DA, bun gasit in gura vremii din Slatina.

25 aprilie 2012 a fost un non-event ca si cel din 20 iulie 2011, cu ceva stropi mari in plus. Pentru aprilie e destul de OK, pentru vara ar fi fost un fail.
N-am intrat pentru ca intre 15 si 18 am stat sa urmaresc atat pe geam cat si pe radar sistemul, sa nu ratez cand loveste Bucurestiul ca doar daca la Slatina nu e mare smenozeala, poate e la Capitala, nu uit tzeapa din 2 iunie 2009 justificata de priveghiul la un vecin decedat de la Vodka totusi. Apoi dupa ora 18 am fost ocupat cu VSFM si alte bazaconii.
Dupa ce am vazut galbenul de la sud de Targu-Jiu am plecat in oras la plimbare, in ultimele 30 de minute am alergat ceva ca sa nu ma prinda pe strada, prima rafala m-a prins totusi cand sa o cotesc printre blocuri si mi-a bagat praf in ochi, cum mi s-a mai intamplat cand am mai facut home chasing, adica alergatura de infarct

necesara prinderii furtunii acasa, precedentele au fost mai 2003 si 16 iunie 2010. 28 de grade erau pe la farmacii inainte de sosirea frontului rece.
Punctul forte al furtunii de la ora 15 a fost vantul, in rafale serioase, trasnetele indepartate sunau misto (in valuri) ca urmare a vantului, am mai avut o scurta repriza de stropi mari care veneau ca ghiulelele de grindina in acel vant. Repriza de ploaie n-a fost si in zona webcamului ca doar eu sunt mai in sudul orasului, si la sud de Slatina a fost ceva galben pe radar, close call, epic miss.
Sistemul frontal de azi s-a caracterizat prin cantitati mici de precipitatii, galbenul si rosul pe radar a insemnat grindina. Caciulata n-a avut cine stie ce show nici ea, dar Ramnicul si-a incasat grindina, care s-a oprit imediat la sud de Calimanesti.