sau prin yahoo messenger.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 25, 2009 10:51 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Multumesc colegului Eugen - Oradea pentru sfaturile date referitor la varsarea datelor pe " wunderground ". :idea:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 01, 2009 3:40 pm 
Neconectat
Incepator
Incepator

gizmo scrie:
Vad ca se vorbeste mult despre statia WS1070. Am reusit preluarea datelor pe calculator iar acum se lucreaza pentru implementarea unei solutii comerciale. Cam tot ce lipseste este receptorul wireless identic cu cel din statie.

M-am pricopsit si eu custatia WS1070
Ghizmo imi poti spune si mie cum ai reuzit preluarea de date pe calculator?
Daca vrei poti sa-mi scri pe adresa de mail beberoclau@yahoo.com
Aici aveti niste poze cu amplasarea sttiei:

Fişiere ataşate:
3_resize_resize.JPG
3_resize_resize.JPG [ 90.71 KiB | Vizualizat de 1908 ori ]
2_resize_resize.JPG
2_resize_resize.JPG [ 67.06 KiB | Vizualizat de 1905 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 02, 2009 1:01 am 
Neconectat
Incepator
Incepator

Alte poze:

Fişiere ataşate:
6_resize.JPG
6_resize.JPG [ 70.14 KiB | Vizualizat de 1908 ori ]
1_resize.JPG
1_resize.JPG [ 81.22 KiB | Vizualizat de 1907 ori ]
Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 02, 2009 1:17 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

am senzatia ca senzorii sunt cam aproape de zid.
Sa o folosesti cu placere.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 02, 2009 8:09 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

" catalin "
Da, caut un webcam sa reziste la temp. exterioara ( va sta sub balconul vecinului de sus ), sa aibe posibilitatea de reglaj focus si - :twisted: adapost.
Am citit pe wunderground dimensiunea maxima a pozei de 150k. Asa ca nu am nevoie de ceva extraordinar.
Doar cerintele mele de mai sus.
Calculatorul care este pus la bataie este un MSI WIND 100. Are trei porturi USB. Unul este ocupat de mouse, al doilea de statie si mai ramane 8O unul in care trebuie sa pun ceva. Corect :?:
Zilele astea ar trebui sa primim un bonus de anul trecut si voi pune deoparte pentru acest device.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 02, 2009 8:02 pm 
Neconectat
Incepator
Incepator

vimp scrie:
am senzatia ca senzorii sunt cam aproape de zid.
Sa o folosesti cu placere.

Asta asa e , am inteles ca ar trebui sa fie la min 50cm, dar si asa functioneaza destul de bine.....avind in vedere ca e obturata in partea stanga de scara cealalta. de la zid la senzori e in jur de 25cm

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 02, 2009 9:03 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

" claub "

Si eu stau la bloc.
Am testat si la distanta care o ai tu. :( :( :(
Dupa ce am pus senzorul de temp. la distanta de ~ 130cm de peretele balconului si inca ~ 110cm cat este balconul acum cred ca este OK.
Acum iarna poate nu se simte diferenta dar vine vara si vei avea probleme cu caldura disipata de bloc.
Si pluviometrul este la o distanta cat de cat de perete. Tot nu este foarte bine. Eu stau la sase. Tu la ce etaj stai ? Cand ploua nu curge apa vertical :D .
Viteza vantului o vei calcula in functie de inaltimea si suprafata blocului :P ?
Sunt niste recomandari pe care ar trtebui sa le iei in calcul. Nu neaprat de la mine. De la cei mai in varsta :twisted: pe acest forum.
Vezi ca am si eu cateva probe ( montari ) facute cu acesti senzori. In iarna asta am facut montajul. Dupa ce am pus senzorii pe bari lungi temperatura a scazut cu ~ 1.5C. Vezi ca am niste postari cu montajul lor.

De ce este diferenta intre statia mica si cea mare la temp. exterioara ? Nu este acelasi asenzor ?
PS. De unde esti ( zona ) ?
PS1. Sper ca nu te superi pentru ce am scris dar mai dam si noi niste :idea:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 02, 2009 11:03 pm 
Neconectat
Incepator
Incepator

Mike nu ma supar si de aia am scris aici. Sunt un novice in ale 'metereologiei' a amplasarii statiei, si accept absolut ori ce idee sau critica constructiva ca doar de aceea suntem pe acest forun!
La statia mica am un alt senzor aplicat direct pe peretele blocului care este cam influientat de perete sau de soarele care bate pe el! Am avut si diferente de 6-7 grade intre cei 2 senzori.
Sincer sa fiu pt viteza vantului nu prea stiu formulele...le iau asa cum mi le da statia..........
Sunt din ARAD si stau la etajul 2 din 4.
Zici de apa care s-ar putea sa se scurga de pe streasina? Daca da atunci nu .

Fişiere ataşate:
5_resize.JPG
5_resize.JPG [ 30.38 KiB | Vizualizat de 1902 ori ]
4_resize.JPG
4_resize.JPG [ 39.9 KiB | Vizualizat de 1902 ori ]
Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 60  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]