forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 13, 2026 6:09 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5098 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 340  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Slatina
MesajScris: Mar Iun 26, 2012 10:17 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pacat ca nu am putut intra si eu pe pc sa vad ce configuratie radar a avut ruperea ce m-a abordat.Eu tin pc-ul in sufragerie la ai mei,ca la mine in camera nu as avea loc cu sistemul audio,plus ca am si Tv si toate cele.Oricum CG-urile mau obligat sa scot din priza,cred ca la Tv era numai no signal :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 26, 2012 3:47 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

De cand cu GPON-ul am PC-ul in sufrageria de la etaj aflata langa camera mea cum era pana acum si laptopul in camera unde am TV-ul si dorm. Nasol a fost intre 2007 si 2009 ca aveam TV-ul in living si am coborat acolo pe 19 iulie 2009 la 6 dimineata. :lol:

Din 22 aprilie 2001 (atunci am descoperit chestia cu No Signal-ul si mi-a cazut cu tronc, cadou de Sf. Gheorghe :lol: ) tin TV-ul aprins pe furtuna indiferent la orice ora loveste, dorm, ma ridic din pat si aprind TV-ul, acum probabil ca voi aprinde si laptopul daca este stins-pe radar-stream magazin-stream webcam RDS.

Chiar pe 16 iunie 2010 mi-am luat pentru TV si PC prelungitoare cu protectie dar nah ca acuma n-am asa ceva la laptop si mi-e lene sa iau, mai e si scump. In 2011 am luat la magazin pentru supravegherea video si PC-ul contabilei.

Consolarea mea la august 2006 e ca in seara de 4 mi s-a luat curentul iar pe 5 la apocalipsa a picat cablul inca de la inceputul furtunii ca un arbore imens si batran le-a rupt fibra erdeeshilor de pe bulevard, deci partea cu semnalele tot n-o vedeam, doar fenomenul in sine pe geam, probabil cu vreo frica sa nu se sparga.

Misto atunci ca zona mea a fost cam singura din oras care a avut curent in acea furtuna, erau probleme, acum cred ca nu s-ar mai lua pe nicaieri, cum nu s-a luat la viscol pe 10 februarie 2010 cand tot judetul a fost in bezna.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2012 5:45 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ceva nori Cb si ceva trasnete relativ indepartate, putin vant si cam atat, grosul furtunii locale mult mai la vest de oras, sa vedem daca da niste stropi de facut sauna pe strazi.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Dum Iul 08, 2012 6:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Ceva nori Cb si ceva trasnete relativ indepartate, putin vant si cam atat, grosul furtunii locale mult mai la vest de oras, sa vedem daca da niste stropi de facut sauna pe strazi.

Totusi pare sa se intensifice... poate prinzi ceva... :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2012 6:47 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Am si nowcasting si pentru Banie si pentru Strachina dar degeaba, o mocaneasca slaba fara fulgere is all i can get, genul de "furtuna" de care sa tot fie cand sunt plecat la turci. 8)

Sus

MesajScris: Dum Iul 08, 2012 7:14 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

norocosule , se mai racoreste cu ploaia aia

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2012 7:39 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu e noroc deloc, eu oricum am racoare de la AC, n-am nici un interes sa se racoreasca afara.

Craiova pare sa fi luat ceva similar cu ultima furtuna din Slatina, eu am fost ocolit. Temperatura mi s-a dus de la 33 la 29 pe senzorul centralei.

Sus

MesajScris: Dum Iul 08, 2012 8:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mai ai de asteptat pana la reeditarea furtunii tale preferate si pariu ca tot in august se va intampla,nu zic ca anul acesta,asa ca ai grija sa nu fi plecat pe la turcaleti sau in alte destinatii de vacanta tocmai atunci :lol: :twisted: :twisted:
Ps:Eu sunt baiat bun si iti doresc sa retraiesti o furtuna de genul ala sau si mai pternica,deci sa nu crezi acuma ca vreau sa cobesc sa se intample cand esti plecat :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 09, 2012 2:15 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Cred ca tata a avut de ales intre 2- un sejur din 26 iulie pana pe 2 august sau 2 august-9 august, l-a ales pe al doilea poate pentru ca nu i-a convenit plecarea fiind cu 1 zi mai devreme decat anul trecut daar...poate si influentat de mine ca am reactionat urat ca ziua mea de nastere sa nu o prind acasa in al 2-lea an consecutiv (27 iulie), deci poate el era mai norocos desi mi se parea de porc sa fie fix aceeasi perioada ca in 2011, prin urmare ma voi simti foarte vinovat daca se ingalbeneste/inroseste radarul cat timp sunt plecat. :mrgreen:

Oricum plecarea va fi urata de tot, la ora 3 AM din Slatina si la 7 AM decolarea, imi voi incasa un Eu vara nu Dorm cu dedicatie, din 2007 cand am plecat la greci cu masina noaptea la 4 nu mi s-a mai intamplat sa nu dorm 1 secunda, de obicei spre Antalya lui peste plecam la 6 AM din Slatina, dormeam 2-3 ore.

Dupa 2006 toate mi s-au intamplat fain, am prins furtunile ca un facut, si in 2011 in perioada de sejur a fost la Slatina o singura ploaie slabutza pe care am surprins-o pe net ca era la ora 14, de acolo numai intre 14 si 16 stau pe net, cat timp ai mei dorm somnul de dupa-masa pe care eu nu-l suport.

Sus

MesajScris: Mie Iul 11, 2012 6:17 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ca tot intrebai daca Slatina a avut 40 grade,a avut chiar 41.4 pe 4 iulie 2000 :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 11, 2012 6:21 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pai dar si pe 24 iulie 2007 parca tot 41,4 am vazut. In 1952 ar fi fost doar 40.

Sus

MesajScris: Mie Iul 11, 2012 6:24 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Coincidenta.La Tg-Jiu 40.6 pe 4 iulie 2000,40.7 pe 24 iulie 2007,care reprezinta si maxima absoluta :)

Sus

MesajScris: Mie Iul 11, 2012 6:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

By the way ca tu esti ala cu tinutul minte la furtuni,2 iunie 1995 iti spune ceva? :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 11, 2012 7:17 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu-mi spune nimic, imi amintesc de vara 1995 ca fiind furtunoasa dar parca 1996 a fost si mai si. Eram la Spineni verile de pana in 2000. Date exacte de la furtuni tin minte din 2003 incoace.

Imi mai amintesc ca in iulie 1995 sau 1996 auzeam la difuzor cum ca la peste 2000 metri urmau sa fie lapovita si ninsoare. Am avut in anii '90 unele veri cu maxime de 20 de grade aproape in totalitate, una sau 2, ca niste toamne asa, imi mai amintesc ca in vara 1997 sau 1998 lumea spera ca macar august sa fie caniculara.

Sau un sfat la o avertizare de furtuni, anemista respectiva, probabil Jurca sau Jude, zicea ca "nici sa nu intre lumea in panica dar nici sa ignore informatiile meteo".

Sus

MesajScris: Mie Iul 11, 2012 7:29 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

A fost ceva memorabil pe 2 iunie atunci,am gasit in studii,de unde sa imi mai amintesc eu.
Vast surfaces of Oltenia faced massive destructions; crops and not only were badly damaged by hail as in some settlements (Băileşti) hail reached the size of the goose egg, destroying an impressive number of roofs.Damages were estimated at several hundred thousand dollars andcalamity papers were made for large agricultural surfaces in the entire Oltenia.
Imi amintesc si eu acele veri racoroase si cu foarte multe ploi,chiar mai racoaroase ca si 2005 sau 2011.Veri cu canicula au fost 1992,1993 si 1994 din ce am citit.Intervalul 1995-1999 a fost frumos de tot,asta nu inseamna ca nu au mai fost si ani foarte frumosi cu furtuni si dupa 2000,cu precizarea insa ca in plus aproape ca nu au lipsit valurile de canicula,pana si in vara lui 2005 a fost unul scurt parca :)

Am o informatie cu dedicatie pentru tine la final:Minima absoluta din Oltenia s-a inregistrat chiar la tine la Stranchina -35.6°C pe 15 ianuarie 1894 masurata la liceul de agricultura :twisted:

Ultima oară modificat de supercell pe Mie Iul 11, 2012 7:40 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5098 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 340  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]